Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia E90 Communicator (produkttest)

Nokia E90 Communicator (produkttest)

Nokia har budt et nyt medlem af Communicator-serien velkommen i deres sortiment. WLAN, Turbo-3G, kæmpe farveskærm og uendelige internetmuligheder. Læs her om E90 virkelig er så god (og stor), som den ser ud.

Der er ingen tvivl, Nokia E90 Communicator er en af de mobiltelefoner på markedet, der kan mest. 2 x 16 millioner farvers displays, Symbian Series60, GPS, udvidede kalenderfunktioner, WLAN og Turbo-3G. Det ser ikke dårligt ud.

Men det gør selve telefonen til gengæld. En ordentlig mursten i bedste Communicator-stil. 210 gram (føles som mere), over 13 centimeter lang, samt to centimeter tyk. Funktioner kræver åbenbart en kæmpe størrelse.

Den store farveskærm som kendetegner Communicator-serien fra Nokia ser godt ud. Rene og klare farver som spiller overens ved internetbrug, videoafspilning, billedtagning osv.

Og netop farveskærmen og internetfunktionerne, som er det essentielle ved en Communicator, virker som det skal. Internetbrowseren kan åbne næsten alle sider, men kan komme i problemer med blandt andet Java. Et forholdsvis stort problem, da E90 gerne skulle kunne åbne ALT uden problemer.

Til gengæld virker WLAN glimrende, og Turbo-3G blev en fantastisk overraskelse. Hastigheden er bedre end forventet, så selv udenfor WLAN-dækning, kunne den store internetbrowser bruges.

En efterlysning kunne være en flydende overgang mellem Turbo-3G og WLAN - et sammenspil mellem de to. I stedet for hele tiden at skulle oprette forbindelse mellem de to, burde det være lettere at udnytte muligheden for næsten konstant dækning.

Udover ovennævnte mangel er der ikke meget at sætte en finger på ved E90. Det udvendige- og QWERTY-tastaturet er god kvalitet, og man skal have store fingre før pladsen kan knibe.

Navigeringen i menuer er generelt hurtig og brugervenlig, men valg-knapperne til højre for den store hovedskærm gav desværre anledning til kritik.

Det er svært at arbejde i et flydende tempo, når man skal op til skærmen med fingrerne, og fejltast er en hyppig forekomst. Lidt en skam, da resten af brugeroverfladen fungerer rigtig godt. Processoren med 330 MHz klarer sig igennem de fleste udfordringer, og der skal meget til før E90 får stress.

Medieafspilleren, digitalkameraet og GPS'en er af middelmådig karakter, og bestemt ikke det man skal købe E90 for. Det virker som det skal, men kvaliteten er bare ikke i top. Dog rart nok at have, når nu man render rundt med en lille bærbar "computer".

Nokia E90 Communicator - menu
Nokia E90 Communicator - menu

Konklusion

Nokia E90 Communicator er en mobiltelefon fyldt med kvaliteter og funktioner. Glimrende farveskærm og internetmuligheder er hovedpunkterne ved den enorme Communicator, og de fortjener en høj karakter.

Størrelsen er stadig stor, men sammenligner man den med tidligere Communicators har slankekuren virket en smule. De resterende funktioner er til en middelmådig karakter.

Spørgsmålet er om det så kan betale sig, at købe E90. Hvad med en mobiltelefon som N95, som i princippet kan det samme?

Ingen tvivl om at E90 er et pragteksemplar af en mobiltelefon. Funktioner og muligheder i topklasse. Men kan man ikke få de funktioner og muligheder til en billigere pris i en mindre størrelse?

God karakter til E90, men følg med onsdag, hvor Mobilsiden.dk stiller spørgsmålstegn ved Communicator-serien sammenlignet med "almindelige" topmodeller.


Nokia E90 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies