Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N76 slår Razr (produkttest)

Nokia N76 slår Razr (produkttest)

Klaptelefon med interessant design og avancerede funktioner. Er du vild med Motorola Razr vil du elske Nokia N76.

At lave en klaptelefon som fungerer, er svært, og det er ikke just her, Nokia har sin stærke side.

Men Nokia N76 er anderledes end tidligere klaptelefoner fra producenten.

Det er lykkedes, at producere et designprodukt med høj kvalitet, uden det er gået specielt meget ud over funktionerne.

Vild med Razr?

Er du vild med Motorolas V3/Razr-design vil du elske N76. Den ligner en moderne udgave af Razr – lidt smallere og lidt højere. Vægtforskellen er 15 gram mere (N76 vejer mest).

Det generelle utryk er stilfuldt og eksklusivt hvis du vælger farven ”pianoblack”. Stilfuldt og frækt er mere rammende for den røde version.

Tastaturet ligner noget som Nokia har købt af Motorola. Både tasternes størrelse, opbygning og underlag er næsten det samme som i Razr.

Nokia N76 har på ydersiden knapper til musikafspiller, kamera og lydstyrke. Sms-beskeder kan læses på det udvendige display. Kalenderen kan ligeledes tilgås uden at åbne telefonen.

Displayet indvendigt er stort, flot og kontrastfyldt. Det udvendige har knap så megen ”power”, men grafikken står stadig rigtig flot.

Næsten topklasse funktioner

N76 hører til i topklassen af Nokias produkter. Den har kalender og kontakter med god plads til MANGE aftaler og kontakter. 3G og GPRS er understøttet til dataoverførsel.

Bluetooth 2.0 (stereo), musikafspiller, FM-radio, internetadgang, noter, stemmeoptager, lommeregner, PDF-læser osv. osv. Indholdet er bestemt på topniveau. Der kan synkroniseres via f.eks. Outlook eller den trådløse standard SyncML.

Kamera skuffer. Musik okay

Desværre mangler N76 et kamera på minimum 3.2 megapixels og autofokus, for at være helt perfekt. Du må nøjes med 2 megapixels uden autofokus. Det betyder, at N76 ikke kan købes som en erstatning for N73 – hvis du altså er afhængig af kameraet. Rigtig rigtig ærgerligt.

N76 er fra den nye serie af Nokias produkter. Det gamle trælse bundstik med mange problemer, er udskiftet med mini-usb. Det letter tilslutningen til computeren betydeligt. Et andet stort plus er tilslutning af hovedtelefoner via mini-jackstik. Egne hovedtelefoner kan altså tilsluttes. På N76 har jack-tilslutningen dog fået en uheldig placering. Når det er tilsluttet, kan klappen ikke åbnes helt op – temmelig uheldigt træk!

Musikafspillerens lydkvalitet hører til i den bedre ende, især med gode hovedtelefoner tilsluttet. Ved sang-start høres dog et lille ”plop”.

Konklusion: 5 ud af 6 point

Nokia N76 ER et godt produkt. Der rammes plet med designet og de fleste funktioner. Menuerne er hurtige, skærm, taster og tilslutningsmuligheder er ligeledes i den høje ende.

Men kameraet er den største skuffelse. Mest fordi, at hvis kvaliteten havde været bedre, ville N76 designmæssigt være et super lækkert alternativ til N73. Der du derimod ligeglad med kameraet – og måske endda synes godt med Motorola V3 Razr, vil du elske Nokia N76.

Samlet bedømmelse 5 ud af 6 point.


Nokia N76 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies