Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia E61i (produkttest)

Nokia E61i (produkttest)

Formen er lækker. Indholdet i topklasse. E61i er tæt på perfekt businessmobil. Kampen mod Blackberry er indledt.

Ved første øjekast har Nokia E61i bredden imod sig, og tastaturet virker småt. Men i forhold til forgængeren (der ikke hed ”i”) er tykkelse reduceret og udtrykket er generelt gået fra basisk til business.

Enheden har på forsiden en række genvejsknapper, som gør det let og starte mail, kontakter m.v.

E-mail i fokus

E61i er en perfekt mobil hvis behovet er e-mail, kontakter og kalender. Det fulde tastatur gør mailskrivning til en yndet beskæftigelse. På grund af de gode taster, bliver svarerne mere meningsfyldte. ”Ja” og ”ok” erstattes af rigtige sætninger.

Mailopsætningen er rimelig enkelt. Understøttelsen er både pop3 og imap. Når sidstnævnte mailprotokol anvendes kommer mails prompte og automatisk. ”Push e-mail” er kodeordet. Slut med selv og tjekke mailen. De kommer selv.

Kontorprogrammer, men problemer med pdf

De medfølgende kontorprogrammer muliggør at læse de mest almindelige dokumentformater, herunder også pdf. Dog skal du ikke forvente Børsen på mobilen. I vores test overførte vi dagens udgave af avisen som pdf (cirka 20 mb). Denne nægtede E61i at åbne. Samme test er udført på HTC S710 uden problemer.

Forbindelserne i orden

Nokia E61i kommunikerer via mobilnettet på GPRS og 3G. Data og mails kan desuden køres via trådløst netværk (WLAN). Headset kan tilsluttes via Bluetooth. I testperioden oplevede vi en stabil Bluetooth-kommunikation med headsettet – i vores tilfælde et headset fra Nokia.

Holder den strøm?

Ja! Overraskende godt. En hel arbejdsdag med samtaler, brug af mails og netværk samt Bluetooth klarede den uden problemer. Endda havde den strøm nok til at tage det meste af næste dag med.

Strømforbrug er meget individuelt. Netværk bruger en del strøm. Men det fornemmes ikke at E61i bruger af kapaciteten unødigt.

Konklusion: Næsten topkarakter

Som businessmobil nærmer Nokia E61i sig topkarakter. Der er lige lidt med pdf-læsning. Lydkvaliteten når der ikke benyttes headset er ikke helt høj og tydelig nok – men det råder et godt headset bod på.

Er man Nokia-tilhænger med hang til fuldt tastatur vurderes E61i til 6 ud af 6 point. Alligevel vil jeg ”kun” smide 5 point efter den efter princippet: Hellere 5 fulde gode points med pil op, end 6 med pil ned.

Se også: Webvideo med Nokia E61i

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies