Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6300 (produkttest)

Nokia 6300 (produkttest)

Nokia 6300 er en anbefalelsesværdig mobil med gode funktioner og et lækkert design i rustfrit stål. Vi mangler kun 3G.

Sofistikeret og frækt design

Nokia 6300 har et intet mindre end super lækkert design, som på én gang er klassisk og opsigtsvækkende.

Den øverste del omkring skærmen og de øverste taster, som man svarer og lægger på med, er rammet ind af en sort lakagtig kant. Den nederste halvdel, hvor tal-tasterne sidder er holdt i rustfrit stål. Samme princip gør sig gældende på bagsiden, hvor den øverste tredjedel, hvor kameralinsen er placeret, er holdt i sort lak. Resten i rustfrit stål.

Kombinationen mellem lak og stål giver et perfekt udtryk, der kombinerer det rå og frække med det sofistikerede og klassiske.

6300 har et slankt og tyndt design, som med en længde på 107 millimeter er på størrelse med en gennemsnitlig candybarmobil. Telefonen er overraskende let. Ligesom Sony Ericsson W880i i metal, vejer Nokia-modellen sølle 91 gram, hvilket er overraskende i forhold til materialevalget.

Man kunne have frygtet, at telefonen ville virke alt for tung, men det er langt fra tilfældet. Det smalle design og det faktum, at mobilen er let, giver et godt modspil til det rå materialevalg.

Når man holder sin 6300 i hånden, mærker man straks, at der er tale om en mobiltelefon af kvalitetsmaterialer. Den rustfri ståloverflade føjes dejligt i hånden. Trykpunktet er perfekt, så telefonen ligger godt i hånden.

Brugervenlig mobil

Tasterne på Nokia 6300 er lige i øjet. De sidder tæt ved siden af hinanden men et tilpas store, så det skulle være muligt for alle typer fingre at ramme rigtigt hver gang.

En rigtig fed detalje ved 6300, som passer rigtig godt til det sofistikerede og frække design, er to små lamper, der er placeret på hver side af mobiltelefonen. Hvis man har misset et opkald eller en besked, blinker lamperne med en blå farve, indtil man reagerer på beskeden eller opkaldet. Dette er ikke bare rigtig godt fundet på. Det er også super praktisk og brugervenligt, hvis man sidder i møde og har mobilen på lydløs. På den måde har man altid mulighed for at se, om der er nogle, der forsøger at komme i kontakt med en på en lidt mere yndefuld måde end med vibratoren slået til eller med hovedet begravet i mobilen hver og hver andet minut.

Nokia 6300 har en rigtig fed skærm på 2 tommer. Opløsningen er på 240 x 320 pixels, og der er mulighed for visning af op til 16 millioner farver. Der er tale om en flot skærm, som viser et rigtig lækkert og skarpt billede.

Platformen på 6300 er Series40. Det betyder en nem og brugervenlig menu, som man har masser af muligheder for at gøre personlig. Man kan eksempelvis lægge genveje til de funktioner, man bruger mest, ud på skrivebordet. Derudover kan man personalisere mobilen ved at downloade nogle fede temaer til den.

En anden ting, som er værd at nævnt i forbindelse med Series40 er, at 6300 er hurtig at starte op. Det er en fordel i forhold til mange andre Symbian-mobiler fra Nokia, hvor det kan tage en krig at få liv i telefonen.

Mange fine funktioner

Funktionsmæssigt mangler Nokia 6300 ikke det vilde. Det skulle da lige være 3G, som telefonen desværre ikke har. I stedet får man EDGE, som vi alt andet lige gerne ville bytte med 3G, som flere operatører udbyder.

6300 2 megapixel kamer og 8 x digital zoom. Kameraet taget nogle rigtig pæne billeder til visning på den flotte skærm. Som med de fleste andre mobiler i dag, kan man også optage og afspille videoklip med sin 6300.

På underholdningssiden har Nokia 6300 også en musikafspiller. Lyden er ikke den bedste, vi har hørt, men den går absolut an til de ledige stunder på farten. I tillæg hertil får man en FM-radio, så man ikke skal undvære nyhederne på vej til arbejde.

Modellen har en intern hukommelse på 7,7 MB. Heldigvis følger der et ekstra hukommelseskort på 128 MB med i salgspakken, så der kan blive plads til billeder og musikfiler. Har man brug for mere plads, kan hukommelsen udvides op til 2 GB.

6300 har selvfølgelig også Bluetooth. Derudover er der mulighed for at surfe på nettet og tjekke sine e-mails. Gør man sidstnævnte, kan man også åbne vedhæftede filer direkte på telefonen.

Konklusion

Nokia 6300 er en rigtig fed mobiltelefon fra Nokia. Både design, brugervenlighed og funktioner appellerer til et rigtig bredt publikum. Mænd og kvinder i alle aldre ville få glæde af mobilen, som vi derfor spår til at blive en rigtig Nokia-sællert.

Ifølge Mobilpriser.dk kan man erhverve sig en Nokia 6300 til en pris på mellem 1.800 og 1.900 kroner uden abonnement. Vi kan ikke andet end at sige, at det er en rigtig god pris. Man får uhyggelig meget mobiltelefon for sine penge.


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies