Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N81, plasticFantastic (produkttest)

Nokia N81, plasticFantastic (produkttest)

Dette længe ventede produkt er på grænsen til en katastrofe. Betjeningen og konstruktion er elendig, tilgengæld trækker musikdelen op.

Det er en stor omgang plastik og konstruktion fra den kedelige skuffe. Få minutters brug af produktet tydeliggør, der er tale om et fejlskud fra Nokias side.

N81 er en musik- og spiltelefon, som er udset til at afløse musiktelefonen N91. Betjeningen til afspilleren er placeret på fronten, rundt om navigationsknapperne til menuen, hvilket langt fra er gennemtænkt. Ofte strejfes knapperne, når telefonen betjenes og musikken starter eller stopper. Totalt irriterende. Fejltastningerne fortsætter også efter længere tids brug.

Den øvrige betjening af frontknapperne føles elendig. Jeg har det nærmest, som om jeg "får ondt i kroppen" når jeg skal forsøge, at lave selv dagligdags ting på mobilen.

Taltasterne er heller ikke for heldige. Klikresponsen er underlig, og det flade design, hvor tasterne ikke er hævet fra underlaget, giver en dårlig betjeningsoplevelse.

Nokia skal dog have ros for en dedikeret knap på toppen til tastaturlås.

Skærm og menu

Nokia N81 har en stor flot skærm. Alt står lysende klart og indholdet kan tilpasses (aktiv standby). Som en nyskabelse har Nokia skabt en alternativ genvejsmenu. Her kan bladres mellem musik, galleri, kontakter (hurtigkald), internet bogmærker og landkort. Menuen er grafisk flot, men relativt unødvendig.

Alt øvrig menustruktur er stort set som på f.eks. Nokia N73 og N95. Menuen er hurtig at betjene, og programmer starter og lukker rigtig hurtigt.

Musikken

Der er tale om en rigtig musikmobil. Lagerplads er der ikke mangel på. Den indbyggede hukommelse er hele 8 gigabytes (GB). Afspilleren har alle de forventede funktioner, som f.eks. spillelister, albums osv. Under afspilning, kan lyden justeres i en fem-bånds equalizer.

Lydkvaliteten er rigtig god, især hvis du bruger et ordenligt headset. Det medfølgende er (som altid) en lydmæssig katastrofe, men heldigvis kan et headset med standard 3,5 mm. Jackstik sættes direkte i telefonen. De dybe toner gengives med præcis elegance,  diskaten er præcis uden at være hvislende. Perspektivet i stereobilledet er flot - men den mulighed der hedder "stereospredning" kan ikke anbefales, da den laver en faseforskydning af lyden, hvilket ikke lyder ret godt.

Du kan også høre musik via den indbyggede FM-radio, der desværre ikke har RDS.

Installeres den medfølgende Nokia PC-suite på Windows XP eller Vista, integreres N81 direkte i Windows Media Player. Opbygning af musiklister og overførsel af musik, bliver dermed en fornøjelse.

Andet indhold

Spil har været et fokuspunkt fra Nokias side. N81 har således adgang til N-Gage portalen, der åbner senere på året. Her kan  blandt andet købes spil.

Internet og e-mail er også understøttet, og da N81 også har trådløst netværk, er denne funktionsdel velfungerende.

Kameraet er er med 2 megapixels i standard kvalitet, altså på ingen måde prangende.

Der en ingen GPS-antenne i produktet - men ekstern Bluetooth antenne er understøttet. Programmet Nokia Maps er forinstalleret. Det kan bruges som en slags mini-navigator. Udvalgte adresser og steder kan vises på kort, og der kan navigeres fra sted til sted. Men som i N95 koster denne feature ekstra.

Konklusion: Er det værd at købe?

Absolut nej! Dårlig konstruktion, ringe knapper og mange fejltryk burde være advarsel nok. Især når prisen ligger omkring 4000 kroner.

Musikdelen, lydkvaliteten, mulighed for eget headset, stor hukommelse og perfekt integration i Windows Media Player trækker op.

2 ud af 6 points.


Nokia N81 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

benjamin 01-04-2008 16:54:37

det passer ikke det er den bedste mobil nokia har lavet den er også meget pænere i designet hvis i spørger mig er det den bedste mobil nokia har lavet:)

0 0

Om brug af cookies