Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia E71 (produkttest)

Nokia E71 (produkttest)

Har du brug for tastatur til mails og SMS samt en minicomputer med GPS, musik og fornuftigt kamera er Nokia E71 er tjek værd. Denne erhvervsmobil scorer topkarakter inden for målgruppen.

Her er en rigtig arbejdshest.

Nokia E71 efterfølger E61 og E61i og umiddelbart er størrelsen den mest bemærkelsværdige forskel. Bredden er kun 5,7 cm., mod forgængernes 7 cm. Vægten er reduceret til 127 gram fra hhv. 150 og 144 gram. Så det er ikke uden grund at Nokia kalder E71 verdens mindste QWERTY-enhed.

Tasterne er naturligvis også lidt mindre, men ikke mere end man ved øvelse lærer at bruge dem. Det skal siges, at jeg har pænt store fingre.

Med et tastaturlayout som dette, bliver brug af e-mails og SMS rigtig interessant, og efter kort tid læres hurtigt værdien af push-e-mail direkte i lommen.

Skærmen på 2,36 tommer undersøtter 16 millioner farver i en opløsningen på 320x240 pixels. Den fremstår klar og tydelig selv i solskin.

E71 kører på som på Nokias andre avancerede telefoner, på styresystem S60, der her optræder smidigt og lynende hurtigt. Forside-skærmens genvejs samt genvejstaster kan individuelt tilpasses.

Betjeningen sker via en fire-vejs betjenings, hvor størrelsen og udformning er tilpas.

Med E71 og E66 introduceres funktionen "skift tilstand", hvor telefonens genveje og temaer, kan være sat op på to forskellige måder. Det er gavnligt, hvis man kun ønsker, at se den private kalender når man har fri - eller har lyst til andre genveje eller temaer.

Lydkvaliteten er rigtig god og vi har i testperioden ikke oplevet problemer i forhold til Bluetooth kommunikation.

Opkaldsfunktioner

En genvejsknap på siden af telefonen aktiverer talekommandoer. Efter et bib, siger man navnet på den der skal ringes op. Kort efter kommer et par matchende forslag frem på skærmen.

E71 har også intelligent søgning i kontakter. Når de første bogstaver af et navn skrives på tasterne (fra forsideskærmen, foreslås automatisk muligheder. Dette er en meget udbredt feature på Windows Mobile-enheder, men en sjældenhed hos Nokia.

Mange programmer

Fra leveringen har telefonen en stor programpakke med blandt andet Quickoffice, engelsk ordbog til ordopslag, aktive noter, zip-udpakker, Adobe PDF, podcasting og meget andet. Er det ikke nok, kan flere programmer hentes på internettet.

På multimedie-delen findes FM-radio (med RDS), optager, musikafspiller osv. Kameraet på 3,2 megapixels med autofokus (tasten T bruges til fokus) tager nogle fornuftige billeder, som virkelig er ganske hæderlige.

Der medfølger 2 GB hukommelseskort, men enheden understøtter helt op til 8 GB. Headsettet er Nokias standardtype (stereo), der tilsluttes via et multimedie Jackstik, så egne hovedtelefoner er desværre udelukkede, - virkelig en skam, at Nokia ikke konsekvent på alle deres produkter bruger standardtypen 3,5 mm.

GPS og navigation

Nokia E71 har indbygget GPS-antenne og leveres med Nokia Maps 2.0.

Desværre er kortmaterialet ikke forinstalleret, så det må man selv i gang med, hvis ikke det ønskes, at kort skal downloades via dataforbindelsen. Installation af kort, kan ske via Nokia Maploader, der gratis stilles tilrådighed på producentens hjemmeside.

GPS'en er hurtig til at fastslå positionen, men det kræver vilje og øvelse at lære Maps 2.0 at kende.

Det er vigtigt at bemærke, at Maps 2.0 er gratis i forhold til kort, adresse- og rutesøgning, men rigtig dør-til-dør navigation med talt vejledning koster penge. Med andre ord, så kommer E71 ikke med navigation "out of the box".

Andre kommentarer

Batteriet er hele 1500 mAh, så der er strøm LÆNGE. Uden problemer klarer E71 to hele arbejdsdage, med godt gang i mange funktioner.

Internet og mailadgang er via GPRS, EDGE, 3G eller Turbo 3G (op til 3.6 mbit/sek). Også det trådløse netværk, er let at få op at køre.

Mobilen fås i "grey steel" og "white steel". Hvilken man synes er fedest, meget individuelt. Men personligt synes jeg, at de hvide taster er voldfede. Kanter og bagplade er i stål og det giver et lækkert udtryk.

Konklusion

Nokia E71 rykker for vildt og stabiliteten er i top. I forhold til vores tidligere anmeldelser af henholdsvis E61 og E61i, er denne en liga højere. Tidligere kritikpunkter er helt forsvundet.

Med Noka E71 er erhvervstelefonen pludselig blevet sexy.

Topkarakter - 6 ud af 6 point.


Nokia E71 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Majamums 03-09-2009 11:37:47

Hvad er de forskellige temaer som du snakker om? kan man ændre baggrunden.

KH. Maja.

0 0
Mobilsiden.dk 04-09-2009 11:18:02

Hej Maja! Ja, baggrund osv., kan ændres. Dette sker under temaer i indstillinger (så vidt jeg husker). Som det skrives kan du "skifte tilstand" - således du har én opsætning til arbejde og en anden når du har fri.

0 0
Jacob Nissen 15-09-2008 20:23:46

En ting jeg synes ikke er helt fyldestgørende er, om man kan bruge anden GPS end Nokia Maps, fx. TomTom...?

Desuden er der varierende info mht. synkronisering. Nogle steder står der, at den er kompatibel med iSync fra Apple og andre steder står der ingenting...?

/Jacob

0 0
Martin Jensen 01-07-2008 23:32:29

Hvordan føles det i brug, at "å" ikke har sin egen tast, som på de gamle E61(i)? Kunne godt se ud til at blive lidt irriterende i længden.

0 0
Mobilsiden.dk 08-07-2008 21:39:10

Hej Martin... Det med "å" er intet problem. Det er noget man hurtigt får kørt ind.

0 0
primestr_ 12-10-2010 11:23:07

Forstår ikke helt hvad i snakker om? Mener i der er æøå taster på e71 eller er det a og o der retter det som det er set på fuldt tastatur på eksempelvis HTC desire ? Jeg over vejer at købe en e72 så vidt jeg har fundet ud af er der de deciderede taster på den model.

0 0
Dan Hansen 25-06-2008 23:10:26

Hvordan dælen har du fået fat i denne, og så endda med dk-layout? Hvornår forventer Nokia at den rammer butikkerne?

0 0
Mobilsiden.dk 26-06-2008 09:27:27

Vi får mange af produkterne til test før de officielt lander i forretningerne. Men du skal forvente Nokia E71 inden for de næste par uger. God fornøjelse - den er rigtig fed!

0 0

Om brug af cookies