Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6600 Slide (produkttest)

Nokia 6600 Slide (produkttest)

Lille og smart basismobil, som både ser godt ud, og er brugervenlig.

For et par uger siden fik Nokia 6600 Fold næsten topkarakter på Mobilsiden.dk, og nu er tiden kommet til "næsten-tvillingen" 6600 Slide.

De to telefoner ligner meget hinanden, på trods af de to forskellige designs. Lighederne overrumpler dog forskellene.

Design
Vi starter med den største forskel mellem 6600 Fold og Slide. Som navnene hentyder, er 6600 Slide blevet en slider-mobil. Designet er småt og minimalistisk med elegante og bløde kurver, mens farverne er blank sort med små neon-blå detaljer.

Den blanke overflade bliver meget nem fedtet, men sørger man for at "polere" den en gang imellem, ser mobilen stilet og elegant ud fra alle vinkler.

6600 Slide er virkelig lille, og kan nærmest gemmes væk i en håndflade. Til gengæld vejer den godt til med 110 gram. Vægten har indtil videre overrasket alle. Ikke at 110 gram er ultra meget, men i forhold til størrelsen, passer det ikke helt til telefonen.

Slider-mekanismen er solid, og virker ikke det mindste sløset. 6600 Slide må siges, at passe til både håndtasker og jakkelommer uden, at komme i problemer.

Menu og brugervenlighed

Her ligner Slide og Fold hinanden på en prik. Menuen er det velkendte Series40, denne gang i version 7.2. Mulighederne er mange, og "aktiv standby" giver som altid topkarakter.

6600 Slide har desuden fået nok kræfter, og der er ingen ventetider i menu, sms-skrivning eller lignende. Opbygningen er simpel, og man kommer nemt til alle funktioner.

Tasterne er store i forhold til det tidligere nævnte "mini-design", og resten af knapperne er simpelt sat op. Man får det populære fem-vejs joystick plus to valgknapper og to opkaldsknapper. Ikke mange knapper, men lige præcis nok.

Funktioner og features

Det ser ud til, at Nokia har lagt fokus på designet, men alligevel er der blevet plads til et par funktioner - til trods for den beskedne pris på 2.200 uden abonnement.

Kamera har fået 3,2 megapixels, og billederne ser rigtig fornuftige ud. Der er desuden autofokus og blitz, så kameraet er altså ikke helt ringe. Man kan også filme i QVGA-opløsning.

Med 6600 Slide følger et microSD-kort med 512mb, men det kan udvides med op til 8 GB. Den interne hukommelse er på små 20mb.

Skærmen er flot, og de 16 millioner farver skinner godt igennem. Kombinationen af GPRS, EDGE og 3G virker glimrende, mens Bluetooth er brugervenligt som resten af telefonen.

Batteritiden er glimrende, og selv ved meget brug kan 6600 Slide holde strøm et par dage. Ved mindre brug kan man forvente betydeligt længere standbytid.

Konklusion

Nokia 6600 Slide er slet ikke en dårlig mobiltelefon. I stil med Fold, er den brugervenlig og forståelig, dog uden at have mistet en masse funktioner. Designet er i top, og der er masser af basis-funktioner. Telefonen virker desuden uden problemer, og alle kan betjene den.

Designet er mere feminint en noget andet, og den solide slider-mekanisme peger i retning af håndtasker og pigeaften med masser af cocktails, slik og hvad der ellers følger med. De runde kanter og den blanke overflade henvender sig bestemt til piger. Den lille størrelse passer samtidig i selv de strammeste jeans.

Fold og Slide er måske kun "næsten-tvillinger", men de får samme karakter. 5 ud af 6 velfortjente stjerner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carl$lund 16-02-2009 08:05:13

Som en lille opdate kan jeg da fortælle at jeg medio december sendte telefonen ind, for at få fikset problemet med den slappe slider, da jeg så ca. en måned senere fik den tilbage, var problemet stadig det samme, så telefonen er nu røget retur til rep. og jeg håber snart at modtage den igen, om det så er med samme fejl endnu, tja det må tiden jo vise...

0 0
carl$lund 19-03-2009 09:57:11

Ville da lige opdatere denne lille historie... Jeg modtog for ca. 14 dage siden telefonen igen, og nu virker den bare 100% som den skal, nu er eneste problem bare at jeg har vænnet mig til min 6300 igen, så tror desværre Slide'en kommer til salg eller på hylden...

0 0
Mille 25-05-2009 09:46:10

Hey ...

Jeg har samme problem med min 6600 slide. Det er som om, at den ikke "kan følge med" når jeg går fra en side til en anden. Altså hvis jeg trykker mig ind i MENU, men fortryder og trykker anuller - fryser den - og nogle små ? kommer frem!? Mærkeligt. Så er jeg enten nødt til at våbne mig med tålmodighed indtil den gider virke igen - eller genstarte den. Synes det er ret irriterende.

Men du sendte den altså til rep - for at få opdateret software? Og nu virker den godt - på trods af at den ligger på hylden *GG*

Håber du svarer tilbage ... :)

0 0
Mobilsiden.dk 19-03-2009 10:17:14

Det lyder som en hård kamp. Men godt det lykkedes :-)

0 0
Kongen:) 15-02-2009 16:57:12

Jeg har overvejet og bestille den her telefon, men nu læser jeg jeres kommentare.
I sige slideren nemt bliver slidt. Er det noget der irritere en?
Og er det en telefon i kan anbefale?
På forhånd tak.

0 0
carl$lund 10-11-2008 14:05:08

Jeg har faktisk overvejet om jeg skulle kontakte Nokia omkring det med slideren, for det er nok det der trækker ned ved denne telefon. Ellers vil jeg da lige tilføje at kameraet fungere rigtig godt, autofokus er virkeligt et hit, men selv om den er på 3,2mp så er den selvfølgelig ikke på højde med et alm. digitalkamera, men kan absolut sagtens bruges.

0 0
carl$lund 04-11-2008 09:02:38

Jeg købte denne telefon midt i oktober, hvilket vil sige at jeg nu har brugt den i ca. 3 uger. Designet på telefonen er rigtigt fedt, men den er bare umulig at holde ren pga. den blanke overflade, menuerne synes jeg heller ikke er så hurtige som beskrevet i anmeldelsen, men det vænner man sig nu hurtigt til... Eneste umiddelbare minus jeg kan komme med, er at, jeg synes skydemekanismen hurtig er blevet slidt og slasket, jeg ved ikke om dette er en fejl på netop min telefon, men hvis ikke det er det, så synes jeg det er skuffende. (hører gerne om andres erfaringer heromkring)

0 0
Mobilsiden.dk 10-11-2008 13:04:13

Hej carl$lund. Tak for din kommentar. Især fedt du lige fortæller lidt om slideren. :-)

0 0

Om brug af cookies