Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N95 8GB (produkttest)

Nokia N95 8GB (produkttest)

Større skærm, udvidet hukommelse og mekanik der fungerer. Nokia N95 8GB er,- som N95 burde have været fra starten.

N95 har fået en ordenlig overhaling. Den grå-kedelige farve er erstattet af stilfuld sort farve, som giver produktet et betydeligt mere professionelt udtryk. Skærmstørrelsen er forøget fra 2,6 til 2,8 tommer, hvilket tydeligt kan ses. Det har så også bevirket, at N95 8GB er lidt større end sin forgænger. Underligt nok gør det intet. Brugeroplevelsen er blot blevet endnu bedre.

Den meget udskældte sliderfunktion i N95 er forbedret kraftigt. Nu er det helt slut med "daller-værk". Eneste ret trælse minus er, at kamerabeskyttelsen er fjernet på den nye model.

Nokia N95 er meget "batteri-sulten" - hvilket den nye egentlig også er. Det har dog hjulpet gevaldigt, at batteriet ikke længere kun er 950 mAh, men hele 1200 mAh. Nu behøver man ikke løbe fra stikkontakt til stikkontakt.

Styresystem og menustruktur er ens på begge modeller. Hastigheden er lynhurtig.

Indholdet i hhv. Nokia N95 og N95 8 GB er stort set ens. Naturligvis med undtagelse af hukommelsen, som er oppe på hele 8 gigabyte (GB), internt. Der kan ikke tilføjes yderligere hukommelse på N95 8GB.

N95 har fået en ordenlig overhaling.

Kamera og musik i topklasse

Vi har testet kameraet på begge modeller og ikke fundet nogen nævneværdig forskel i kvaliteten. Resultatet er flotte og skarpe billeder, både ude og inde. Der er stadig fotolys, som "blitz", hvilket er synd. En rigtig Xenon blitz havde klædt produktet godt. Den gode nyhed er, at N95 8GB starter kameraet markant hurtigere op, og gemmer billeder voldsomt meget hurtigere.

Musikafspilleren er en fornøjelse at bruge, og integrationen af N95 8GB i Windows Media Player fungerer perfekt (testet på Vista). Det gør, at opdateringen af enheden med blandt andet musik og spillelister, sker smertefrit. Husk dog, at 8GB er meget plads, så der skal afsættes god tid, hvis den skal fyldes helt op med musik.

Stikket til headsettet sidder i venstre side. Det er standard 3,5 mm Jackstik, så egne hovedtelefoner kan anvendes direkte - telefonens mikrofon kan så bruges, hvis der kommer opkald. Lydkvaliteten er forbedret markant. Den originale N95 har plop-lyde ved start/stop af sange samt en irriterende baggrundsstøj. I den nye version er støjen reduceret kraftigt og plop-lyde er næsten væk.

GPS og navigation

N95 har GPS, men det bliver ALDRIG en navigator, sålænge Nokia holder fast i deres Maps.

Okay, GPS i N95 8GB er hurigt nok til at finde et GPS-fix, men softwaren er stadig et problem. Eneste rigtige for Noka vil være, at de tog fejl, ved at "gøre det selv" og så entrere med en stor kendt fabrikant på dette område.

Alternativet er, at brugerne må forberede sig på en ekstraudgift, når der skal købes navigationssoftware EFTER der er investeret i en N95. En alternativ mulighed er at købe Navigons MobileNavigator 6 og installere den. Det fungerer betydeligt bedre, og kan også anvende den interne GPS i telefonen.

Spider-man 3

I den udgave som sælges i Danmark, indtil marts 2008, er Spider-Man 3 filmen forinstalleret. Nokia N95 8GB håndterer filmen uden fejl og billedkvaliteten er ganske høj. Mobilen er hurtig nok til, at afspille filmen flydende.

Andre "goodies"

Trådløst internet, Turbo 3G, Bluetooth stereo osv. osv. Listen over features i N95 8GB er lang. I den nyeste software til Symbian S60 telefonerne er inkluderet programmet "Søgning 4.0", som anvendes til søgning i hele telefonen. F.eks. kan du skrive "frisør" og så kommer alle kalenderaftaler, kontakter, mails m.v. op, der indeholder dette søgeord. Selvom muligheden virker ret banal, er den yderst anvendelig i dagligdagen. Via menuen er der også adgang til N-gage platformen.

<strong>Læs også:<br /></strong> - <a href=Nokia N95 (produkttest)
 - Webvideo: Musikafspilleren i N95
 - Webvideo: Se Nokia N95
 - Webvideo: GPS-køretur med N95" />

Konklusion: Hurra! Godt gået!

Da vi i april 2007 anmeldelse N95 var vi noget forbeholdne. Den fik nogle drøje hug, som var velfortjent. Men det dejlige er, at Nokia har lært af sine fejl. Stabiliteten er forbedret markant og mange børnesygdomme er helt væk. Nokia N95 8GB er næsten - som N95 (original), burde have været ved lanceringen. Det er så tydeligt, at den første udgave nærmest var en offentlig testmodel. Jeg synes det er synd, at offentligheden skal være forsøgskaniner.

Den gode nyhed er, at de N95-telefoner der sælges nu, er med nyere software og forbedret slider - samt prisen er faldet markant - fra 5700 ved lanceringen til cirka 3700 kr nu. Den dårlige nyhed er, at N95 8GB koster cirka 5500 kr. de billigste steder.

Jeg gav i sin tid N95 fire point - især GPS, kameraets hastighed og musikafspillerens støj trak ned. Nu er det kun GPS-softwaren, som stadig er et stort problem. Derfor rykker N95 8GB op på fem stjerner.

Hvis du kan vente, så vent, med at købe N95 8GB (selvom den er ret cool). Prisen falder i løbet af nogle måneder. Og hvis den rammer f.eks. 4000-4500 kroner, vil den være et RIGTIG godt køb.


Nokia N95 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frederik Hansen 22-03-2009 17:52:53

Hej John. Jeg har anskaffet mig en Nokia N95 8GB og når jeg skal ligge temaer ned på den via usb-kabel, kan jeg ikke finde dem i mobilen. Hvilken mappe skal jeg ligge filerne i for at jeg kan finde dem på telefonen??

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2009 18:21:58

Hej Frederik. Tak for beskeden. Jeg kan desværre ikke lige svare på spørgsmålet. Prøv at søg lidt på mobildebat.dk

0 0
Jesper 07-12-2007 09:58:00

Hejsa
jeg har haft den tidligere model men solgte den efter 14 dage og beholdte min gamle 5500 for fm radioen havde for elendig modtagelse. Jeg lytter (p3) HELE tiden mens jeg arbejder...
er der nogen som har testet om den også er forbedret? for så kunne det være jeg skulle prøve den nye...

0 0
Poul Erik Madsen 06-12-2007 17:34:42

John....

Jeg har tidligere gjort opmærksom på at de spec. der henvises til er den alm. N95 og ikke N95 8GB, men de er stadig ikke rettet.
Bl.a. Batteriet, vægten & MicroSd ?

0 0
Mobilsiden.dk 06-12-2007 17:40:56

Hej Poul Erik. Yepz. Det husker jeg godt... Vi skal nok fixe det, asap.

0 0

Om brug af cookies