Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia E70 - business-mobil med vilje

Nokia E70 - business-mobil med vilje

Nokia E70 har det meste og lidt til. Der er ikke sparet på noget.

Nokia E70 har det meste og lidt til. Der er ikke sparet på noget.
Nokia E70 har det meste og lidt til. Der er ikke sparet på noget.

Den er faktisk godt tænkt! Dette er telefonen til forretningsmanden der ønsker en forholdsvis robust mobiltelefon med gode taster, men som ikke vil undvære pda-funktioner med kalender, mail, 3G osv.

Over i hatten får man også en tydelig skærm og fuldt QWERTY tastatur. Dermed skal den travle business mand m/k ikke bøvle med at få skrevet en besked til kontoret eller konen.

Det smarte er, at ved normalt brug kan man slet ikke se tastaturet – det klappes kun ud når det skal bruges. I den sammenklappede tilstand, ligner E70 en helt almindelig telefon. Når du klapper tasterne ud, vender telefonen automatisk skærmbilledet så den passer til betjeningen. Tasterne er i øvrigt baggrundsbelyst, hvilket klart letter betjeningen.

Hvis du bare vil skrive på den klassiske ’telefonmåde’ med taltasterne, kan dette også lade sig gøre.

Nokia E70 med tastaturet klappet sammen.
Nokia E70 med tastaturet klappet sammen.

God kommunikation og underholdning

Nokia E70’s muligheder for at 'snakke' med omverdenen er omfattende. Ud over 3G, har den også trådløst netværk (WLAN), Bluetooth og infrarød port.

Synkroniseringsstandarden SyncML er repræsenteret - den giver mulighed for synkronisering af kalender og kontakter med understøttende systemer. Naturligvis kan der også deles kalender osv. med Outlook, på kontoret kan E70 tilsluttes direkte til trådløse printere.

I afdelingen for underholdning byder Nokia E70 på musikafspiller der understøtter mp3. Det indbyggede kamera er på 2 megapixel. Ud over stillbilleder kan der optages små videoklip i størrelsen 352x288 pixels. Desværre mangler FM-radioen.

E70 har Nokias nyeste browsertype installeret. Den er virkelig cool og gør betjeningen af internet utrolig let. Blandt andet kan man uden problemer læse et udsnit af en hjemmeside i ordentlig størrelse – når der så scrolles, viser en miniature af siden hvor man er henne. Det fungerer overbevisende. Har du flere sider åbne, kan der desuden bladres mellem dem. Browseren understøtter helt almindelige html sider.

I lighed med andre af Nokias nyeste produkter kan forside-skærmen (skrivebord) på E70 tilpasses til visning af f.eks. kalenderaftaler.

Konklusion

Jeg kan ikke udsætte det helt store på Nokia E70!

Men det er dog vigtigt at det er den rigtige målgruppe som køber telefonen. Du skal være opmærksom på, at det fulde tastatur godt kan kræve lidt øvelse. I den forbindelse anbefaler jeg, du går ind i en forretning og prøver telefonen af inden du køber den. Alternativt kan du naturligvis handle via nettet, her har du altid 14 dages fuld returret.

HOT
- 3G + Trådløst netværk
- Fuld tastatur som kan klappes sammen efter brug.
- Robust konstruktion.

NOT
- Ingen FM radio


Nokia E70 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies