Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N71 (Produkttest)

Nokia N71 (Produkttest)

Nokia N71, endnu en rigtig multimedie-mobil i den imponerende N-serie. Men ikke bare en multimedie-mobil - den kombinerer 'nørdet' med brugervenlig, elegance med størrelse og funktioner med design.

Nokia N71
Nokia N71

Brugervenlighed til nørden

Symbian for mig, har altid stået for brugervenlighed, power og muligheder, og Series60 3rd Edition skuffer mig ikke. Med N71 og Symbian kan du være nørden med de vildeste applikationer, unikke twists og looks i udseendet af styresystemet og alle programmer til at afspille enhver filtype.

Men samtidig holder brugervenligheden sig ved lige. Menuen er flot opbygget med masser af muligheder for at tilpasse det til sig selv. Stabiliteten i Series60 støtter dig også altid.

Desværre mangler N71 lidt mere power. Det står hurtigt klart at Nokia ikke har givet mobiltelefonen en kraftig nok processor, da systemet godt kan opføre sig langsomt. Især med genveje hvor man forventer hurtig responstid, kan man hurtigt blive irriteret.

Endnu et minus er knapperne. Nokia har simpelthen prøvet at give telefonen så mange knapper, at man næsten får klaustrofobi bare at kigge på dem. Man kommer nemt til at trykke på en forkert, og mange af dem bruger man alligevel aldrig.

Stor og elegant størrelse

139 gram er rigtig meget. Og kombineret med størrelsen (som bliver fordoblet når klappen åbnes), så har du dig en mursten. Den typiske reaktion til mobilen er forundring over hvordan det er muligt at have noget lignende et autonomt håndvåben i lommen.

Dog har N71 stadig noget elegance over sig. Selvom den store firkant ligger tungt i tasken, så er der noget over designet der kræver respekt. Du føler sig sikker med telefonen i hånden, og du kan mærke kvaliteten strømme igennem dig.

Funktioner og design samlet – sådan nogenlunde

Som sagt er Nokia N71 en multimedie-mobil. Du får de lækreste muligheder for video, billeder og musik. De to megapixels i kameraet giver lækker billedkvalitet. Videodelen er god, så længe det er optaget fra telefonen. Når du afspiller overført video fra f.eks. computeren, bliver kvaliteten ringere.

N71 indeholder 3G som giver dig endnu flere mulighed for multimedie. Musikafspilleren er af god kvalitet, mens understøttelse af f.eks. Excel og Word, samt funktioner som MMS, Java, Radio osv. virker som det skal.

Skærmen er en lækker 262.000 farvers TFT med 320x240 pixels, som man burde forvente med en telefon af N71’s kaliber. Mobilen understøtter MicroSD-kort på op til 2 GB, og sammen med telefonen får du 128 MB – uden at glemme USB-kabel, headset, lader og headset-omformer.

Designet er stilet, men ligesom funktionerne også stort. Selvom designet giver dig stabilitet og kvalitet, kan du ikke komme udenom størrelsen.

Konklusion

N71 opfylder hvad Nokia lover – en multimedie-mobil. Funktioner er hovedpunktet, mens andre features sniger sig frem fra mørket til stor glæde for brugeren.

Alle kan bruge telefonen på grund af dens brugervenlighed, men mange brugere kan nok hurtigt give op til dels på grund af størrelsen, men også knapperne som let fører til aggressioner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies