Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N73 Music Edition (produkttest)

Nokia N73 Music Edition (produkttest)

Efterfølgeren til Nokia N73 hedder N73 ME, hvor ME er forkortelsen for "Music Edition". Produktet holder - men indikerer samtidig, at den oprindelige udgave af N73 aldrig skulle have været på markedet.

N73 er klart, blandt topmodellerne, et af Nokias bedste produkter. Det styrer maksimalt på kamera, musik og indhold - alligevel er der steder hvor det ikke er helt "godt nok".

Headset: N73 / N73 ME
Headsettet i N73, er ikke godt nok til en musikmobil - du er simpelthen nødt til at købe et andet. F.eks. in-ear typen ligesom det der medfølger på Sony Ericssons Walkman-modeller. I den nye udgave (ME) er grundheadsettet det samme, alligevel er der forbedringer. F.eks. er der nu betjeningsknapper til musikafspilleren på ledningen, og headsettet tilsluttes med standard minijack, hvilket betyder, at du uden problemer kan sætte et bedre headset til - uden at miste muligheden for at besvare opkald i headsettet, da adapteren indeholder mikrofon.

Et skridt i den rigtige retning, men ikke helt godt nok.

Lydkvaliteten og afspiller

Da det tekniske indhold mellem den gamle og nye udgave er ens, afskiller lyden sig ikke mellem de to udgaver. Det lyder godt når man tænker på det er en mobiltelefon - men Nokias rigtige musikmobil N91, lyder betydelig bedre. Sammenlignes N73 med Sony Ericssons Walkman-modeller, er der ikke nogen særlig forskel.

Derimod er der forskel i musikafspilleren, der har fået en kraftig overhaling. Betjeningen er bedre og det hele er lidt friskere.

Hukommelse

I salgspakken til ME, medfølger hukommelseskort på 2 GB. Helt perfekt, da der så er god plads til musik og billeder. I standardudgaven er der kun 64 MB hukommelse med i pakken.

Designet

Om en telefon skal være sølvgrå eller sort er en smagssag. Alligvel mener vi, at N73 ME i den sorte udgave, fremtræder betydelig mere eksklusivt end den sølvgrå. Det er i øvrigt også den eneste designforskel mellem de to modeller.

Alt det andet

Du skal ikke regne med nogen forskel på de to produkter, andet end det vi har nævnt her. Tag eventuelt et kik på vores tidligere anmeldelse af Nokia N73, hvor vi beskriver telefonens andre funktioner.

Læs: Produkttest: Nokia N73 close to perfection

Konklusion

Nokia N73 Music Edition er det produkt, som skulle have været på markedet fra begyndelsen. I forhold til standardudgaven, har N73 ME netop fået det løft, den første udgave manglede.

Generelt opleves hastigheden i betjening og menuer i Nokia N73 lidt sløvt, sammenlignet med f.eks. Nokia 6280/6288. Så her er stadig plads til forbedringer. Det skal dog ikke afholde dig, for at købe N73. Det ER et godt produkt, som klart ligger til fire ud af fem mulige karakterpoint.


Nokia N73 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies