Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6110 Navigator (produkttest)

Nokia 6110 Navigator (produkttest)

Et hit er født. 6 ud af 6 point. Nokia 6110 Navigator ER sommerens bedste produkt! Navigationen overrasker - det samme gør produktets generelle kvalitet. Med en pris på omkring 3500 kroner, får du virkelig noget for pengene. Læs her vores omfattende anmeldelse.

6110 Navigator er Nokias anden mobiltelefon med GPS og navigation. Lad mig slå det fast med det samme; Er det en mobil med indbygget GPS du jagter, skal du fravælge N95 og vælge 6110 Navigator.

Den væsentligste forskel er softwaren. N95 har ”Smart2Go” som Nokia til dels selv har opfundet, mens 6110 Navigator kommer med det anerkendte Route 66.

Her kunne denne anmeldelse slutte, hvis det da ikke var fordi, der var meget mere at fortælle.

Kvaliteten i top

6110 Navigator er fysisk i god kvalitet. Slideren virker optimalt, intet rasler eller klikker. Det eneste du hører er ”klik klak” når slideren åbner og lukker. Tasterne er hårde med en tilpas størrelse og virkelig god klikrespons. Kameraet er gemt bag en skydeklap.

Produktet føles lækkert. Overfladen på bagside og taster er glat og ligner næsten noget der er højglanspoleret.

Tilslutning af headset sker via et jackstik (2,5 mm) og computerens tilsluttes via standard USB. Sidstnævnte er virkelig et løft i forhold til de ældre Nokia produkter.

Nokia 6110 navigator
Nokia 6110 navigator

Navigation fra Route 66

På forsiden af Nokia 6110 Navigator finder du startknappen til navigationen. Softwaren er leveret af Route 66, hvilket betyder at du rent faktisk kan bruge telefonen som navigator.

Når programmet startes findes positionen relativt hurtigt, og selv inden døre har vi oplevet også at få signal.

I menuen vælges ”Naviger”, hvorefter du kan indtaste en adresse, vælge tidligere destinationer eller søge efter f.eks. nærmeste tankstation. Indtastningen sker let og ubesværet.

På køreturen sker navigationen med grafikvejledning og stemme (turn by turn). På alle testture er vi kommet godt frem uden fejl. Det fungerer ganske simpelt fantastisk. Desværre virker kortet ikke specielt opdateret. I Odense er Ring 3 og dele af den nye Svendborg-motorvej ikke med. Heller ikke motorvejsbyggeriet omkring Herning findes på kortet.

Stemmevejledningen er klar, høj og tydelig. Bruger du Bluetooth headset kan du høre stemmen i øret. Ved opkald fortsætter navigationen i baggrunden og stemmekommandoerne kommer i headsettet mens du taler. Naturligvis hører den du taler med, ikke stemmevejledingen.

Vores testprodukt kom med de nordiske lande på et 512 MB hukommelseskort. Ønsker du flere lande er det tilkøb.

Når du køber 6110 Navigator kan du navigere fra starten uden ekstrabetaling. Også stemmevejledning er åben fra starten.

Ekstra kort kan tilkøbes meget fleksibelt. Det er for eksempel ikke nødvendigt, at købe hele Europa, hvis du bare skal bruge Tyskland. Prisen for hele Vesteuropa, eksklusive de nordiske lande, som allerede er med i pakken, er omkring 750 kroner.

Har du brug for trafikmeldinger koster det 225 kroner for ét år. 17 europæiske lande er dækket (blandt andet Østrig, Belgien, Kroatien, Slovakiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Italien, Norge, Sverige, Nederlandene m.f.). Vejrudsigter koster for et år 75 kroner.

Alle kort overføres via programmet ”Route 66 Sync”, der kommer med på CD.

Menu og system

Styresystemet er Symbian S60 3rd Edition med Featurepack 1. Det spiller overraskende godt. Væk er de sløve og langsomme menuer, som mange S60-produkter er kendt for. Det går virkelig hurtigt. Absolut en fornøjelse.

Indholdsmæssigt har Nokia 6110 Navigator det meste. Det vil sige internet, RSS-nyhedslæser, PDF-læser, lommeregner, noter, konverteringsprogram, kalender, kontakter osv.

Musik, radio og kamera

Musikafspilleren lyder rigtig godt. Især med et par ordentlige hovedtelefoner tilsluttet. Da Bluetooth 2.0 er indbygget, kan du endda bruge et trådløst Bluetooth stereo-headset.

Afspilleren har progressive download, der giver dig mulighed for at afspille musik, mens det stadig overføres til telefonen (understøtter formaterne MP3, MP4, AAC, eAAC+ og WMA).

FM-radioen er præcist som radioen i alle andre Nokiaer.

For både musik og radio gælder, at der kan afspilles i baggrunden, og at musikken pauses, når der indkommer opkald.

Kameraet er det trælse at fortælle om. Det er desværre kun på 2 megapixels. Ikke engang autofokus er det blevet til. Billederne er ”rimelige”, men ingen tvivl om, at en autofokus havde gjort underværker.

Konklusion: Produktet er et hit!

Nokia har virkelig skabt et hit med Nokia 6110 Navigator. Det hele hænger sammen – både hardware og software. I testperioden oplevede vi enkelte gange telefonen genstartede (ikke under navigation). Det er ikke noget vi tillægger det store, da det er forventeligt med den første udgave af softwaren.

Jeg er imponeret over, at navigationen kan køre sammen med opkald – og endda med begge stemmer i headset (opkald og stemmevejledning).

Softwaren er hurtig og strømforbruget er ikke enormt, om end du skal regne med at mangle strøm, hvis du ikke har lader i bilen. GPS-enheden er lidt strømsulten.

Med denne telefonen får du ikke trådløst netværk. Men hvad betyder det, når den har Turbo 3G (HSDPA), som sikrer lynhurtig internetadgang.

Selvom jeg ikke forstår, hvorfor der er ikke er grafiske smilies i sms-beskeder og at kameraet kun er 2 megapixels, er jeg helt oppe og ringe over dette produkt.

Nokia 6110 Navigator er som Nokia N95 burde have været (sådan lidt sat på spidsen). 6110 Navigator er godt 1500 kroner billigere, til gengæld er der virkelig value for money og ingen skuffelser.

Jeg giver topkarakter 6 ud af 6 point (og dét er virkelig sjældent) med en lille pil ned pga. kamera og de andre småting som her i anmeldelsen er beskrevet!

Nokia 6110 Navigator ER sommerens bedste produkt!


Nokia 6110 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nicolai 11-07-2008 11:07:12

Jeg skal til Berlin i næste uge, så for et par dage siden købte jeg et kort til Berlin, men siden jeg købte kortet har telefonen lavet en fejl når jeg vælger et sted jeg vil navigere hen og trykker "Naviger til", så lukker den bare programmet... og det er uanset hvor jeg vil navigere hen den gør det....det betyder desværre også at jeg heller ikke kan bruge den her i DK... nogen der kender problemet og evt. en løsning?

0 0
Kasper 24-10-2007 14:50:10

Det lyder rigtig godt.
Kan den køre Java og Flash?

0 0
Erik Larsen 24-08-2007 15:17:56

Alt er ikke helt lyserødt. Der er MANGE eksempler på at stemmestyring absolut ikke virker og at Nokia ikke kan give en tidshorisont på hvornår problemet er løst. Endvidere understøtter telefonen ikke gamle simkort - eller også er det omvendt - jeg har ladet mig fortælle at sim kortet skal skiftes ud da telefonen bruger 64 V i stedet for 32 V.
Resultatet er at når personer i kontakt bogen ringer genstarter telefonen.

Men GPS virker fornemt...

0 0
15-08-2007 11:02:56

ok tak,
er i øvrigt super glad for telefonen, det er jo et kvantespring til forskel fra min gamle, men i øvrigt bundsolide nokia 3310, en helt ny verden har åbnet sig :-)

0 0
14-08-2007 12:26:25

Prisen for hele Vesteuropa, eksklusive de nordiske lande, som allerede er med i pakken, er omkring 750 kroner.???


hvor finder man hele Vesteuropa som samlet pakke,
kan via den medfølgende route 66 butik kun finde enkelt lande fx tyskland til 49,95€ pr land

0 0
Mobilsiden.dk 15-08-2007 08:11:05

Da vi testede 6110 Navigator, brugte vi den medfølgende Route 66-sync cd, og her fremgik de priser vi har skrevet i artiklen. Jeg er ikke klar over, om priserne eventuelt kan være ændret efterfølgende.

0 0

Om brug af cookies