Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 6720 Classic (produkttest)

Nokia 6720 Classic (produkttest)

Mobiltelefonen ligger ikke i den dyre ende af skalaen, men er alligevel proppet med funktioner. Desværre er materialerne ikke helt i top.

Vi har fået endnu en Classic Nokia-model under vingerne, denne gang er der tale om Nokia 6720 Classic.

Specifikationsmæssigt ligger denne model i den tunge ende - der skulle være nok funktioner og features til at tilfredsstille de fleste.

Desværre lader det til, at Nokia har sparet lidt på materialerne for at holde prisen på mobiltelefonen nede.

Masser af funktioner i kompakt design

Som det gør sig gældende ved alle Nokias Classic-modeller, så er denne også udformet i det klassiske candybar design. Det meste af telefonen er udformet i hårdt plast, lige på nær batteriklappen bagpå telefonen, som er i metal.

Desværre medfører materialerne den ulempe, at telefonen knirker engang imellem. Det er ikke så meget, at man føler at telefonen falder fra hinanden, men det er nok til, at det gik mig lidt på nerverne.

Hvad angår mobiltelefonens funktioner, så er der bestemt ikke sparet på noget. Du kan finde alt lige fra musikafspiller, radio, Nokia Maps, fem megapixels kamera, dokument-fremviser, Turbo 3G, og jeg kunne blive ved - jeg vender tilbage til nogle af disse funktioner senere.

Styresystemet, der binder det hele sammen, er Symbian Series 60, og det fungerer, som man efterhånden kender det. Reaktionstiden er i top, der er altså ingen ventetid, når du klikker dig igennem menuerne.

Det hele samles i en pakke på blot 110 gram. Jeg ville dog med glæde have set, at den var lidt tungere, hvis bare materialerne havde været en smule mere eksklusive.

Kamera

Som nævnt indeholder telefonen et kamera på fem megapixel med autofokus, fotolys og Carl Zeiss optik. Også her er reaktionstiden fornem. Det tager ikke lang tid at tage et billede, og man kan utrolig nemt sende det ud på nettet til en af de onlinetjenester, man benytter - blandt andet Flickr eller Ovi.

Kvaiteten, syntes jeg, er ganske fin, og jeg er sikker på, at dette kamera kan leve op til, hvad de fleste forventer af et mobilkamera.

Dog er jeg en smule irriteret over, at der ikke er noget til at beskytte kameraoptikken. Den kære Carl Zeiss må da vende sig i sin grav, hvis han vidste, at der laves så mange kameraer med hans optik - uden at der er den mindste beskyttelse. Jeg kan ikke forestille mig, at der skal meget til, før der kan komme nogle enkelte småridser.

Underholdning

Når du køber Nokia 6720 Classic, er der cirka 50 MB ledig plads på selve telefonen, og der medfølger et hukommelseskort på 1 GB (her ligger Nokia Maps blandt andet), hvoraf 500 MB er til din disposition.

Der ligger to præinstallerede spil på mobilen, og der er rig mulighed for at udvide det antal igennem den butik, som der er direkte adgang til via telefonen.

Idet mobiltelefonen har indbygget radio, følger der selvfølgelig også et headset med. Musikkvaliteten er ganske fin, både når man hører radio og sin egen musik. Headsettet er desværre ikke af synderlig god kvalitet. Heldigvis kan du tilslutte dine egne høretelefoner via et 3,5 millimeter jackstik i bunden af telefonen.

Som nævnt indeholder Nokia 6720 Classic også Nokia Maps, og den kan derfor benyttes til simpel ruteplanlægning. Jeg har ikke leget synderligt meget med denne feature, men jeg afprøvede den i Nordsjælland, hvor det fungerede ganske udemærket.

Konklusion

Nokia 6720 Classic kunne meget vel gå hen og blive en rigtig populær mobiltelefon. Den har utrolig mange funktioner, som fungerer rigtig godt - blandt andet er der direkte links til Facebook, YouTube og MySpace inde i menuen, og alle disse sider fungerer fantastisk på mobilen.

Et mindre irritationsmoment jeg fik noteret mig, var at menutasterne under skærmen larmer en del, når man trykker på dem (og nej, det er ikke, fordi jeg har glemt at slå tastaturtoner fra). Den klik-lyd, der frembringes, er irriterende høj og unødvendig.

Jeg blev til gengæld positivt overrasket, da jeg så prisen på telefonen. Den kan erhverves for cirka 2.000 kroner uden abonnement, hvilket er en rigtig fornuftig pris.

Jeg vil dog kun give Nokia 6720 Classic fire ud af seks mulige stjerner. Det er positivt, at du får et hav af funktioner til en attraktiv pris, men desværre tæller det i mine øjne ned, at materialerne ikke er bedre, hvilket gør, at telefonen sommetider knirker, og menutasterne under skærmen larmer.

Jeg havde hellere set at telefonen kostede fem hundrede kroner mere, og så var lavet i nogle bedre materialer, men kan man gå på kompromis på det område, så er Nokia 6720 Classic bestemt et kig værd.


Nokia 6720 classic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

sajmondk 28-08-2009 07:43:50

kan ikke forestille mig, at der skal meget til, før der kan komme nogle enkelte småridser.
- men til gengæld er der noget som tyder på, at det ikke gør nogen væsentlig forskel... :
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Camera_Nitty_Gritty-part_1.php

0 0
B Christensen 26-08-2009 10:23:38

Jeg forstår ikke helt anmeldelsen.
I anmelder 6720 Classic, men billedet er af 6710 Navigator - som i sagens natur er en noget anden telefon (livstidsnavigation, Bilholder/udstyr mm. - se evt anmeldelse her: http://www.gsmarena.com/nokia_6710_navigator-review-386.php )
Denne er en slider, Clissic er en candybar.
Jeg er lidt spændt på hvilken telefon I mon har haft i hænderne :-)

0 0
Nicki Reinhardt 26-08-2009 10:50:36

Hej B Christensen.
Jeg kan godt forstå, at du undrer dig :-)
Jeg ved til gengæld ikke, hvordan det er gået galt, men billedet er i hvert fald rettet nu.
Tak for dit opmærksomme øje.

Mvh.
Nicki, Mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies