Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   På pladserne, færdige... Test af sportsprogrammet i Nokia 5500 Sport

På pladserne, færdige... Test af sportsprogrammet i Nokia 5500 Sport

Så befinder jeg mig igen veloplagt til en god gang træning på Aalborg atletikstadion og gør mig klar til at afprøve sportsprogrammet i Nokia 5500 Sport mobilen.

Læs også:<br> - <a href=Nokia 5500 Sport (produkttest)
- Nokia 5500 Sport Music Edition (produkttest)" />

Så befinder jeg mig igen veloplagt til en god gang træning på Aalborg atletikstadion og gør mig klar til at afprøve sportsprogrammet i Nokia 5500 Sport mobilen. Jeg fastgør telefonen i en holder, som jeg sætter fast på min overarm.

Før jeg begynder med træningen, indtaster jeg følgende personlige data om mig selv, som testperson: køn, alder, højde, vægt, udholdenhedsniveau, maks. puls og hvilepuls.

Jeg vælger at lægge ud med at løbe 400 m, og afsted går det.

Da jeg har tilbagelagt de 400 meter kigger jeg forventningsfuldt ned på mobilen, som viser 396 meter. Dette virker ganske tilfredsstillende. Yderligere viser den også varigheden af den tilbagelagte distance og hvilken gennemsnitshastighed, jeg har løbet med. Derudover kan jeg aflæse antallet af forbrændte kalorier samt det antal skridt, jeg har taget. Lige for at se, om det bare var en tilfældighed, at mobilen målte så nøjagtigt, løber jeg den samme distance igen. Denne gang viser den 405 meter med samme antal forbrændte kalorier.

Efter denne distance vælger jeg at give mig i kast med hundredemeteren og stiller mig derfor klar i startfeltet. Jeg spurter af sted men ser til min skræk efter de tilbagelagte 100 meter, at displayet kun viser 78 meter. Efter den ret skuffende oplevelse, vælger jeg at give mig i kast med cooper-testen. Denne test går ud på, at man løber, så langt man kan på tolv minutter.

Først har jeg dog en lille pause efter de tre intervalløb for lige at samle kræfter igen. Så går det løs, jeg tilbagelægger den ene omgang, som er 400 meter, efter den anden, og da der endelig er gået tolv minutter, kigger jeg udmattet ned på mobilen, som viser, at jeg har løbet 2319 meter. Det passer meget godt med det sted, jeg er nået til på atletikbanen, så igen har sportsprogrammet vist sit værd i form af nøjagtigheden.

Som en lille ekstra feature, kan mobilen endda oplyse ens VO2 maks. Sidstnævnte står på 40,8ml/kg/min. Dette tal viser en estimering af min maximale iltoptagelseskapacitet per minut. Tallet refereres også til som kondital, og efterfølgende kan jeg se i en tabel, hvor godt dette tal er i forhold til køn og alder. På de tolv minutter har jeg i alt forbrændt 140 kcal, som man også kan aflæse i displayet.

På vej hjem til mig selv, vælger jeg at sætte skridttælleren til, lige for at tjekke hvor nøjagtig den måler. Jeg fastsætter derfor mobilen i en holder på hoften, for at opnå den mest optimale skridt-måling. Inde i mit hoved tæller jeg op til fem hundrede skridt, mens jeg går, og da jeg kigger ned på mobilen for at tjekke dens måling, ser jeg, at der i displayet står 501 skridt. Dette virker utrolig overbevisende på mig, og jeg er utrolig tilfreds med dens præcise måling. Jeg vælger derfor at have mobilen siddende på hoften resten af gåturen hjem.

Efter de overståede julefrokostdage, tager jeg mobilen på overarmen en sidste gang, hvorefter det går af sted denne gang på en løbetur i skoven. Da jeg mener at have fastslået, at mobiltelefonen måler ret nøjagtigt, tager jeg en helt ny rute, som jeg ikke kender kilometerantallet på. Denne her gang vælger jeg at indtaste, at telefonen skal bippe, når jeg har løbet i 30 minutter, og så går det ellers af sted for fulde drøn i håbet om at smide lidt af det overskydende fedt, man har tilegnet sig i juledagene. Til min store overraskelse har jeg tilbagelagt 5 km på 30 minutter. Jeg har løbet turen med en gennemsnitshastighed på 9km/t, hvilket egentlig lyder rimelig fair, taget det kuperede terræn i betragtning. På denne løbetur har jeg forbrændt 283 kcal.

Få din helt egen fitnesstræner

Som en ekstra funktion, kan telefonen give dig din helt egen fitnesstræner, og du kan vælge at påføre enten en øvelse eller flere.

Minimumet for træningsperioden er fem uger, hvorfor jeg desværre ikke kan nå at teste træningsprogrammet til bunds. Men man skal vælge at indtaste følgende ting, før den kan beregne en træningsplan for dig. I kategorien ”planlæg” skal du vælge mellem fitness og udholdenhed. Derefter en aktivitet som kan være cykling, løb, gang, roning og stepmaskine. Ved ”mål” kan du vælge mellem velvære, ti km eller maraton, alt efter hvad du ønsker at opnå. Hvad angår antallet af træningsdage, kan du vælge alt mellem to og syv dage, og til sidst, før du går i gang, skal du vælge en startdato for, hvornår træningsprogrammet skal påbegyndes. Dette kan godt lyde som meget, men det tager ikke mere en et par minutter at indtaste, og efter indtastningen er du klar til at tage fat på træningen. Hvis ikke du ønsker en personlig fitnesstræner i form af din mobil, kan du også vælge at indtaste en enkelt øvelse, ligesom jeg gjorde under testløbene.

I æsken til selve telefonen er der en cd-rom med, hvorpå du kan finde en del yderligere oplysninger om sportsprogrammet samt se, hvordan du hurtigt kan komme i gang med sportsprogrammet uden at skulle kigge manualen igennem fra start til slut.

Fordele og ulemper

Nokia 5500 Sport er en god erstatning for et fitnesscenter, til den person som ikke gider spendere en formue på en personlig træner i fitnesscentret. Derudover måler den forbløffende præcis, hvilket gør den utrolig pålidelig. Telefonen har et stort potentiale indenfor træning, fordi den er utrolig alsidig, da den kan måle resultater på et utal af sportsgrene. Hvis ikke man synes om de tilbudte sportsgrene, har man endog selv muligheden for at tilføje nogle.

Ulemperne ved mobilen er, at armbåndet, som den fastgøres i, kan virke en anelse tungt, men det er dog petitesser i et ellers velfungerende sportsprogram.

Jeg kan varmt anbefale sportsprogrammet, men er dog af den holdning, at sportsprogrammet er god som en motivationsfaktor for motionister – dog inkluderer det ikke eliteidrætsudøvere, da den stadig kan måle nogle meter forkert. Med en sportstelefon der har næsten alt, kunne jeg godt efterspørge en pulsmålerfunktion, da dette kunne give sportsprogrammet et sidste løft opad.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies