Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N82 - de første indtryk (minitest)

Nokia N82 - de første indtryk (minitest)

Vi har modtaget Nokia N82 og bringer dig her en minitest, med de første oplevelser og indtryk.

Så kom Nokia N82 endelig! Og hurra hurra for en oplevelse!
Det er på ingen måde i tosset telefon. Og i forhold til N81, som vi tidligere har testet og skrevet om, er denne bare SÅ meget bedre!

I materialet beskriver Nokia selv mobilen, som en afløser for N95. Vi er uenige. N82 minder mere om en N73, med N95's gode sider.

Designet er blank glat plastik, lidt tyndere end N73 og to gram mindre. Skærmen har samme størrelse og specifikationer (2,4 tommer, 16,7 mio. farver).

Nokia har fået inspiration fra Sony Ericsson W880i, når det kommer til tasterne, som på grund af den tynde aflange form, godt kan være vanskelige, at vænne sig til. Til gengæld er de andre knapper flyttet lidt, så fejltryk minimeres.

Foto taget med Nokia N82.<br /> - Download foto, <a href=klik her!
 - Alternativt foto, klik her!" />
Foto taget med Nokia N82.
 - Download foto, klik her!
 - Alternativt foto, klik her!

Fantastisk kamera

Bag klappen gemmes en Carl Zeiss Tessar linse. Fotolyset er erstattet af rigtig Xenon blitz - et klart positivt fremskridt.

Billedernes kvalitet er fuldt på højde med dem fra Nokia N95 - men er dog marginalt bedre, når der skal tages nærbilleder (macro) med blitz.

Vedlagte foto er taget i et næsten mørkt rum, med macro og blitz. Jeg er ret imponeret.

Menuer og programmer

Nokia N82 er baseret på Symbian S60, præcis som på N73. Dog hedder N82's version "S60 3rd edition Feature Pack 1".

Menuernes hastighed er langt højere end i N73, men langsommere end N95, dog ikke så det bliver et problem. Beskedskrivning, Internet, kontakter, kalender m.v. kører helt fejlfrit.

En fed feature er "autorotate". Når du holder mobilen horisontalt vender skærmbilledet automatisk.

Nokia N82
Nokia N82

Kommunikation

Denne mobil har alt. Turbo 3G (HSDPA), trådløst netværk og Bluetooth 2.0 (A2DP stereo). Der er intet at klage over. Vi tilsluttede uden problemer til et krypteret trådløst netværk.

En GPS-antenne har også fundet vej til N82. Desværre er det Nokias "maps" der tilbydes, som navigationssoftware. Den kræver dataforbindelse for at hente kortdata. Betingelserne for at benytte rigtig turn-by-turn navigation er de samme som i N95. Det vil sige, det koster et abonnement for at få adgang til funktionen.

Rykker det?

Ja. Bestemt. Okay, vi har ikke haft telefonen så længe, men de første indtryk er absolut positive. Måske kan prisen være et problem. Omkring 4200 kroner uden abonnement starter salget på. Til sammenligning er N95 efterhånden nede omkring 3600 kroner.

Vi tester videre på Nokia N82 og bringer snarest en større anmeldelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies