Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N95: Det mener amerikanerne

Nokia N95: Det mener amerikanerne

Vi bringer her de mest spændende features og iagttagelser ved N95. Produktet har netop været anmeldt på det store techsite CNET i USA. Mobilsiden.dk har også N95 på redaktionen, og vi arbejder aktuelt på vores egen produkttest.

I første omgang var det slet ikke meningen, at N95 skulle komme på det amerikanske marked, men grundet en voldsom stor efterspørgsel blev dette ændret. Med det in mente, vil vi her gengive, hvad anmelderens mening om N95 er.

CNET advarer, ligesom vi her på Mobilsiden.dk har gjort, om, at der givet vis er nogle skuffelser ved endelig at have fået fingrene i mobilen og testet den, da der har været udsædvanlig meget hype omkring N95.

Man fremhæver det faktum, at N95 har et 5 megapixel kamera, som også kan optage i VGA-kvalitet. Derudover har den et dobbelt-slider design, integreret GPS, WiFi og Bluetooth. Det skal heller ikke glemmes, at det er en Symbian smartphone.

Lever den op til al den hype?

Anmelderen hos CNET er skuffet over, at Nokia N95 ikke virker med det amerikanske 3G netværk, nemlig Cingular/AT&T’s HSDPA til brug ved high-speed web browsing og dataoverførsel. Men det gør den derimod i Danmark.

Et andet minus er, at alle features i N95 tærer meget på batteriet, hvilket kræver, at den skal oplades ofte. Alt i alt er CNET af den mening, at minusserne ikke kan opveje fordelene ved N95, da man simpelthen skal bruge for meget tid på at oplade mobilen.

Design...

Grundet alle de features, der er ”gemt” inde i N95, kunne man måske tro, at det var en ret stor telefon, men det er ikke tilfældet. Den måler 5,3 x 2,1 x 9,9 centimeter og vejer 120 gram.

Den er rar at holde ved, og den lækre finish på bagsiden af telefonen gør, at den ligger godt i hånden. Men alligevel synes anmelderen, at telefonen føltes en smule billig, da fronten virker plastikagtig og skrøbelig.

Formen på N95 er ret firskåren og bestemt ikke sexet og åleslank. Den ser dog stadig godt ud med sin mørkviolette og sølv farve.

Læs også: <a href=WEBVIDEO: Mobilsiden.dks første indtryk af N95" />

Tovejs slider

På trods af alle funktionerne i N95, er det en kompakt og tiltrækkende telefon. En lille lækker finesse er tovejs-sliderdesignet. Man kan slide fronten op, hvorefter det alfanumeriske tastatur kommer til syne – men fronten kan også slides ned, hvilket synliggør kontrolpanelet til mediaplayeren.

Den dobbelte sliderfunktion faldt ikke i CNET's smag, idet coveret føltes lidt løst og raslede en smule. Et andet minus var, at når mobilen var i en taske eller en bukselomme, skete det for ofte, at mobilen åbnedes. Dog er der tastaturlås, men anmelderen ville anbefale, at N95 havde en stærkere mekaniske til at låse fronten, så den ikke slides op.

Funktioner

Hvad angår displayet har den en QVGS TFT skærm, med et 16 million-farve output og 320 x 240 pixels.

Billeder og tekst ser forrygende ud på skærmen. Der er også en baggrunds lysdetektor, som benyttes til at justere baggrundslyset med, alt efter hvor du befinder dig.

Et minus ved N95 er, at skærmen let blev fedtet til i form af fingeraftryk og pletter, så det er anbefalelsesværdigt at have en klud i nærheden af mobilen.

N95 har en 3,5 mm headset jack, så man kan sætte ens favorit høretelefoner til for få den bedst mulige lyd frem. Det er placeret på den venstre side af telefonen ovenover en infrarød indgang og microSD –åbningen.

På højre side af N95 er der placeret dedikerede volumentaster og genvejtaster til kameraet. Kameralinsen er placeret på bagsiden af N95, og den har en beskyttelsesdæksel henover sig for at undgå ridser.

Kameraet

N95 har et 5 megapixel kamera med en Carl Zeiss linse.

Kameraet synes næsten at være et rigtigt digital kamera. Der kan vælges mellem syv billedindstillinger, som indbefatter alt mellem nærbilleder, sportsbilleder og nattebilleder. Yderligere kan der tages billeder i fem forskellige kvaliteter. Derudover kan man justere lyset, kontraster, blitzen, hvidbalancen, farven og lys-sensibiliteten. Desuden har kameraet også selvudløser.

I CNET's testning tog N95 nogle imponerende skarpe billeder med mange farver. Billederne havde skarpe linjer og kanter, og bedst af alt behøver man ikke være bange for at ryste på hånden – billederne bliver stadig skarpe og gode.

Hvad angår nattebilleder, var billederne i en okay kvalitet, men desværre var de stadig en smule for utydelige og slørede til, at man kan være fuldt ud tilfreds med denne funktion.

GPS

N95 har integreret GPS og kommer i pakken sammen med en kort-applikation. Med dette kan man få kort i farver og en ruteplanlægning. Den viser ogsså den totale distance, tiden og gennemsnitshastigheden for den ønskede køretur. Men for at få anvisninger om, hvornår man skal dreje, skal man som tidligere skrevet her på Mobilsiden.dk, købe dette som et ekstra tillæg. Du får altså ikke ud-af-boksen-navigation med N95.

PÅ CNET var man tilfreds med GPS’en, men dog var den en smule langsom. Når man først var i gang med GPS’en virkede den dog upåklageligt og gav nøjagtige informationer og beregninger.

Lidt langsom...

Ifølge anmelderen på CNET er N95 en smule træg, idet der var en del forsinkelser på den, hvad enten man benyttede kameraet eller mediaplayeren - eller man skulle åbne dokumenter. Det drejede sig kun om nogle få sekunder, men det var nok til at det blev irriterende i længden. Web browseren fungerede dog upåklageligt, og den downloadede sider ret hurtigt

Batteritid

N95 har en taletid på fire timer og en standbytid på ni dage.

Ved testningen af dette nåede man op på en taletid på otte timer. Men derimod skuffede standbytiden fælt, så et godt råd ville være hele tiden at have sin oplader inden for rækkevidde.

Konklusion

Summa summarum, N95 skuffede desværre på for mange områder, i og med den krævede oceaner af batterier, og at den i selve materialet virkede en smule skrøbelig. Et kæmpe plus var dog det utrolig lækre kamera, som tog knivskarpe billeder.

Mobilsiden.dk er snart klar med vores egen anmeldelse samt indtryk, set med danske øjne.

Læs også: WEBVIDEO: Mobilsiden.dks første indtryk af N95


Nokia N95 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies