Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6280 - en fantastisk 3G telefon

Nokia 6280 - en fantastisk 3G telefon

Topkarakter hele vejen igennem! Det er det eneste du behøver og vide om Nokia 6280. Jeg har nu sparet dig for en masse tid – du behøver ikke læse resten af denne artikel.

Allerede ved udpakningen gjorde Nokia 6280 et rigtig godt indtryk. Det var lidt ligesom at genfinde den sovebamse man ikke fortæller nogen man stadig sover med. Inden telefonen var tændt var jeg som du måske kan forstå, ret positiv. Men det var nu mest fordi jeg på bagsiden så, at den havde 2 megapixel kamera. Min tanke var ”så kan det da ikke gå helt galt”.

Størrelsen er imponerende okay. Når man sammenligner med markedets andre populære produkter – f.eks. Sony Ericsson K750i eller W800i, så er overraskelsen stor når man opdager, at Nokia 6280 faktisk er nogle ”my” mindre. Vægten er 115 gram.

Designet er meget typisk Nokia – hvilket er fint, ”det er jo noget man kender og er tryg ved”, sådan er i hvert fald ordene fra de fleste. Og det da helt sikkert også noget af det der gør, at modellen er blevet modtaget rigtig godt. Faktisk så godt, at den allerede her kort efter frigivelsen, sælger rø… ud af bukserne.

Skærm og tilpasning

Skærmen er ganske stor (320 x 240 pixels) med 262.000 farver.

Størrelsen er dejlig når der for eksempel læses nyheder på nettet eller ses videoklip. Men hvad når man ikke gør det? Hvad bruges skærmen så til? Normalt intet! Hold da i den grad op!

Endelig har udviklerne set lyset…! Jubiiii! Skærmen kan tilpasses til og vise kalenderaftaler, noter, genveje (der kan vælges efter eget ønske), musikafspiller og meget andet. Den funktion, som Nokia kalender ’aktiv standby’, er bare SÅ TOP NICE! Nokia 6280 kan dermed tage kampen op mod pda-mobilerne, som indtil nu nærmest har haft patent på at udnytte ”forsiden”.

Kamera… - der tager gode fotos

2 megapixel med kameralys og videoklip i opløsningen 640x480 pixels (VGA). Er der hukommelse nok, kan én optagelse vare i op til en time.

Fotodelen blev testet i forskellige situationer. Kameraet giver samme resultat som de kameraer der findes i konkurrerende telefonmodeller. Det vil sige, et rigtig godt og fornuftigt billede der fint kan fremkaldes i 10x15 cm. uden nogen vil klage over kvaliteten. Men det bedste resultat opnås dog udendørs i dagslys. Der er således intet problem i at bruge telefonens kamera som alternativ til de rigtige digitale kameraer. Jeg har selv haft en telefon med 2 megapixel kamera i lang tid – noget som jeg på ingen måde vil undvære i dag. De billeder jeg tager, indgår i mit billedarkiv på lige fod med fotos fra det rigtige digitale kamera. Det eneste lille minus omkring kameraet er, at linsen ikke er beskyttet af en klap.

Musik til ørerne

Medieafspilleren er absolut velfungerende med mulig for at justere bas, diskant osv. Dertil kommer FM Radio (dog uden RDS) – men i stereo og med god lyd. Headsettet der medfølger i salgspakken er konstrueret på en måde så den næsten ikke kan filtre sammen – i hvert fald ikke så let som andre headsets vi tidligere har set. Og lyden – jo jo, den er god.

Gode taster og menuer

Nokia 6280 er en ”slider telefon”. Det betyder, at tasterne kan skubbes ud under skærmen. Det fungerer helt perfekt og uden problemer. Tasterne der kommer frem er flot baggrundsbelyst og pænt store. Heldigvis kan de fleste funktioner, f.eks. at læse en sms eller nyheder på nettet, betjenes fra de grundtaster som er placeret umiddelbart under skærmen.

Menu-opbygningen er let og lige til. Nokia er kendt for en fantastisk menustruktur – og menuen på 6280 er ingen undtagelse. Og i øvrigt er grafikken og ikonerne ret flot.

Konklusion: Den er et sikkert hit

Samtalekvaliteten er i orden det samme er den fysiske udførelse af produktet. Ja selv Bluetooth virker også uden negative bemærkninger. Det er nærmest bekymrende at der stort set ikke kan findes problemer ved Nokia 6280.

Dette er en rigtig god telefon til både forretningsfolk og andre brugere der har brug for en god telefon med stabile og avancerede telefoner.

Sluttelig skal jeg lige nævne at 6280 har et ekstra lille kamera på forsiden. Dermed kan du udføre videoopkald – for Nokia 6280 er jo også en 3G-telefon. Det er VIRKELIG positivt, at man ikke behøver at nævne det før til slut i denne artikel. For – selvfølgelig er Nokia 6280 også en 3G telefon. Oven i købet en rigtig rigtig god en af slagsen.

Nokia 6280 forhandles hos 3.

HOT
- 2 megapixel kamera
- 3G-telefon
- Mulighed for f.eks. kalendervisning på ”grund-skærmen

NOT
- Der mangler en beskyttelse på kamera linsen

Tekniske specifikationer

- Vægt: 115 g
- Mål: 99,9 x 46 x 21 mm, 91 cm3
- Aktivt matrixdisplay med 262.144 farver (320 x 240 pixel)
- Series 40-brugergrænseflade
- 5-vejs navigationstast, to funktionstaster og send- og afslut-taster
- Dedikeret tast til kamera
- Kamera
- Mulighed for tovejsvideosamtaler
- Understøttelse af fuldskærmsbilleder i liggende format
- Kamera på bagside: integreret kamera med 2 megapixel og 8x digital zoom til billeder i liggende format
- Kamera på forside: integreret VGA-kamera
- Kamerablitz (rækkevidde op til 1,5 m)
- Dedikerede taster til kamera og zoom
- Op til 10 MB intern hukommelse til video, lyd, billeder og andre filer
- Bluetooth: stort udvalg af profiler og API'er til ubemærket forbindelse
- Infrarød forbindelse
- USB 2.0 fuld hastighed via Pop-Port™-grænseflade
- Nokia PC Suite-tilslutning med USB og Bluetooth-forbindelse
- XHTML-browsing via TCP/IP
- 3GPP-videostreaming
- Java™-programmer
- Java™ MIDP 2.0, CLDC 1.1 (Connected Limited Device Configuration (J2ME))
- Trådløs OTA-download af Java™-baserede programmer og spil


Nokia 6280 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies