Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia C7 - lightversion af N8 (mobiltest)

Nokia C7 - lightversion af N8 (mobiltest)

TEST: Lavere pris, lavere vægt, lavere specifikationer. Men er Nokia C7 skrabet så langt ned, at der ikke er mere tilbage, i forhold til topmodellen N8? Vi har gennemtestet C7.

Nokia C7 er på alle måder let i designet og sit udtryk. Stilmæssigt er det nok DEN pæneste Nokia mobil i nyere tid. Designet på C7 er mode-rigtigt mens storebroderen Nokia N8 byder på en mere nørd-agtig profil.

Jeg må indrømme, at Nokia C7, som også hedder Nokia C7-00, ikke greb fat i mig sådan som N8 gjorde. Efter opsætningen stod det hurtigt klart, at Nokia med C7 ikke har været detaljeorienteret i samme grad som på N8.

Softwaren har små bugs og mangler hist og her. Ja, detaljerne hænger og flagrer i vinden. F.eks. virker den sociale applikation med Facebook og Twitter ikke optimalt.

Heller ikke multitasking funktionen kører som den skal. Jeg oplever, at nogle programmer slet ikke kører i baggrunden, men lukkes når de forlades. Og fra tid til anden er en genstart nødvendig.

Flotte farver og god musik

Skærmen er lækker! 3,5 tommer AMOLED med 16,7 millioner farver giver et flot og detaljeret billede. Det betyder, at skærmkvaliteten befinder sig i den øverst positive halvdel af markedet.

C7 er også en habil musikafspiller, som ud over en god lydkvalitet, også giver brugerne mulighed for at lave afspilningslister direkte på skærmen.

Nokia har heller ikke glemt, at der skal være noget lækkert for øjet - dette kommer når mobilen lægges horisontalt i musikafspilleren. Her vises alle albums som et "coverflow" hvor der kan scrolles med en hastighed på 60 billeder pr. sekund. Det ser sååå fedt ud!

Del billederne på Facebook

Kameraet på Nokia C7 er på otte megapixels og et par lysdioder skal hjælpe i mørke omgivelser. Desværre mangler kameraet både autofokus og makro-funktion. Netop det manglende autofokus gør, at billederne er lidt for "mobil-almindelige".

Jeg er til gengæld relativt imponeret over videokameraet som optager i HD-kvaliteten 720p. Resultatet er pænt og selv lyden er ret god.

Billedegalleriet giver endda mulighed for dele fotos direkte på både Facebook og Twitter.

Billeder taget med Nokia C7

Videoklip optaget med Nokia C7

Nokia C7 - Mobilsiden.dk nyhedsapp
Nokia C7 - Mobilsiden.dk nyhedsapp

Internet under forandring

Jeg har flere gange jamret over Nokias internet-browser, som ikke leverer varen i forhold til konkurrenterne. Men Nokia arbejder på en ny version, i hvert fald til N8. Så må vi håbe, at denne funktion også rulles ud på C7.

Der er også problemer med e-mailen hvis man kører en Google konto op mod Mail for Exchange på Nokia C7. Problemet er dog kendt hos Nokia og kan løses midlertidigt ved at køre kontakt- og kalender sync via Mail for Exchange og e-mailen i menupunktet Gmail.

Nokia bør snart anerkende, at specielt internet-delen i de moderne mobiler bare SKAL spille fra starten af

Nokia C7 - menu
Nokia C7 - menu

Den bedste opkalds-kvalitet

Nokia har tradition for, at fokusere på kvalitetslyd i telefonopkald samt have styr på god dækning og antenneforhold. Og med C7 bliver du ikke skuffet på dette punkt. Den lyder bare godt!

Volumenknapperne er lette at betjene men det kræver øvelse ikke at ramme mikrofonafbryderen, som er placeret mellem lyd op/ned.

Jeg vil også rose Nokia for at være gode på stabile Bluetooth og WiFi-forbindelser, samt have en god SMS-funktion der omfatter T9-tastatur og grafiske smileys.

Også den detalje, at mobilen automatisk ved lavt batteriniveau går i strømsparemode, hvor lysstyrken skrues ned, der slukkes for push-mail, Bluetooth osv.. En sådan funktion bevidner at der er tænkt over tingene.

Nokia C7 til venstre. Nokia N8 til højre
Nokia C7 til venstre. Nokia N8 til højre

Hvem skal købe Nokia C7?

Nokia C7 er en lækker telefon som primært egne sig til brugere der hovedsageligt taler og sender SMS-beskeder, men som også har lejlighedsvis behov for at kunne tjekke e-mail og søge oplysninger på internettet.

Med i prisen får man også gratis GPS-navigation i Ovi Kort, adgang til markedspladsen Ovi Marked samt FM-radio og 8 GB indbygget hukommelse.

Et kæmpestort plus er i øvrigt strømforbruget. Jeg har været oppe over 30 timers drift på én opladning, hvilket er fremragende.

C7 er ikke en internet-båren smartphone, men mere en mobil med smartphone egenskaber. Nokia N8 er stadig toppen af poppen hvis du skal have cremen af Nokia.

Prismæssigt ligger C7 og N8 relativt tæt. Jeg er selv mest til N8 - men det er nok fordi jeg er "internettypen". Er du samtale og SMS-typen er C7 nok det rigtige valg.

Nokia C7 fortjener sine fire ud af seks stjerner.

Læser tip:
Du kan får flere detaljer om de generelle muligheder i Nokias nyeste mobilplatform Symbian^3, ved at læse vores store test af Nokia N8. Både C7 og N8 kører på samme platform og er derfor ens på en række punkter i menu- og styresystem.


Nokia C7 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

OHG 04-12-2010 12:23:35

Hej! er der nogle der ved hvor robust den er? Og måske i sammenligning med storebroren N8, ridse test m.v. ...

0 0
Mobilsiden.dk 04-12-2010 13:01:49

Den er bestemt mindre robust, synes jeg. Det er i hvert fald lettere at ridse på bagsiden.

0 0
OHG 04-12-2010 14:06:45

k, men har ikke helt brug for en N8 og den er jo også noget dyre, findes der alternativer til C7 som er robuste i prisklassen...

0 0
Henrik 18-11-2010 14:47:09

John, jeg synes måske du glemmer at nævne at C7 kan køre mange af de samme lækre apps som N8 kan, hvilket efter min mening er utrolig vigtigt, specielt set i forhold til de lidt ældre touch mobiler fra Nokia (5800, X6, N97, C6-00 osv.).

For nu at nævne eet (hyped) eksempel, Angry Birds ;-)

0 0
19-11-2010 11:00:49

Hej Henrik,

Har du også oplevet at din N8 fyser og hakker helt vildt?

FP

0 0
Henrik 19-11-2010 12:23:59

Hej Flashpaq.

Nej, slet ikke. Jeg har endda to, een private og en på arbejde. Begge kører som smør.

Det lyder som om du har fået een af dem med den kendte "batteri og crash"-bygge fejl fra det første kinesiske batch. Gå ind i butikken du købte den og forlang en ny, hvis butikken nægter så sig at Nokia officielt har meldt ud at alle de har været så uheldig at få een af dem, kan få en ny(!)

0 0
18-11-2010 19:08:05

Når du skriver "lækre apps", så lyder du akkurat som en iPhone-bruger, er det en ny tendens for Nokia brugere?

0 0
Henrik 18-11-2010 23:58:56

Haha...touche ;-)

Ja, det kan da godt være at det er en ny tendens. Selvom jeg egentlig selv altid har været til rå funktionalitet, så er det da fedt at man har både det og noget der kører lækkert.

0 0
Mike 18-11-2010 14:29:04

Jeg er til gengæld relativt imponeret over videokameraet som optager i HD-kvaliteten 720p. Resultatet er pænt og selv lyden er ret god.

Jeg er ikke særlig imponeret over den optagelse du har lavet af dem der spiller trommer,Har du lyttet til det?? det lyder skrækkeligt.

0 0

Om brug af cookies