Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia X6 - Comes Without Music (mobiltest)

Nokia X6 - Comes Without Music (mobiltest)

TEST: Telefonen, som er tiltænkt Nokias musiktjeneste "Comes With Music", er nu landet i Danmark - men uden adgang til musiktjenesten. Vi har testet den på alle leder og kanter.

Sammenlignet de tidligere touchtelefoner fra Nokia, så er det bestemt en god ting, at Nokia X6 har fået en capacitive skærm - altså berøringsfølsom.

Nokia har tidligere benyttet resistive touchskærme (trykfølsomme), og X6 er deres første telefon med den nye skærmtype.

Capasitive touchskærm er samme type skærm, som også findes på f.eks. iPhone og HTC Legend.

Mange mener det giver en bedre brugeroplevelse, og personligt er jeg også klart tilhænger af den type skærm. De resistive skærme er dog rigtig gode til de, som benytter stylus eller f.eks. piger med lange negle. Sidstnævnte kan ikke betjene en berøringsskærm.

Nokia X6
Nokia X6

Generelt om X6

Nokia X6 har en indbygget hukommelse på 16 GB, hvilket giver plads til rigtig meget forskelligt musik, billeder, video og meget andet. Men det er en ulempe, at man ikke kan udbygge hukommelsen med et hukommelseskort.

Den danske udgave af Nokia X6 har "kun" 16 GB intern hukommelse, hvilket er halvdelen af det, som findes i Nokia X6 Comes With Music. Men ellers er de tekniske specifikationer ens.

Nokia X6 kører med styresystemet Symbian S60, hvilket tydeligt skinner igennem på hele menuopsætningen, og det er godkendt.

Men Symbian virker i forhold til flere andre styresystemer på markedet efterhånden lidt "gammeldags" og trægt i det. Den største ulempe, efter min mening, er bl.a. at der ikke er kinetisk scroll  i menuerne, dette er der f.eks. inde i beskeder, men ikke inde i menuen programmer.

Kinetisk scoll vil sige, at man med fingeren kan "svirpe" en liste hvorefter den scoller selv.

Designet mangler detaljer

Jeg synes desværre designet på Nokia X6 mangler at blive kælet for i detaljerne. På mange måder er det "en ok pæn telefon", men... jeg synes tilgengæld også dens meget firkantede design gør, at den lidt minder om en mursten.

Telefonen ligner måske en - rent designmæssigt, som ikke rigtigt hører til i 2010. Når man ellers ser på hvad de forskellige producenter kommer med, så ved man bare, at det kan lade sig gøre at lave en, der er mere "lækker" at se på.

Mobilen virker dog utrolig robust holdbar, og som en telefon med "gods" i når man tager den i hånden. Dog virker tasten, som bruges til "telefonlås", meget løs og som noget der kan gå i stykker forholdsvis nemt.

Udover skærmen har Nokia X6 tre taster på fronten, en tag- og læg på, og så en menu-knap i midten. Det kendes også fra bl.a. Nokia 5800 XpressMusic.

Rigtig god til SMS

På SMS fungerer telefonen ganske fornuftigt.

Det er nemt at skrive beskeder, og man kan selv vælge om det skal være med T9-tastatur eller med QWERTY-tastatur. Ønskes QWERTY vendes telefonen vandret og den skifter automatisk.

Beskeddelen fungerer ganske godt, dog savner jeg at man kan se beskederne i "samtale-form". 

Nokia X6
Nokia X6

Internettet er set bedre

Internetbrowseren er som det kendes fra andre typiske browsere i Nokias mobiler, og generelt godkendt. Den er hurtig til at reagere og navigere rundt på nettet med.

Men måden man zoomer på, er bare set bedre og mere intuitiv. Så her kunne Nokia godt trænge til en opfriskning.

Som sådan er der ingen problemer i at gå på nettet, men det giver bare ikke en "wow-oplevelse".

X6 spiller bare godt

Musikdelen i Nokia X6 fungerer ganske fortrinligt, både radioen og musikafspilleren gør det de skal. Det er utrolig nemt og hurtigt, at overføre musik til telefonen, og den er meget brugervenlig at benytte. Så alle kan hurtigt og nemt lave egne afspilningslister m.m.

Foruden det, så er de indbyggede højtalere i X6 ganske gode. De er bestemt godkendt, og man kan sagtens holde ud at høre musik fra dem.

Det medfølgende in-ear headset giver en ganske god lyd, og muligheden for at bruge andre hovedtelefoner er også tilstede. Telefonen har nemlig et standard 3,5 mm jackstick.

Okay kamera på fem megapixels

Kameraet er et 5 megapixel med autofokus, og foruden det så har telefonen også dobbelt LED-blitz.

Telefonen tager ganske gode billeder, men umiddelbart så synes jeg Nokia på dette punkt halter en smule efter både Sony Ericsson og Samsung.

X6 tager rigtig gode billeder indenfor, og selv i aftenbelysning indendørs er de bestemt godkendt.

Er forholdene optimale bliver billederne rigtig flotte. Det er efterhånden svært at blive begejstret over billeder fra mobiltelefoner. Vi er efterhånden blevet for forvente.

Umiddelbart synes jeg fremgangen er lille på kamera-delen fra Nokias side, siden de for over to år siden sendte N95 på gaden.

Mobilsiden.dk har for sjov prøvet, at sammenligne billeder fra N95 med billeder fra X6. Og ja - endnu engang - beviser den "gamle", N95, at den er rimelig up-to-date.

Billeder taget med Nokia X6

Navigation med i pakken

Kortprogrammet Ovi Maps giver muligheden for brugeren kan bruge bil- eller fodgængernavigation.

Men jeg vil stadigvæk mene, at der findes en del andre og bedre alternativer.

Men som et program, som ikke koster noget at erhverve sig, så er det okay at få med.

Batteriet holder rimeligt

Telefonen holder egentlig okay batteri, den kræver opladning omkring hveranden nat.

Men det gør de fleste telefoner med så store skærme generelt.

Specielt ved megen brug, og når man er online hele tiden på Facebook osv. så bruger mobilen ganske meget strøm.

Comes With Music Or Not

Nokias musiktjeneste "Comes With Music" bliver ikke understøttet i Danmark, da Nokia ikke har indgået de nødvendige aftaler med KODA, men TDC's kunder får blandt andet muligheden for at udnytte TDC PLAY på den nye Nokia X6.

Derfor får særligt kunder hos TDC specielt megen glæde af Nokia X6.

Konklusion: Godkendt!

De basale funktioner i telefonen såsom sms-, mms-beskeder og opkald fungerer rigtig godt - Nokia har gennem mange år vist, at de på dette område.

Dog halter Nokia efter min mening lidt efter, på både design og generelt nyskabelse på mobilmarkedet.

På "hjemmeskærmen" er der også genveje til Facebook, Ovi Store og Ovi Maps. Ligesom man også kan oprette genveje til favoritkontakterne - dette giver et godt overblik i den sidste kommunikation man har haft med kontaktpersonerne.

Nokia X6 har en god musikdel - og min mening er, at det ikke gør noget den ikke understøtter musiktjenesten "Comes With Music". Der skal nok komme musik ud af telefonen - for man kan hurtigt og nemt, selv overføre musik til telefonen.

Alt i alt er Nokia X6 en god og stabil telefon og er noget af det bedste Nokia er kommet med siden N95.

Designet og brugervenligheden er begge godkendt, og derfor skal  Nokia X6 ende på 4 ud af 6 stjerner.

Tre gode ting:
- Bluetooth overførsler virker ligeså godt som altid på Nokia
- God musikdel
- God oversigt over favorit-kontaktpersoner

Tre dårlige ting:
- Kan ikke vise sms-beskeder i "samtale-tråd"
- Hukommelsen kan ikke udvides
- Designet er lidt klodset (+"telefon-lås" tasten)


Nokia X6-00 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Samuel Joseph 03-10-2010 13:00:16

Hej alle
Jeg overvejer at erhverve mig sådan en satan her, men ønsker mig bare at der følger bil-holder med til den, da jeg vil bruge dens GPS-funktion meget. Følger sådan en holder med, eller er det tilkøb?
mvh. Samuel

0 0
Christoffer 18-08-2010 19:31:36

synes godt telefonen kunne få 5 stjerner da de såkaldte ender er skarpe næ de er ej og de tre knapper nede i bunden er gode nok det er en god telefon til dem der vil bruge den til det en telefon er primært til.

0 0
Gabriel 03-05-2010 00:19:01

Jeg købte denne mobil, istedet for min N95 der døde. Den lever for så vidt op til forventningerne, bortset fra streaming / MP4 video podcasting. Jeg troede virkeligt der var sket fremskridt, men disse kan jeg ikke se. France 24 app. er rigtig god - lige som på den gamle, men mit spørgsmål er egentligt.. hvorfor bruger de forskelige tv stationer ikke samme teknik, istedet for div. flashplayers mv., eller har de copyrigt på denne form for streaming. Er det mig der er helt galt på den ?:-). Har nogen kendskab til andre news tv-stationer X6 "vil æde"

0 0
Mobilsiden 03-05-2010 08:38:59

Som svar på dit spørgsmål, kan jeg kun sige, at der ikke er vedtaget nogen standard formater - og derfor vælger telefonproducenterne selv hvad de vil benytte..

Ligesom TV selskaberne også selv vælger hvilket format de vil lave deres streaming/podcasts i.

0 0
Henrik 25-03-2010 13:44:51

"Hele beskeddelen fungerer rigtig godt, dog har det undret mig en del, at telefonen hele tiden kun kan have 20 beskeder i mappen "sendte". Har man 20 beskeder i "sendte", og sender en ny, så sletter den automatisk den ældste der ligger i mappen."

- Det er altså ret nemt at ændre og det fungerer ens på alle Nokia's touch modeller. Gør flg.:

Gå til "Beskeder", tryk på "Valg" knappen, vælg punktet "Indstillinger" og derefter punktet "Andre". Her under "Andre" er der et punkt der hedder "Antal gemte beskeder" hvilket kan justeres efter hvad man har lyst til.

0 0
Mobilsiden 25-03-2010 20:27:49

Beklager fejlen... Den er nu rettet.. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

0 0
Henrik 25-03-2010 21:09:28

Det var så lidt :-)

Iøvrigt et tip mere til folk som gerne vil have en lidt mere elegant browser, så har Opera lige frigivet Opera Mobile 10, som i modsætning til Opera Mini, er en fuld browser til Symbian telefoner som Nokia X6 osv.

Den kan downloades fra m.opera.com/mobile - bare gå direkte ind på adressen fra telefonens normale browser og vælg "Hent Opera Mobile 10 for Symbian/S60"

0 0
Mobilsiden 25-03-2010 22:02:06

Altid dejligt at blive gjort opmærksom på nye ting :-)

Og dejligt du deler din viden med de andre brugere :-)

0 0
Thomas 23-03-2010 14:46:54

På Software siden er de to telefoner ens, så spørgsmålet er hvor stor indvirkning skærmen har bå bruger oplevelsen. kan nogen svare på det?

0 0
Mobilsiden 24-03-2010 10:02:25

@Thomas: Det tror jeg meget er en smagssag... Er man til brug af stylus eller generelt hvor det er tryk den reagerer på mere end berøring...

Personligt synes jeg det fungerer mere intuitivt med en capasitive touchskærm, som på X6, der er den berøringsfølsomme skærmtype...

Men tror bestemt det er smag og behag - og en personligpreference der er afgørende på det punkt.

0 0

Om brug af cookies