Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 8800 - en feinsmecker-mobil af den fineste slags (produkttest)

Nokia 8800 - en feinsmecker-mobil af den fineste slags (produkttest)

Opråb! Til alle livsstilsmennesker, der har sans for den fede og elegante detalje – Nokia 8800 er sagen. Med moderne urmager- og juvelér-teknikker har Nokia skabt en mobil for feinsmeckere, hvor designet er i højsædet, mens funktionerne er en smule i baggrunden.

Design – det er telefonens efternavn
Der er virkelig kælet for designet, og det mærkes straks, man holder 8800 i hånden. Telefonen har et finish, jeg ikke har set tidligere. Tag for eksempel skydeklappen, der dækker tastaturet. Med et let skub glider den yndefuldt op ved hjælp af dobbeltsikret fjedremekanismer og kuglelejere af rustfrit stål.

En anden ting, som også har sat sine spor, er telefonens vægt. Med sin 134 gram virker den tung i forhold til sin størrelse. Vægten er dog ikke negativ, for det giver bare et indtryk af, at man her står med en telefon, som designmæssigt har kvalitet og format.

Telefoner skal jo, som alle ved, oplades, før man kan tage den i brug for første gang. Jeg måtte lidt nedtrykt over ikke straks at kunne komme ud og blære mig med telefonen, sætte den til opladning. Men til min begejstring finder jeg en oplader/holder i samme afrundede rustfri ståldesign. Så nu står min 8800… eller det vil sige Nokias 8800 (den er jo desværre kun til låns) rank og slank med bløde kurvede hjørner, formet i rustfrit stål og kigger forførende på mig.

Designet er virkelig gennemført, og jeg har imidlertid kun en enkelt ting at udsætte på det. Fedtede fingre og en blank 8800 passer ikke sammen – så vask dine fingre inden du rører ved den.

Tilfredsstillende funktioner
Telefonen indeholder de funktioner, man kan forvente sig af en moderne mobiltelefon anno 2005. Dog er mængden af funktioner ikke overvældende. Man fornemmer straks at designet er i fokus, og funktionaliteterne står en smule i baggrunden.

Men 8800 indeholder både FM radio og musikafspiller, hvilket jeg altid er meget begejstret for, da det virkeligt er lækkert med musik på vej til arbejdet.

Nu hvor vi taler om lyd – så er lydsiden hos Nokia 8800 helt unik. Ringetonerne og alarmerne er komponeret af den prisbelønnede komponist og musiker Ryuichi Sakamoto. Nu er jeg ikke ekspert i musik, men jeg må sige, at ringetonerne har fået et særegent præg. Tag for eksempel den gode gamle ”Nokia Tune”. Den har Sakamoto sat sit præg på, og lad mig sige det sådan her - nu er jeg ikke så træt af den længere.

Nokia 8800 har indbygget et SVGA kamera på 0,5 megapixel, hvilket ikke er noget særligt i forhold til mange andre kameratelefoner.

Mobilen har endvidere Bluetooth, som giver mulighed for tilslutning til andre enheder, og med overførselsfunktioner som EDGE og GPRS kan data nemt overføres fra telefonen til andre enheder.

Desuden indeholder telefonen kalender, alarm, java baserede programmer og meget andet.

Brugervenlighed – for små taster ellers upåklageligt
Nokia plejer at være synonym med en god og brugervenlig menustruktur. Dette er også tilfældet i forbindelse med Nokia 8800.

Målene på telefonen virker meget nøje udregnet i forhold til balance – næsten Zen-agtig. Mobilen ligger virkelig godt i hånden – også når den er åben.

Ridser i skærmen på ens mobil er det værste der findes. Derfor glæder det mig meget at finde ud af, at telefonen har et ridsafvisende glasvindue, som beskytter TFT skærmen. Så med 8800 behøver man ikke bekymre sig over at have telefonen liggende i tasken sammen med en masse andre ting.

Tasterne, der er gemt under skydeklappen, er let hvælvende, hvilket gør det nemmere at taste sikkert. Men tasterne er lidt for små til min smag, og dette udgør det største irritationsmoment ved mobilen. Det gælder både tasterne og femvejs-joystikket. Størst er problemet ved den nederste række af taster. Den smarte skydeklap er i vejen, når man eksempelvis skal benytte mellemrumstasten – og netop denne tast bruges jo en del gange, når man SMS’er.

Konklusion
Er din første prioritet altid udseendet når du skal købe ny mobiltelefon, vil du virkelig elske Nokia 8800. Du finder simpelthen ikke er telefon, der er mere gennemført – designmæssigt.
Men jeg er overbevist om, at man også betaler for designet. Den fås til omkring 6000 kroner uden abonnement, hvilket jeg synes er lidt i overkanten. Dette set i forhold til de forbehold der hedder for små taster og fedtfingre, som kan ødelægge mobilens elegante, visuelle udtryk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies