Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia C5-03 - basis-mobil med touch (mobiltest)

Nokia C5-03 - basis-mobil med touch (mobiltest)

TEST: Nokia C5-03 kunne muligvis være det perfekte bud til mobilbrugeren, som overvejer at skifte til touch-skærm.

Nokia C5-03
Nokia C5-03

Der er altid to sider af den samme sag. Og for Nokia C5-03 er det vigtigt.

Platformen i C5-03 ødelægger nemlig hurtigt den samlede følelse af telefonen - men folk er forskellige, og for nogle virker styresystemet Symbian måske mere logisk end iOS og Android.

Men inden vi river op i den debat, skal C5-03 lige roses for det, som den er god til.

Nokia C5-03 er en basis-telefon - jo vist, den har trådløst netværk, GPS og fem-megapixels kamera, men den er stadig en basis-telefon. Og så til gengæld en god en af slagsen.

Bemærk: Nokia C5-03 (i resten af teksten benævnt som Nokia C5) er ikke det samme produkt som Nokia C5-00, selvom der er et stort navnesammenfald.

Nokia C5-03
Nokia C5-03

Opkald og nøglefunktioner

Lydkvaliteten under opkald er fantastisk. Fuld fart på cyklen, stiv modvind og tre larmende lastbiler er ingen sag for C5 - den fjerner simpelthen alt støj.

Sms, e-mail, kalender og så videre fungerer samtidig uden problemer.

"Gratis navigering og lokalitetsdeling" og "Hurtig wi-fi til onlineunderholdning" er Nokias nøgleord ved C5, og her klarer den sig også godt. Det bliver med det samme tydeligt, hvorfor at Nokia har tilføjet trådløst netværk, GPS og lignende.

Det er nemlig ikke bare sms og e-mail, som telefonen giver nem adgang til; Facebook, sociale netværk og ekstra features til disse er også en stor del af C5.

Og det virker. Hurtigt er du synkroniseret med dine sociale netværk, og endnu hurtigere virker mulighederne for lokalitetsdeling.

Det samme gælder tilkobling til trådløst netværk, som gør Facebook, Ovi Market og så videre endnu hurtigere.

Disse features er en så naturlig del af telefonen, og man har overhovedet ikke brug for tekniske kundskaber for, at kunne udnytte C5 til det, som den er skabt til. Godt arbejde, Nokia.

Fejler på internetbrowseren

Det trådløse netværk skulle også sætte gang i brugen af C5's internetbrowser, men den er bare for besværlig.

Det er Symbian-platformens typiske browser, som bruges, og denne virker på ingen måde lige så naturlig og logisk, som de sidstnævnte funktioner.

Men for at rode lidt op i den tidligere nævnte debat, så er det måske fordi undertegnede prøver at bruge C5 til ting, som den ikke er beregnet til.

Mobil-tilpassede hjemmesider klarer browseren nemlig helt fint, men bevæger man sig over i "rigtige" hjemmesider, bliver browseren nyttesløs. Det er altså et spørgsmål om, hvad og hvor meget man bruger telefonen til.

Debatten om Symbian

Netop denne problemstilling er vigtig at gøre op med sig selv, inden man køber Nokia C5.

Er man glad for iPhone, Android eller Windows Phone skal man ikke gå i nærheden af C5. Den er bare ikke beregnet til denne type mobilbrugere. Men går man og overvejer, at blive førstegangsbruger af en touch-skærm, kan C5 måske være en god start.

Jeg holder fast i, at Symbian ikke er intuitivt for den erfarne mobilbruger. Hele platformen virker klodset, ulogisk og nærmest hæmmende for en erfaren bruger, men for førstegangsbrugeren må der heller ikke være for mange muligheder at "fare vild i".

Og her er C5 god. Den er perfekt til små, hyggelige applikationer og spil, browsing af mobil-tilpassede hjemmesider, brug af sociale netværk og så videre, men man skal ikke begynde at prøve på mere end det. Der er bare ikke plads til den nysgerrige mobilnørd i telefonen.

Andet

Inden vi runder af, skal C5 have kæmpe ros for, hvor lang tid batteriet holder. Opkald påvirker dårligt batteriet, og generel brug af sms, kamera, internet og lignende giver stadig flere dages standbytid. Akilleshælen er dog ekstra applikationer, især spil, som tapper batteriet meget hurtigt.

Herudover skal det siges, at afspilning af musik og video fungerer fint. Du kan forbinde C5 til computeren med Bluetooth og medfølgende kabel, så overførsel af musik, video og billeder sker uden den store ballade.

Designet kræver ikke mange ord. Det er nemlig holdt afslappet, men stadigvæk med en følelse af kvalitet og holdbarhed. Kort fortalt, designmæssigt ligner C5 nærmest enhver anden standard basis-telefon med touch-skærm.

Konklusion

Det er nemt at beskrive, hvem Nokia C5 er til, og hvem den ikke er til. Som skrevet tidligere; er du glad for iPhone, Android eller Windows Phone kan du glemme alt om C5 - Symbian-platformen og den resitive touch-skærm vil ødelægge oplevelsen af telefonen. Men står du og overvejer om touch-skærm måske er dig, så skal du give C5 en chance.

Nokia C5 står i under 1.300 kroner uden abonnement på Mobilpriser.dk, og det er en helt fair pris, når man kigger på de funktioner du får med.

Netop omkring funktionerne, så bliv ikke skræmt at de angiveligt mange muligheder, man lærer telefonen at kende hurtigt.

Det føles underligt, men jeg giver Nokia C5 et sted mellem 5 og 6 stjerner - ud af 6 mulige. Som basis-mobil med touch-skærm er den et suverænt bud til førstegangsbrugeren.

Telefonen er solid og holdbar, funktionerne virker, batteriet holder og man har godt med ekstra muligheder.

+ Perfekt for førstegangsbrugeren
+ Logisk og nemt at bruge mobilens funktioner
+ Sociale netværk og basisfunktioner

- Passer ikke til den erfarne mobilbruger


Nokia C5-00 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 18-07-2011 12:58:38

Kunne godt tænke mig, at vide hvordan den skal forestås?

Er det netop fordi, at skærmtastatur er noget bras, at skrive sms på?

Er det fordi man pludselig ikke er en erfaren mobiltelefon bruger, hvis man ikke bruger en mobil med touch-skærm og iOS eller Android?

0 0
Birgitte L, Nokia 06-04-2011 14:08:55

Hej, i næste SW release (PR2.0) kommer en forbedret browser (browser 7.3). Og mht. resistive vs. capacitive skærm, så har resistive skærm også sine fordele samt tilhængere (mig selv inklusive), så det bør ikke kun ses som et minus. Er man som jeg glad for at bruge sin touch udenfor om vinteren - og med lange negle, så er capacitive touch ikke et optimalt valg.

Vh.
Birgitte

0 0
scott hill 03-04-2011 13:45:48

Nokias C5-00 den første Symbian S40 basis telefon i Dk, har 3G og Maps men ikke Wi-Fi og touchskærm! Skærmen er småt og der er ikke QWERTY-tastatur!

C5-03 derimod har både WiFi og 3G/Nokia maps, samt stor touchskærm!

Så derfor er der stor forskel mellem de 2 modeller!

Der findes en opdatering til OVI store software og S40 firmware , pt. også til C3-00 og C3-03, samt de mere skrøblige basistelefoner C1 og C2--som ikke har WiFi eller maps, men kun Bluetooth.

Scott Hill
Mopbile Monday
www.version2.dk/grupper/MobileMonday

0 0
Tommy 01-04-2011 17:53:54

Nu kender jeg ikke symbian^1, men min N8 med ^3 og Opera 11 installeret giver det en helt anden oplevelse. Den er sgu lækkert - faktisk fortrækker jeg den over Andriods std browser(chrome?).

Den resitive skærm må også være under kritikpunkterne. Den skulle godt nok holde længere tid, men den er ikke superbrugervenlig. Kapasitive (hedder de det på dansk?) skærme er klart at fortrække hvis man bruger skærmen meget.

0 0
Michael Larsen 06-04-2011 17:04:37

På dansk hedder det vel trykskærm og berøringsskærm.

0 0
Henrik 01-04-2011 15:04:48

Lige for at banke det på plads. Denne telefon kører ikke Symbian^3, men Symbian^1. Så en stor af del kritikken skal ligges derpå.

Det er fint at give kritik, og Symbian^1 har så rigeligt at kritisere. Men man kritiserer jo heller ikke hele Android på baggrund af en Wildfire der kører Android 2.1 vel? ;-)

0 0

Om brug af cookies