Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Oister mobilt bredbånd (produkttest)

Oister mobilt bredbånd (produkttest)

Vi har testet Oisters mobile bredbånd på Mac og PC.

Installationen

Det er super simpelt at komme på nettet via Oisters mobile bredbånds løsning.

På PC fungerer det "out of the box"; Sæt det medfølgende SIM-kort i usb-modemmet og tilslut computeren. Efter installationen af softwaren (starter automatisk op) er du op nettet.

Lidt mere bøvlet bliver det på Apples MacBook, MacBook Air og MacBook Pr. Her kræves installation af en speciel applikation som downloades fra Oisters hjemmeside, hvilket er noget vanskeligt hvis man ikke har en netforbindelse. Problemet kan løses ved at vedlægge de relevante Mac-applikationer på et microSD-kort, da modemmet indeholder en hukommelseskortslæser.

Forbindelsen

Internetforbindelsen har været testet i Odense. Alle steder har den virket helt perfekt, og med en hastighed højere end de 2 Mbit/sek der loves.

Jeg har også testet løsningen ved at lytte til netradio – for at høre om der skulle komme “huller” i forbindelsen. Under tre sammenhængende timers lytning var der ingen udfald i forbindelsen, så også her løser Oister opgaven uden fejl.

Almindeligt netbrug som nyhedersider, mails osv., opleves stort set som at sidde ved en kabelforbindelse. Svartiderne er dog en smule langsommere end på ADSL, hvorfor mobilt bredbånd ikke egner sig til netværksspil over internettet.

Du skal være opmærksom på, at Oister benytter 3's mobilnet og skulle forbindelen smutte, kan der ikke roames på andre netværk ligesom Oister ikke fungerer i udlandet.

Konklusion

Oisters hjemmeside er generelt informativ men opleves misvisende under "sådan kommer du igang”. Her vises i demonstrationen en MacBook Air der fremstår som "plug and play" hvilket som nævnt ikke er tilfældet.

Ønsker du supernemt og billigt internet – så er Oister en god løsning for den almindelige netbruger. God forbindelse og umiddelbart leveres den hastighed man betaler for. Aktuelt er prisen hos Oister 169 kroner om måneden.

Topkarakter seks ud af seks point.

Læs også
På besøg hos Oister-mexicaneren (uden hat og Mexico)
Mobilt bredbånd bliver endnu billigere

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjoernemann 29-06-2010 14:40:50

Oister har også klaret sig flot i forbrugerportalen Tænk's test. Da vi testede det selv, ramte det også plet på de fleste parametre.
Se vores test af Oister her:
http://www.billig-bredbaand.net

0 0
Marc Sune 09-07-2009 12:18:52

Jeg sad og kiggede efter mobiltbredbånd da jeg tænkte det var smart og meget smart og handi, Og jeg søgte på nettet og til sidst kom jeg ind på Oisters hjemmeside, som var fyldt med priser og tests på hvor godt det var og at det var billigt,, Så jeg tænkte at jeg ville ringe og høre hvordan min dækning var her hvor jeg bor osv. De sagde min dækning her var god og jeg tænkte super og bestilte internettet :D

Efter nogle dage modtog jeg så mit nye mobilt bredbånd JUBII :D

Men da jeg fik det sat til blev jeg meget skuffet, Det var ekstremt langsomt.

Så dagene efter ringede jeg for at spørge om det kunne passe,, Men sad i kø 2 gange i op til 45 minutter hvor jeg derefter lagde på,, Så sendte jeg en email til dem et par dage efter jeg modtag det hvor nye mobile super bredbånd.

Jeg fortalte at det var ekstremt langsomt,, test på nettet sagde jeg havde 0.26mbit Og jeg betalte for 2mbit, Jeg sendte mailen og ventede på svar, Der gik nogle dage inden jeg fik svar, helt nøjagtig 19 dage,, Og i den mellem tid havde jeg også forsøgt at komme igennem kundeservice :S

På mailen svarede de bare at jeg skulle ringe til deres kundeservice,, Fair nok det prøvede jeg så igen, Og kom til sidst igennem,, Hvor jeg fortalte om mit problem,

De sendte et nyt simkort og det har jeg modtaget men stadig samme lave hastighed, Så ringede jeg igen da der på deres hjemme side står under de GODE grunde til at vælge Oister : FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE.

Jeg ringede igen, Men de sagde de 14 dages returret var overskredet, Så jeg var nu bundet i 6 måneder med dette mobile bredbånd. Jeg undrer mig over de først svarer min mail over 14 dage efter jeg sendte den email til dem,,

Lige nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre,, og har da heller ikke tænkt mig at give op.. Mit råd er bare VÆLG ET ANDET SELSKAB END OISTER

0 0
mobiltbredbandguide.dk 24-02-2009 20:25:09

Det er super godt, har det selv.

www.mobiltbredbandguide.dk

0 0

Om brug af cookies