Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6500 Classic (produktanmeldelse)

Nokia 6500 Classic (produktanmeldelse)

Lækkert design, to-megapixels digitalkamera, skærm med 16 millioner farver og 3G. Nokia 6500 Classic har lidt af det hele. Men er det nok?

Nokia 6500 Classic er en rigtig mobiltelefon. Ingen hurlumhej med udvidet dit og dedikeret dat. En mobiltelefon som kan ringe, sms'e og alt, hvad en mobil nu skal kunne. Og da vi lever i 2007, gælder det også farveskærm, digitalkamera og musikafspiller.

Ja faktisk, så ligner 6500 Classic en af de telefoner, som vil kunne sælges i uendelige mængder. Den har nemlig de tre vigtige ting, som gør en mobiltelefon til en salgssucces.

Punkt 1: Design

Motorola RAZR V3 er et perfekt eksempel. Den mest sælgende mobiltelefon nogensinde var en succes,  hovedsageligt på grund af dens fede design. Og det har 6500 Classic også.

Den typiske candybar-form er vedligeholdt, og farverne er blevet enten sort eller bronze. Den sorte, som vi har testet, har en lækker blank overflade, som giver en solid følelse af kvalitet. Hele telefonen er ikke metal, men kan kunne sagtens tro det.

Kvalitetsfølelsen er rigtig god. Og det er kun det slidende bagcover, der gør, at man finder ud af, at 6500 Classic kun er lavet i plastik.

Der er ingen knirkende dele, bagcoveret sidder solidt fast og telefonen er bare gennemført godt designet. Alting sidder som det skal, lige ned til mindste detalje, og det traditionelle design blandet med det moderne og elegante, giver et design, som henvender sig til alle, der bare ønsker kvalitet.

Punkt 2: Brugervenlighed

Nokia 6500 Classic - er så meget Nokia, som en telefon kan blive. Den gennem testede Series40 er brugt i tredje udgave, og det virker som en drøm. Korte ventetider og en genial menuopbygning er kendetegnet ved den mest brugte brugeroverflade i verden.

Nokias kendetegn ved Series40 er aktiv standby, som giver brugeren et skrivebord med genveje til alt, hvad man ønsker. Let,  som en leg, blev telefonen sat op til, at vise genvejene: internet, kamera, galleri, ur og filhåndtering i øverste del. Derefter kom genvejen til musikafspilleren, som samtidig viste hvilke sange, der blev afspillet. Og til sidst kom kalenderen med dagens begivenheder.

Og samtidig med de mange genveje, blev joysticket og valgtasterne sat til skriv besked, indbakke, kontakter og lås taster.

Aktiv standby er simpelthen genialt. Menuen blev næsten overflødig, og navigation på telefonen blev både nemmere og hurtigere.

Tasterne er desværre ikke helt perfekte. Fejltast - kan der hurtigt komme for mange af, på det nummeriske tastatur, som er lidt for hårdt at trykke på.

Det var dog til at holde ud, og det dejligt overskuelige 5-vejs joystick gjorde op for de dårlige nummerede taster.

Punkt 3: Underholdende funktioner

Det handler ikke om kvantitet, det handler heller ikke om kvalitet. Det handler om, at de skal kunne underholde. Sådan er det med funktioner i en mobiltelefon, som skal sælges i tusindvis af eksemplarer. Funktionerne skal være gennemtestede, nemt tilgængelige, lette at håndtere og mest af alt, skal de bare virke.

6500 Classic svinger ikke om sig med pralende funktioner. Den har et digitalkamera med to megapixels, som tager billeder i fin kvalitet. Ikke den slags du ville bruge på din computer, men god nok til, at kunne bruges på mobilen.

Den har en glimrende musikafspiller, som er nemt opbygget. Lydkvaliteten er i top, og den indbyggede højttaler imponerede mig gang på gang. Der er ingen mulighed for, at udvide hukommelsen på én gigabyte, men den er også mere end rigeligt.

Telefonen er jo som sagt ikke dedikeret musiktelefon, så én gigabyte passer perfekt dagligt brug. Der er heller ikke FM-radio i telefonen.

Farveskærmen er på to tommer, hvilket er mindre, end for eksempel en normal smartphone. Den passer dog fint til, at vise billeder, spille spil på, samt bruge dagligdagsfunktioner, så som kalender, kontakter, beskedskrivning og så videre.

Der er ligeledes også 3G, så 6500 Classic kan bruges til lidt af hvert.

Konklusion

Det ser ud til, at Nokia har skabt en salgssucces. 6500 Classic har en masse forskellige funktioner, der virker som de skal. Kameraet og musikafspilleren er godkendte, og det gælder også det geniale Series40 og det fede og moderne design.

Men Nokia har glemt en enkelt ting. Prisen er simpelthen for høj. Den nuværende pris uden abonnement er over 2.500 kroner (ifølge Mobilpriser.dk), og det er for højt, når mobiltelefonen ikke har mere end to megapixels i kameraet, to tommer farveskærm og én gigabyte hukommelse.

Nokia 6500 Classic burde få 6 ud af 6 stjerner, men prisen sammenlignet med funktioner, er nok undskyldning til, at fjerne den sjette stjerne.

6500 Classic må nøjes med fem stjerner denne gang. Vi ser frem til, at prisen falder. Telefonen passer perfekt til størstedelen af befolkningen.


Nokia 6500 classic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johannes 13-03-2009 02:01:57

Ja jeg ved godt den ser lækker ud, den er stilren og så kan man få den i lyserød ( hvor sødt). Men kan kun sige 1 ting. LØB! magen til billigt lort, kan man kun finde ned på havnen en uge ind i en fiskeri strække. Købte den til min kæreste, hun havde den i 6 dage, 6 x 24 timer. Og så var skærmen smadret. Fordi hun fyrede en økse i den? Fordi hun tabte den fra 8. sal? Nej fordi hun havde den i lommen!!! Først troede jeg nå, kedeligt fabrikations fejl der er en der har glemt at sætte plastik cover på skærmen. Men nej forkert igen! Nokia 6500c's designer har åbenbart ment at det ville være smart at spare 2 mm. plastik fordi en telefon bliver jo alligevel ikke udsat for alverdens ting og sager, den sider for det meste i antistatisk bobleplast nede i en skuffe, og spejler sig. og vi har ikke engang snakket om; dårligt batteritid, softwarefejl, mm som andre lidt mere erfarende bruger af dette vidunder af en telefon har reporteret.
Det kan ikke siges mange gange nok HOLD DIG VÆK! Du kan kun blive skuffet!!!

0 0
kasper 12-11-2007 16:02:08

Jeg er helt vild med 6500 classic, den er så fed. Designet er totalt lækkert, og der er mulighed for en masse 3. partsprogrammer, men er det kun mig der ser det som en kæmpe fejl at der kun er bluetooth 1.2 uden a2dp når den eneste lydudgang er et miniusbstik. Jeg ved godt at det ikke er en decideret musikmobil, men med 1GB intern plads, så ligger den da op til et hav af multimediemuligheder, man må bare ikke få lov at høre dem i ordentlig kvalitet. Det er lidt en skam. :(

0 0
Henrik Jensen 29-10-2007 12:12:37

Hvilken telefon er testet? Er det 6500 Classic, eller som billedet antyder 6500 Slider?

Med venlig hilsen

Henrik

0 0
Pia Kjærulff Eklund 29-10-2007 12:49:08

Tak for hjælpen og undskyld fejlen, den er rettet nu - der var kommet forkert billed på, det er den rigtige model der er anmeldt - det var billedet der var forkert.
MVH
Pia

0 0
Pia Kjærulff Eklund 29-10-2007 12:39:24

Du har så evigt ret Henrik - jeg retter nu. Tak for hjælpen

0 0

Om brug af cookies