Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   NOKIA C3 Touch and Type (mobiltest)

NOKIA C3 Touch and Type (mobiltest)

Nokia har endnu engang formået at lave en flot og klassisk mobiltelefon. Nokia C3 er en kombination af en tryk- og touchtelefon, og en ny i touch and type-serien.

Nokia C3 Touch and Type er ikke at forveksle med Nokia C3, der kom i andet kvartal sidste år. Touch and Type betyder, at det er en kombination af en tryk- og touchtelefon.

Men Nokia C3 Touch and Type er ligesom Nokia C3 produceret ud fra ambitionen om at give brugerne nemmere adgang til sociale netværkssider, som Twitter og Facebook - men stadigvæk være i den lave ende prismæssigt.

Nokia sendte i slutningen af 2010 også Nokia X3-02 Touch and Type på gade, og både den og Nokia C3 er telefoner for dem, som elsker Nokia fra "de gode gamle dage". Nokia C3 kører nemlig også med styresystemet S40.

Irritationsmoment ved SMS-beskeder

Nokia C3 Touch and Type havde jeg forventet var en telefon, der ville være helt perfekt til at skrive SMS-beskeder på. Med de store taster "skreg" den næsten på at blive skrevet på, da jeg åbnede kassen.

Men jeg blev hurtigt lettere skuffet, da telefonen har et par "skillevægge" mellem talrækkerne, som gør man ikke kan skrive hurtigt og ubesværet.

De har i hvert fald været et irritationsmoment for mig, når jeg har forsøgt at skrive beskeder hurtigt. Man kan ikke lade tommelfingeren glide rundt på tasteturet, da disse "skillevægge" er i vejen - og skrive-hastigheden nedsættes derfor.

Til at starte med tænkte jeg, at det blot var noget jeg skulle vænne mig til, men i testperioden blev jeg aldrig rigtigt venner med det.

"Gammeldags-telefon" med touchskærm

Touchskærmen i Nokia C3 Touch and Type er af typen resistive, hvilket betyder, at touchteknikken reagerer på tryk på overfladen af skærmen, og ikke på berøringer, som det kendes fra de fleste high-end touchtelefoner.

Kombinationen af almindelig telefon og touchskærm er der ikke noget nyt i, det har også Sony Ericsson før vist med deres Aino, hvor touchskærmen primært blev benyttet i multimediedelen.

Men det fungerer godt, og intuitivt når man går fra at skulle bruge tasterne til touchskærmen.

Nokia C3 Touch and Type har ingen navigeringstast, og det er derfor mange af de ting, som man tidligere har brugt "navigerings-tasterne" til, f.eks. rundt i menuen.

Ingen internet-mobiltelefon

Der er mulighed for at gå på internettet fra telefonen, men hvis det er noget man vil benytte meget, så skal man nok se sig om efter en anden mobiltelefon.

For det fungerer, men er bestemt ikke blandt markedets bedste, og denne lille skærm gør også, at man ikke har lyst til andet end lige finde informationer hurtigt.

Ikke en telefon der egner sig til, at man surfer rundt på nettet, eller er meget på Facebook osv.

Kameradelen

Kameraet er et 5 megapixel kamera, ligesom tilfældet også var i Nokia X3-02 Touch and Type, men i C3 har Nokia tilgengæld sørget for der er LED-lys.

Det er et gennemsnitskamera, der er i telefonen, og altså ikke en decideret kameratelefon, men den tager nogen ganske okay billeder, hvis forholdene er i orden.

Dog lider den under det, som rigtig mange mobiltelefoner lider under, nemlig at den tager de bedste billeder udenfor i dagslys.

Batteritiden er en af telefonens fordele

Når man går fra en smartphone med stor skærm og en masse funktioner, og en batteritid, der næsten er kortere end godt er, så er det en drøm at komme til en standard telefon.

Batteritiden kan, hvis man "kun" bruger den til at ringe og sende beskeder fra, holde mere end to dage - med mindre man snakker rigtig meget.

Og benytter man lidt Facebook, Twitter osv., og ellers ikke så meget internet, og man ikke er online 24/7, så kan den også godt holde batteri i minimum to dages tid.

Konklusion - god standard mobiltelefon

Nokia har endnu engang lavet en rigtig god "standard-mobiltelefon", hvilket også er den type mobiltelefoner, der gør de sælger så mange telefoner, som de gør.

Nokia C3 Touch and Type holder hvad den lover, men formår heller ikke at overraske brugeren, og kan derfor ikke ende på topkarakter. Den største overraskelse ved telefonen er prisen - den kan pt. erhverves for omkring 1.300 kroner i følge Mobilpriser.dk.

Du får en rigtig god telefon for pengene - og om du vælger denne eller Nokia X3-02 Touch and Type vil jeg mene er en smagssag. Der er få forskelle, men også rigtig mange ligheder.


Fordele og ulemper

+ SMS med smileys
+ Godt design
+ Lang batterilevetid
+ Samtalevisning i SMS
+ Yderst prisvenlig

- Begrænset internetoplevelse
- Skillevægge mellem tasterne

Læs også: 
Nokia C3 Touch and Type - god SMS-mobil til prisen
Web-TV: Hurtig demo af Nokia C3 Touch and Type


Nokia C3-01 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mette Christensen 07-02-2011 19:17:12

Jeg går og overvejer en ny (ekstra) mobil og valget står i øjeblikket mellem C3-01 og X3-02. Jeg havde absolut IKKE nogen problemer med at skrive SMS, men bruger altså også begge mine tommelfingre, når jeg skriver. Ingen problemer dér ! Derimod tror jeg at jeg vil få meget svært ved at vænne mig til at * 0 # sidder til højre på tastaturet på X3'eren, så jeg ender nok med C3 !! Selv om X3 virker mere lækker, lettere og mindre...

0 0
25-01-2011 16:53:10

Du nævner der forskelle på C3'eren og X3'eren kunne du uddybe det. Jeg ser begge telefoner som noget jeg kunne finde på at anbefale min søster, så det jeg er mest interesseret i er hvilken er bedst til sms, opkald, musik, socialtnetværk og internet?

0 0
25-01-2011 16:53:04

Du nævner der forskelle på C3'eren og X3'eren kunne du uddybe det. Jeg ser begge telefoner som noget jeg kunne finde på at anbefale min søster, så det jeg er mest interesseret i er hvilken er bedst til sms, opkald, musik, socialtnetværk og internet?

0 0

Om brug af cookies