Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Oister klar med dobbelt hastighed (produkttest)

Oister klar med dobbelt hastighed (produkttest)

Vi testede for cirka to år siden Oisters mobile bredbånd, men for nylig blev der skruet op for hastigheden. Holder det stadig i praksis?

For cirka to år siden havnede Oisters mobile bredbånd på topkarakteren 6 ud af 6 stjerner, hvor Mobilsiden.dk opsummeret beskrev produktet som nærmest perfekt.

Den gang målte vi hastigheder højere end de 2 mbit/sek, som Oister lovede. Der kunne således uden problemer høres netradio, ses Sputnik, YouTube m.v., selv på farten.

Nu har Oister skruet op for hastigheden på forbindelsen, uden at røre prisen. Men betyder det så, at Oister stadig har en perfekt brugeroplevelse?

Det går langsomt

På overfladen virker Oisters opgraderede tilbud fantastisk. Men når det yderste lag skrabes af, sker der ting og sager.

Oister lover nu dobbelt hastighed på OP TIL 4 mbit/sek, men det er langt fra den hastighed, man som kunde får.

I testperioden har vi rundt om i Odense målt hastigheder, som er langt lavere end dem vi oplevede, da Oister første gang var igennem vores testcomputere.

Forbindelserne har til tider både været ustabile og langsomme. Flere gang har vi været under 1/2 mbit/sek - og kun sjældent været i nærheden af 4 mbit/s.

Mobilsiden.dk tester dobbelt

Oister er ikke de eneste, som tilbyder noget dobbelt. Det gør Mobilsiden.dk også.

Vi har nemlig testet Oister flere steder, da det hos mig selv (i Odense C) desværre er ramt af dårlige forhold og hastigheden derfor er meget ustabil.

Men på redaktionens kontor - som også er beliggende i Odense C (dog ikke i boligkvarter), samt i udkanten af Odense (villakvarter) har vi haft nogen gangske flotte målinger - som ved en del af målingerne er kommet op i nærheden af de 4Mbit/sek.

Så de reelle hastigheder ligger nogen steder utrolig tæt på de teoretiske hastigheder, mens de andre steder ligger LANGT under. Så betingelsen for din bruger-oplevelse er om du bor "rigtigt" eller "forkert".

Oister ikke alene

Hastigheden på mobilt bredbånd oplyses af teleselskaberne som teoretiske hastigheder, og altså LANGT fra de reelle hastigheder.

Oister benytter sig af 3'netværk i deres markedsføring, og også her ses det tydeligt, at de teoretiske hastigheder afviger KRAFTIGT fra de reelle hastigheder.

Vi har, for at have noget at sammenligne med, testet en 3-dongle, hvor der ligeledes er STOR forskel mellem teori og praksis.

3-donglen kan max give hastigheder på 7,1, men de reelle hastigheder ligger HELT nede på 2,0-2,5 Mbit/sek på en almindelig onsdag aften ved 21 tiden.

Så sammenligningen med 3 donglen viser også her, at den reelle hastighed er cirka 33% af, hvad der loves som teoretisk hastighed.

Teleselskaberne bør se netværkene efter i sømmene, der er klart plads til forbedring.

Konklusion

Siden sidste test, tilbage i 2009, er der umiddelbart kommet mange flere brugere på det mobile bredbånd, hvilket har påvirket hastighederne ganske enormt. Særligt i perioder med spidsbelastning, altså hvor mange bruger nettet samtidigt, er forbindelsen tæt på ubrugelig.

I disse perioder kan du glemme alt om YouTube, netradio og Sputnik, hvis du bor "forkert".

Vores konklusion bærer præg af, at være lige så spittet som internetoplevelsen føles. For Oister er stadig et helt perfekt produkt til prisen, hvis du bor "rigtigt" - men bor du derimod "forkert", ja så er det utrolig skuffende.

Derfor er det er en god idé at teste forbindelsen grundigt efter købet af en dongle, der hvor du primært vil benytte den - og returnere produktet, hvis det ikke lever op til forventningerne. Oister giver aktuelt 14 dages fortrydelsesret.

Samlet må vi sige, at netværket hos 3 efterhånden trænger til en alvorlig opgradering. I forhold til 3's premium-abonnementer er Oister stadig et bedre produkt, rent pris- og ydelsesmæssigt. Men topkarakteren kan det ikke længere blive til.

4 ud af 6 stjerner.

Læs også:
- Test af Oister mobilt bredbånd

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jonas 09-02-2011 15:11:51

Kan i ikke teste skyline ?

De lover 30mbit til 249,- det lyder som noget der rykker

På forhånd tak

0 0
Mobilsiden 10-02-2011 08:18:53

Hej Jonas

Vi vil se om dette er muligt :-) Kunne bestemt være interessant :-D

0 0
William 22-01-2011 11:49:20

Off topic... Hvilken computer er dette på billederne?

0 0
Mobilsiden 24-01-2011 09:07:58

@William:
Computeren er en HP Pavilion dm3-1002.

0 0
Niels J. H. 21-01-2011 01:18:32

Har haft dem - har meldt mig til et andet mobilselskab. Jeg mangelede signal (bl. a. Herlev & Egedal) - specifikt indendørs. Udendørs gik det nogenlunde, men så snart jeg nærmede mig en dør, svandt signalet ned til ingenting = afbrudte samtaler og internet forbindelser.

Det værste var dog at opsige abonnementet. Det tog måneder og de trak beløb, trods jeg ikke mere var kunde hos dem. Kontakt med kundeservice, var i den grad - en by i Rusland. Det tog som minimum en times tid.

Behøver jeg sige mere.......????

/Niels

0 0
Rudik 21-01-2011 10:43:38

Ja det kan varmt anbefales som de også skriver her i artiklen. At man enten låner en af en ven, og tester hastigheden. Eller retunere varen i en fart, hvis det ikke lever op til ens forventninger.. Kunder services skal jeg ikke kunne udtale mig om :)

0 0
Rudik 20-01-2011 22:35:07

Jeg bor selv i Odense C, nærmere bestemt Store Glasvej tæt på en LTE mast. Jeg lægger på alt fra 1,0 og op til 4,5 mb download, jeg har konsekvent 0,3 upload og min ping lægger sig omkring 140.
(Målt med speedtest.net)

Jeg benytter selv det mobile netværk som alternativ til kabel netværket, da antenne foreningen, ikke kunne levere internet uden tv.

Jeg bruger det både til netradio og youtube mm. Dog er den ikke ret god til det med at steame film. Men jeg benytter den også til at spille Call og duty på. Tro det eller ej, men det lagger ikke. Og den smule lagg der måtte fremkomme er ubetydelig. Jeg er MEGET tilfreds.har brugt det i 3 ugeres tid nu.

0 0
Flemming Jacobsen 20-01-2011 13:20:33

Har også selv lige hoppet på Oister og har tænkt mig at teste det over den forløbne måned og så skrive min vurdering af det. Til sammenligning har jeg et Telenor Mobil bredbånd at teste med.

0 0
JB 20-01-2011 12:29:34

Hvorfor i alverden anmelder i mobilt bredbånd med udgangspunkt i at man kun bruger det hvor man bor? Tag lige og tyg lidt på ordet "mobilt" - ved I overhovedet hvad det betyder?

I burde hellere teste det de steder man har brug for produktet; Caféer, skoler, parker, banegården, bussen, toget etc. Hjemmet er det sidste sted man har brug for mobilt bredbånd.

0 0
Dilbert 22-01-2011 02:33:45

Prøv lige og læs artiklen igen: "Rundt om i Odense...". Duh?

0 0
JB 22-01-2011 11:04:33

Prøv selv at læse artiklen igen: De andre steder de har været, har der været god forbindelse og høj hastighed - men de vurderer produktet alene ud fra at det kører langsomt der hvor de bor. Duh??

0 0
Rudik 20-01-2011 22:36:04

Jo der er mange der bruger det i hjemmet også. Eftersom mobilt bredbånd er blevet mere og mere stabilt er det også begyndt at være et fint alternativ til kabel netværk.

0 0
Rudik 20-01-2011 22:36:59

ps. Jeg har selv en Jensen router hvor den sidder i bagenden. Så hvis man er en familie der skal dele forbindelsen er dette også muligt.

0 0
20-01-2011 13:01:08

Jeg bruger udelukkende mobilt bredbånd i hjemmet, blev træt af at have ledninger, bokse osv. stående derhjemme. Når mit forbrug og behov for at være online i fritiden ikke er større end at tjekke mails og og være online generelt. Så derfor er det for mig vigtigt, at have en ordentlig dækning i hjemmet. Kender mange, der har erstattet deres bredbånd med mobilt bredbånd.

0 0
Kim Rieneck 20-01-2011 15:48:36

Jeg har ingen ledninger nogle steder kun trådløst netværk og det virker fint med Fiber Bredbånd.

Her er der ingen græser for hvor meget du må hente ned.

0 0
Kim Rieneck 20-01-2011 12:37:35

De fleste toge har trådløst netværk også på banegård.

Jeg har Oister Mobilt bredbånd og det virker fint nok her, men det er jo et man bruger når er ude for hjemmet og ikke i hjemmet der har de fleste alm net.

0 0
Exert 20-01-2011 13:58:48

"De fleste toge har trådløst netværk også på banegård."
Arh her er det vist også et spørgsmål om hvor man bor. Fra Århus er der rigtig nok mulighed for internet med DSB mod København, men ikke fra Århus og nordpå. Og så er det vel at mærke brugerbetalt med et minimuskøb på 5 timer. Altså en dyr fornøjelse, hvis man bare rejser en halv til en hel time.
Arivas tog har trådløst internet (gratis), men der er altså mange ruter, der ikke har noget.

0 0
Kim Harder 20-01-2011 11:46:59

Utrolig, når man taler mobilt bredbånd i et så lille land, som Danmark, at der så kan være prblemer med at bo rigtig eller forkert, når vi taler god dækning. Der bør i dag slet ikke være problemer, eller så skulle teleselskaberne ikke have indladt sig på sådanne projekter, når de ikke har den tilstræklige teknik til, at gennemfører dette til rimelige penge.

0 0

Om brug af cookies