Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia E51 (produkttest)

Nokia E51 (produkttest)

Smart businesstelefon pakket med funktioner som trådløst netværk, Turbo 3G, FM-radio, store gode taster og lang batteritid.

Businessbrugere som savner stil bør overveje den tynde stilrene Nokia E51, som har både gode taster og lækker skærm. Genvejsknapper til mail, kalender og kontakter gør højner kvalitetsfølelsen af produktet.

Tastasturen har yderligere tre genveje. Som på andre produkter bruges 1-tallet til telefonsvarer, firkant til lydløs, men stjernen er nu introduceret, som genvej til Bluetooth on/off - måske en detaljefunktion, men alligevel virkelig godt tænkt og anvendeligt.

I forhold til andre Nokia produkter er sletknappen flyttet lidt, men det vænner man sig hurtigt til. Eneste anke omkring tasterne er menubetjeningen, hvor det oval-firkantede joystick kræver tryk med kanten af fingeren, for ikke at ramme flere knapper på én gang.

Styresystemet S60 (tredje udgave med featurepack ét) er spækket med brugbare features. Med den største enkelthed åbner telefonen både Word, Excel, Powerpoint og PDF-filer, men også konverteringsprogram, lommeregner og verdensur letter dagligdagen.

Menubetjening og den generelle hastighed i produktet er høj, og tingene sker når man trykker.

E51 minder om i formfaktor om N73 og N81, selvom styresystemet er det samme, opleves E51 alligevel unik. Måske fordi dens bløde former og tynde kabinet gør, at den ikke virker stor og kluntet. Musikafspilleren, internet-browseren og FM-radioen er nogle af de ting modellerne har til fælles, men på E51 må du nøjes med 2 megapixels kamera og intet standard jackstick til hovedtelefoner.

Samlet konklusion

Der kan ikke kritiseres på stabilitet, hastighed og betjeningen. Designet er i orden og til en pris lige under 2000 kroner uden abonnement, rammer Nokia plet med E51.

At den så også har en lille diode, der blinker ved beskeder eller mistede opkald, er en ekstra bonus - plus trådløst netværk, Turgo 3G og microSD hukommelseskort slot, som understøtter op til 4 GB.

Batteritiden er i top, hvilket bringer E51 op på fem point ud af seks. Den sidste stjerne fratages pga. de nævnte problemer ved menuknappen og kamera, desuden medfølger intet memorykort i salgspakken. Men Nokia E51 er alligevel et rigtigt interessant produkt.


Nokia E51 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies