Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia BH-217 - lille smart headset (produkttest)

Nokia BH-217 - lille smart headset (produkttest)

TEST: BH-217 er et lille smart headset, til en fornuftig pris. Men det fungerer ikke optimalt med alle mobiler.

Nokia BH-217
Nokia BH-217

Tanken bag Bluetooth-headsettet BH-217 er rimelig genial.

Når headsettet sidder i sin lille klips, der kan hæftes på f.eks. tøjet, så er det slukket. Hvis telefonen ringer, tænder headsettet og "løfter røret". Alt sammen sker det, mens det tages ud af klipsen og sættes i øret.

Nokia BH-217 er altså ualmindelig hurtig til både at tænde og forbinde til telefonen.

Gevinsten er, at det kun bruger strøm under samtale og ligger således ikke og bruger standby-strøm. I sidste ende betyder det færre opladninger.

Virker perfekt med Nokia og iPhone

Hvis man skal have glæde af et headset, der skal kunne nå at tænde og forbinde på "no time", så kræver en mobiltelefon der kan følge med.

Vi har testet BH-217 på en række forskellige telefoner f.eks. Nokia N8, iPhone 4, HTC Desire og HTC Gratia.

Resultatet er, at det fungerer perfekt på Nokias egne modeller samt på iPhone 4. Men HTC's Android-mobiler halter på forbindelsen. Det er langt fra altid, at headsettet vil tilslutte - i sidste ende er det lig med et mistet opkald.

Ikke optimal komfort men god lyd

Det lille headset sættes ind i øret, og holdes fast af et stykke silikone, som findes i tre forskellige størrelser i salgspakken.

Jeg er ikke imponeret over komforten - måske er det mine ører der driller, men til tider føles det som om, at headsettet falder ud. Personligt synes jeg, at Nokia BH-608 som vi tidligere har testet, sidder betydeligt bedre.

Derimod er lydkvaliteten til gængæld i den bedre ende - men det er en ulempe, at lydniveauet ikke kan justeres direkte på headsettet.

Headsettet har indbygget stemmevejledning der fortæller dig, hvis batteriniveaet er lavt samt når der er oprettet forbindelse til telefonen - det er faktisk en meget cool feature.

Konklusion: Smart hvis det passer til mobilen

I testperioden har jeg haft stor glæde af Nokia BH-217, men det har irriteret, at det ikke bare virker med alle mobiler.

Det understøtter parring af flere enheder på en gang, og Nokia lover op mod tre måneders standby tid. Men i brug har jeg oplevet, at BH-217 skal oplades oftere end så mange andre headsets jeg gennem tiden har testet.

Prisen lige under 400 kroner er rimelig perfekt, så BH-217 er et godt køb, hvis ens mobil virker med det.

Karakteren ender på fem ud af seks stjerner.

Læs også:
- Test: Nokia BH-217 - headset


Nokia BH-217 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

tobias t 29-12-2010 17:26:48

Er der meget stor forskel på headphones til iphone og htc? Jeg overvejer at købe dem her http://lux-case.dk/iphone-ipad-tilbehoer/iphone-4-tilbehoer/hojtalere-og-kabler-til-iphone-4.html er de ikke gode nok, eller er det bedre at købe et her på apple store http://store.apple.com/dk? Ser frem til at høre jeres mening, god jul

0 0
Mobilsiden.dk 31-12-2010 11:19:21

Hej Tobias t

Af dem du linker til, kan du benytte dem alle med alle mobiler. Så nej - der vil ikke være forskel.

0 0
Teknikeren 28-12-2010 00:47:40

... om det jeg ikke forstår.

Kære John - jeg ved godt at jeg har været efter dig, og hér tænker jeg især på din anmeldelse af iPad, men det er på ingen måde personligt - beklager mange gange hvis du føler det sådan.

Efter førnævnte oplevelse med iPad'en ligger det naturligt for mig at nærlæse dine anmeldelser for at finde den røde tråd og dine bevæggrunde for at give de karakterer som du nu gør.

Kan du derfor ikke være sød at skrive hvad karakteren 1-6 stjerner betyder? 0 stjerner vil jo selvfølgelig være det værste bras, og 6 må jo så nødvendigvis være gudeproduktet man bare ikke kan undvære, men giv mig venligst dine egne ord og definationer på det - af alle mennesker må du jo være den person der ved det bedst.

Grunden til at jeg spørger er at jeg selvfølgelig er forvirret. I ovenstående anmeldelse vælger du at sammenligne BH-217 med BH-608, som tilbage i september fik 6 stjerner og noget nær en perfekt anmeldelse uden negative kommentarer.

I dag koster de 2 headset, på nær 4 kr., præcis det samme hos Computersalg.dk - så sammenligningen er absolut aktuel.

Derfor fatter jeg heller ikke at du med dine bemærkninger om hhv. batteritid, komfort og problemer med at forbinde hurtigt nok til HTC-telefoner kan kaste 5 stjerner efter BH-217, når man til 345,00 kr (inkl. fragt og faktisk 4 kr. mindre end BH-217) kan købe en BH-608.

Priserne er indhentet den 27. dec. 2010 fra Edbpriser.dk - den selv samme dag som da anmeldelsen af BH-217 blev lagt online på Mobilsiden.dk.

Nu ved jeg godt at de priser kan variere hele tiden og at du nok har skrevet anmeldelsen før jul, men hele grundlaget for at der hér var tale om et lidt billigere alternativ ift. f.eks. BH-608 falder jo til jorden. Desuden vil jeg mene at nøglepunkter som komfort og batteritid i sig selv bør udgøre et væsentligt større fradrag i karakteren, da det jo er essentielt at komfort og batteritid er i orden når man tester et headset til en telefon. Problemerne med forbindelsen til HTC-telefonerne er jo "kun" aktuelle for halvdelen af smartphone-markedet, så den anke er jo lidt et spørgsmål om temperament.

Dybest set taler vi om et spritnyt produkt. Intentionerne fra Nokia om at spare batteri og forbinde lynhurtigt er jo kun lykkedes delvist, da den hverken sparer batteri, ift. det andet headset I har testet tidligere, og (som tidligere nævnt) kun forbinder lynhurtigt til Nokia og iPhone - så meget for de gode intentioner. Komforten er åbenbart heller ikke perfekt, og oven i alt dette er prisen faktisk højere end et tilsvarende bedre headset fra Nokia.

Igen.... jeg forstår simpelthen ikke hvordan BH-217 kan ende på 5 stjerner, men som jeg så tydeligt har gjort opmærksom på i overskriften - Der kan jo skrives tykke bøger om alt det jeg ikke forstår...

... og glædelig (bag)jul til skribenter, anmeldere, læsere og andet godtfolk på Mobilsiden.dk

0 0
Mobilsiden.dk 31-12-2010 11:18:36

Hej iWill.

Bare rolig. Jeg tager ikke den slags personligt :)

Det at anmelde et produkt, er ofte meget vanskeligt, særligt fordi, man hele tiden skal forsøge at sætte sig i køberens sted - altså på en måde som en køber, der ikke har prøvet alle markedets produkter, tænker.

Langt de fleste produkter er udmærkede i sig selv - men måske ikke optimale i forhold til andre.

Headsettet her er et fint eksempel på dette. BH-217 opleves til fem stjerner når det testes - mens BH-608 blev oplevet til seks stjerner. Helheds-oplevelsen var ganske simpelt bedre på BH-217.

Jeg synes egentlig ikke man skal hænge sig så meget i stjernerne. De kan nemlig næsten aldrig stå alene. Ved at læse teksten får man som læser, forhåbentlig, en forklaring på, hvad der er godt og skidt. Efterfølgende kan man så vurdere om man kan leve med manglerne.

Det er dog også sådan, at et produkt godt kan opleves af mig til 1 stjerne, mens en køber vil give det 5 stjerner. Vi oplever jo forskelligt.

Mht. 6 stjerner, så hedder vores beskrivelse "6 stjerner gives til en fremragende mobil, der lever op til forventningerne og prisen, men som samtidig yder lidt ekstra". (Kan ikke helt overføres til tilbehør).

0 0
Teknikeren 31-12-2010 13:57:36

Hej John. Tak for dit svar. Det er muligt vi oplever tingene forskelligt, men den karakter som DU giver skal afspejle DIT indtryk i anmeldelsen - og det ser jeg bare ikke...
Med BH-217 læser jeg anmeldelsen som et væsentligt dårligere produkt end BH-608 som du også skrev. Du har negative kommentarer til områder som komfort og batteritid, som i sig selv er 2 vigtige ting for et headset. Fordelen ved den innovative teknologi fra Nokia, ved først at forbinde når opkaldet kommer, er jo spildte kræfter hvis et tilsvarende andet headset kan have længere batteritid ved konventionel forbindelses teknologi. Lad være med at blive forblændet af den smarte teknologi, hvis den dybest set ikke har nogen fordel alligevel, og i princippet bare stiller sig endnu dårligere når man har en HTC-telefon.
Nok om det... jeg respekterer dig for at du ikke bare hovedkuls ændrer karakterer fordi folk brokker sig - selv om det måske nu og i fremtiden, når jeg er uenig med dig, gør alt mit skriveri overflødigt.

Jeg skal jo ikke lægge skjul på at jeg (personligt) ikke bryder mig om karaktersystemer. De er for stive og vil ikke altid afspejle produktet i sin helhed, da produktet på flere kriterier skal afvejes og holdes op imod f.eks. konkurrerende produkter. Forskellige personer vil prioritere ud fra ting som pris, design, brugervenlighed, kvalitet, batteritid og måske endda en 'WOW-factor'.

Som tidligere anmelder af hardware og computerudstyr kender jeg udemærket til den udfordring der består i at bruge mange timer på at vurdere et produkt, for derefter at koge det sammen til en karakter - for læserne vil have et overskueligt og målbart resultat de kan sammenligne tilsvarende produkter med.

Jeg kunne skrive meget mere om en masse karakter systemer, som jeg synes der har fejlet, men vælger i stedet at foreslå et system der (synes jeg) finder det bedste kompromis.

Behold jeres stjerne system, men giv det i kategorier som f.eks. pris, design, kvalitet, brugervenlighed og knyt dertil 3-4 linier i hver kategori som begrundelse til karakteren. Til slut kan man evt. så lave en samlet karakter med gennemsnittet af de førnævnte kategorier.

En sidste ting... Hvorfor laver I ikke noget opsøgende journalistik? Undersøg f.eks. ventetid (hvor lang til man kan vente i telefonen) på support fra de forskellige mobilselskaber. Her til kunne man tilføje åbningstider, og evt. gebyrer på en sammenlignelig service.

0 0
Mobilsiden.dk 31-12-2010 15:04:04

Jeg er som sådan enig med dig. Det karaktersystem du nævner, kan det ses i drift nogle steder? Jeg synes da umiddelbart det lyder interessant.

I forhold til headsettet, mener jeg ikke man umiddelbart kan sammenligne batteritid 1:1. Den fysiske størrelse giver mindre plads til batteri - og deraf en dårligere drifttid. Netop derfor, giver "sluk"-funktionen perfekt mening.

Da jeg testede det på N8 var det GENIALT - og jeg kunne godt leve med den lidt ringere komfort. Men da jeg kom på HTC drillede det - og primært derfor trækker det ned.

Det ændrer bare ikke ved, at der er tale om et fremragende headset :)

0 0

Om brug af cookies