Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 7390 (produkttest) - Fede funktioner i kedeligt design

Nokia 7390 (produkttest) - Fede funktioner i kedeligt design

Nokia er på gaden med den hidtil mest funktionstunge mobiltelefon i modeserien L’amour. Vi er vilde med indholdssiden men lidt skuffede over designet, som godt kunne være lidt mere eksklusivt.

Design – for lidt Milano

Design er en smagssag, det skal vi huske. Men jeg må alligevel indrømme, at jeg bliver lidt skuffet, da jeg åbner æsken til Nokia 7390. Telefonen, der kommer til syne er langt fra så spændende, som jeg havde forestillet mig af en mobil, som har ”mode” og ”design” som sit varemærke.

Ja, den er lavet i forskellige materialer. Og ja, den har mønstre hist og her. Men så er det også sagt. Eksklusiviteten mangler, og desuden er den lidt for stor til, at jeg vil kalde den stilet. Der er simpelthen for lidt Milano over den.

Jeg tror, at farverne har en del at sige i forhold til mit indtryk af designet. Den model, jeg har til test, er holdt i mørke farver, og det gør telefonen lidt dyster i sit udtryk. Baggrunden er sort, tasterne brune, og det samme er læderet på bagsiden. De meget mørke nuancer gør det lidt svært for den skinnende, lyngfarvede ramme på forsiden at skinne ordentligt igennem.

Design er ikke kun udseende – det handler også om følelse, og det skal siges, at 7390 føles rigtig godt i hånden. Materialet er lækkert at røre ved – det virker ikke for billigt, hvilket er et stort plus. Desuden er klap-funktionen rigtig god og behagelig i brug, og kvalitetsmæssigt virker den utroligt holdbar.

Sensation: Modemobil med fede funktioner

Det kan godt være, at jeg ikke er helt begejstret for designet på 7390. Men en ting, som Nokia skal have stor ros for er, at producenten gør det, som få andre for alvor har turdet prøve kræfter med indtil videre – nemlig at lancere en modemobil med rigtig gode funktioner.

Og når man tænker over det, er det egentligt lidt diskriminerende, hvordan producenterne lancerer den ene modemobil efter den anden, som de mener, vi kvinder vil blive begejstrede for. Og hvad får vi – en smuk telefon, som til gengæld ikke kan en pind. Det må da kunne gøres bedre, og det er netop hvad Nokia demonstrerer, at det kan.

Selvom 7390 er en modemobil, har modellen både kamera med tre megapixel og Carl Zeiss-optik, FM-radio og 3G. Desuden har telefonen en rigtig god musikafspiller, som man kan navigere i direkte fra fronten, hvor der sidder dedikerede musikknapper.

Modetelefonen har en hovedskærm med 16 millioner farver. Den virker til gengæld knap så skarp og lys, som man kunne have håbet. Måske er dyster det rigtige ord i den sammenhæng.

Det integrerede kamera med tre megapixel har jeg haft lidt blandede oplevelser med. Telefonen har været med på juletur i København, hvor kameraet blev sat på prøve. Her lykkedes det at tage nogle rigtig gode og knivskarpe billeder – lige til fotoalbummet. Men vi fik også nogle med hjem, som var ret så dårlige. Det var vores oplevelse, at det er lysforholdet, der skal være helt rigtigt, hvis man skal opnå de bedste resultater.

Du kan downloade en zip-pakket fil, med de billeder vi har taget.
Klik her!

Brugervenlighed = Nokia

Hvis der er noget, som Nokia efterhånden kan med lukkede øjne, så er det at lave telefoner, der er rigtig nemme at bruge – og det til trods for, at mobilerne er fyldt med funktioner. I den sammenhæng er 7390 ingen undtagelse.

Navigationen i menuerne går som en leg, og de dedikerede musikknapper er en rigtig fin genvej til musikafspilleren, specielt når man er på farten, hvor det skal gå stærkt.

Tasterne er flade men store og dejlige at taste på. Femvejsjoysticket er hævet en smule over resten af tasterne, hvilket er en rigtig fin detalje, som gør det nemt at ramme til den rigtige side hver gang - uden i samme ombæring at ramme en af de taster, der er placeret ved siden af.

Konklusion

Nokia 7390 er en fin modetelefon, selvom vi kunne have ønsket os lidt mere eksklusivitet og stil.

Til gengæld er vi positivt overraskede over kombinationen mellem design og funktioner. 7390 beviser, at man sagtens kan lave en mode-telefon, der samtidig kan en hel masse.

Vi er begejstrede for musikafspilleren med de dedikerede knapper på forsiden og for tasterne, som er rigtig gode at skrive på.

Skærmen med 16 millioner farver virker en smule dyster, men kameraet med tre megapixel og Carl Zeiss-optik kan tage rigtig gode og skarpe billeder. Det kræver dog, at lysforholdet er helt rigtigt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies