Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 5700 Xpress Music (produkttest)

Nokia 5700 Xpress Music (produkttest)

5700 er i den grad på banen. Lyden er god, dog havde den fortjent et bedre medfølgende headset. Den tager skarpe billeder, som kommer flot til udtryk på den store skærm.

Design

Nokia 5700 er en bartelefon, som vejer 115 gram. Modellen findes i to forskellige farver: hvid/sort og hvid/rød. Førstnævnte model testede vi her på Mobilsiden.dk.

Sms-tasterne, musiktasterne og navigationstasterne er alle holdt i en sølvgrå farve, som står godt til den hvide og sorte farve, der er grundfarverne.

Designet er ungt og chikt, og derudover ligger mobilen rigtig godt i hånden, både når man bevæger sig rundt i menuerne, samt når der skrives sms’er. Der synes at være kælet for materialet, og på bagsiden føles det rigtig lækkert.

Brugervenlighed

Nokia 5700 Xpress Music er meget let at navigere. Ved at gå ind i menuen, via tasten til venstre for navigationstasterne, kommer alle tilgængelige ikoner straks til syne.

Tasterne på 5700 er ret store, så der kan selv kluntede fingre, som mine sagtens skrive sms’er – oven i købet ret hurtigt. Slettetasten, når man ønsker at slette et ord i en besked, krævede en del tilvænning, da denne er placeret til højre for tastaturet. De første mange gange trykkede jeg ganske simpelt på en knap, som fik mig til at gå helt ud af beskeden, uden denne var blevet gemt. Men da jeg først fandt frem til den rigtige slettetast, var der ingen problemer.

I venstre siden af mobilen er der dedikerede volumen-knapper, så man kan justere lyden uden at skulle gå ind i menuen.

Som en lille lækker finish i designet, har 5700 en twister-funktion, dvs. man kan dreje den nederste del af mobilen. Ved at twiste telefon kan man skifte mellem tilstandene musik, kamera og videoopkald. Den giver en rigtig god dynamik til mobilen.

Funktioner

5700 lanceres som en musik-mobil, og derfor var det da også oplagt at teste, hvor god lyden var.

Jeg kan bestemt sige, at den er GODkendt. Hvad enten det var pop - , rock - eller heavy metal numre, virkede lyden helt okay.

Med til mobilen følger der et 2 GB microSD-hukommelseskort, som kan gemme op til 340 mp3-sange i god kvalitet.

5700 understøtter musikformaterne WMA, MP3, eAAC+ og MP4.

Det medfølgende headset er dog ikke noget at falde på halen over, og mit råd ville være at købe et andet, så den gode lyd, 5700 har, kan komme ordentligt til udtryk.

Ved hjælp af et 3,5 mm standard jackstik, kan du sætte dine egne høretelefoner til – det stik er dog ikke på mobilen, men kan benyttes via en adaptor.

Styresystemet i Nokia 5700 er S60, og den har endog 3G, så du eventuelt kan surfe lidt rundt på nettet.

På twisteren er der som sagt en helt dedikeret flade til musikken, hvorpå man kan skifte til næste nummer, stoppe og tænde for musikken uden at skulle gå ind i menuen.

Nokia 5700 har 2 megapixel kamera og blitz. I forhold til de forventede 1,3 megapixel, er dette betydeligt bedre. Jeg har taget utrolig mange billeder med den, og jeg må konstatere - den tager nogle ret skarpe snapshots. Yderst tilfredsstillende.

Med 5700 kan man også videooptage, og det kommer der nogle ganske sjove videoer ud af, dog synes jeg ikke lyden er helt i top, når det drejer sig om videooptagelser.

Konklusion

Nokia 5700 Xpress Music lever bestemt op til sit navn om en musikmobil, men men den havde fortjent et bedre headset.

Den tager nogle skarpe snapshots med sine 2 megapixel. Designet er ungt og chikt, og alt i alt en anbefalelsesværdig mobil.


Nokia 5700 XpressMusic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies