Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6290 (produkttest)

Nokia 6290 (produkttest)

6290 har et lækkert design, og brugervenligheden er næsten helt i top. Lyden i musikafspilleren er god, mens lyden ved samtaler halter væsentligt bagefter. 6290 har mange gode funktioner til forretningsfolk på farten.

Design

Nokia 6290 er en er en klaptelefon, som vejer 115 gram. Modellen findes i to forskellige farver: Metalblå og sort

Mobilen har dedikerede musiktaster på den ene side, som bruges til at justere volumen. Disse er ligesom navigations-tasterne alle holdt i en sølvgrå farve, som står godt til den sorte grundfarve.

Nokia 6290 har en udvendig skærm, hvortil der er tre betjeningstaster.

6290 har et lækkert design, der appellerer til forretningsfolk. Den sorte farve på fronten er blank, hvorimod farven på bagsiden af telefonen er mat.

Valget af bagside-materialet gør, at den føles rar i hånden, når klappen er nede. Når den er opslået, og man eksempelvis skriver en sms eller går ind i de forskellige menuer, føles klapdelen for tung, så det mærker som om, den kunne falde ud af hånden. Et klart minus.

Telefonen er også lidt stor. Specielt tykkelsen virker som et minus, mens den store 2,2” skærm med 16 millioner farver klart forsvarer størrelsen på denne klaptelefon.

Brugervenlighed

Nokia 6290 er let at navigere i, og den er meget let overskuelig. På "skrivebordet" er klokken vist på et ur med visere. Desuden er der seks forskellige genveje på "skrivebordet".

På telefonen findes også en genvejstast til fem genveje, som det er muligt selv at opsætte efter individuelle behov.Menuerne er let at overskue på den store skærm.

Tasterne på 6290 fungerer fint, men jeg har utallige gange i testperioden ramt genvejstasten i stedet for ”2/abc”, specielt når jeg har skrevet sms’er. Dette var til stor irritation. Heldigvis mister man ikke beskeden og kan nemt fortsætte skriveriet.

Fra den udvendige skærm kan man nemt betjene mange af mobiltelefonens funktioner. De tre taster fungerer i standbytilstand som genvejstaster til musikafspilleren og radioen. Men eksempelvis ved modtagelse af besked, skifter tasterne funktion, så disse kan anvendes til at læse beskeden. Desværre virkede den midterste tast ikke i forbindelse med dette, hvor den ellers skulle kunne bladre ned, så hele sms’en burde kunne læses udefra. Ligeledes var der de samme problemer i andre funktioner såsom pc-forbindelse, når midterknappen skulle fungere som scroll-knap.

Men der mangler ellers ikke oplysninger på skærmen eller muligheder i betjeningen fra den udvendige skærm og de tilhørende taster.

Funktioner

Allerførst skal den ekstremt dårlige lyd ved samtaler nævnes. Udover at være skrattende og til tider noget svag (selvom den var skruet helt op) kom der svage hyletoner. Disse ubekvemmeligheder oplevede jeg dog kun ved samtaler.

Styresystemet i Nokia 6290 er S60 version 3,1. Telefonen understøtter 3G, EDGE, GPRS og har Bluetooth 2.0.

Telefonen har både udvendigt og indvendigt kamera, sidstnævnte giver mulighed for videosamtaler. Det udvendige kamera har 2 megapixel og blitz. Blitzen er en gul firkant ved siden af kameraet, som ikke passer specielt godt ind i det ellers stilrene design. Blitzen er et skarpt lys, der lyser op, mens billedet bliver taget. Blitzen fungerede ikke specielt godt. Nok var den skarp og gav masser af lys, men hvis folk kiggede mod lyset, blev de blændet og lukkede derfor øjnene.

Kvaliteten af billeder i svag belysning (med og uden blitz) var heller ikke noget at råbe hurra for. De var alle noget kornede eller yderst uskarpe. I normal belysning tog kameraet fornuftige billeder, og så længe billederne bare skal vises på en mobilskærm var de helt acceptable.

6290 lanceres som en telefon til forretningsfolk. Telefonen indeholder derfor en række funktioner, som forretningsfolk har glæde af. Eksempelvis kan telefonen sende mail med vedhæftede filer, herunder pdf, Word, Excel og Powerpoint. Desuden har den en god kalender, valutaomregner og Worldmate, der giver en række funktioner til berejste forretningsfolk.

Telefonen har 50 Mb intern hukommelse, og det er muligt at udvide hukommelsen med op til 1 GB med et SD-hukommelseskort. Der er derfor rig mulighed for at fylde telefonen med billeder og musik.

Telefonen understøtter musikformaterne MP3, eAAC+ og M4A. Musikafspilleren betjenes nemt med de udvendige taster. Lyden i såvel hovedtelefoner og højtalere er god. Telefonen håndterede flot forskellige musikgenre. Desuden har 6290 FM-radio, som ligeledes havde en fin lyd.

Konklusion

Nokia 6290 har et flot design og er meget nem at betjene. Lyden ved samtaler dumper med pivetoner og svingende lydniveau og -kvalitet.

Den udvendige brugervenlighed er rigtig god, dog med undtagelse af fejlen ved scroll-tasten.

Musikafspilleren fungerer rigtig godt, mens billederne taget med kameraet svinger i kvalitet. Desuden har mobilen mange gode funktioner til forretningsfolk på farten.


Nokia 6290 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

NicolasV1 05-09-2007 11:33:57

Hej og fin anmeldelse bortset fra en enkelt fejl.

Du skriver at man kan bruge det yderste display til at læse beskeder og lign. men at den midterste frontknap ikke virker til at scrolle.
Det har dog aldrig været meningen at man skal bruge den knap til at scrolle med den knap, man bruger volume knapperne til at scrolle op og ned, og det virker upåklageligt. Det ville også have været ulogisk at bruge den samme midterste knap til både at scrolle op og ned med.

Derudover har jeg personligt ikke oplevet nogen af de problemer du nævner med svag lyd, eller pivetoner under samtaler.

0 0

Om brug af cookies