Parrot Jumping Sumo – hoppende minidrone på hjul [TEST]

En hoppende og akrobatisk drone med to hjul, der kan fjernstyres fra smartphone eller tablet.

Parrot Jumping Sumo – hoppende minidrone på hjul [TEST]

Parrot har i flere år lavet droner udformet som små helikoptere. Nu har det franske selskab en ny type drone på markedet. Jumping Sumo hedder dronen, der ligner en lille kugle med hale og to hjul.

Jumping Sumo kan nok bedst sammenlignes med en fjernstyret bil, men Sumo kan også lave akrobatiske øvelser og hoppe op til 80 centimeter.

På pakken står det 14+ som aldersangivelse, men jeg kan allerede nu afsløre, at min datter på 7 år har moret sig kosteligt over Jumping Sumo, og hurtigt blev en god ven af den lille tæppefræser.

Styring – tablet og smartphone

Jumping Sumo styres fra en tablet eller smartphone, og forbindes til styreenheden ved at Sumo opretter et lokalt WiFi-netværk, som telefonen eller tablet tilkobles.

Manøvreringen af Sumo foregår via applikationen FreeFligt 3, der findes til Android og Apples iOS, men i løbet af denne måned også udkommer til Windows Phone.

Sumo kan styres ved at hælde tablet eller smartphone fra side til side, og i venstre side af skærmen kan farten styres ved at skubbe frem eller tilbage. Sumo kan nå en topfart på 7 km/t og accelerere ekstremt hurtigt, hvilket gør at den fremstår ”hidsig” og ikke helt nem at styre.

Jumping Sumo kan dog godt køre langsomt, men lidt som en formel 1-racer trives den bedst i det røde felt nær tophastigheden – og så er det bare sjovere.

Hop og akrobatik

Fra styreenheden kan Jumping Sumo også foretage lynhurtige 90- og 180 graders sving og vendinger. Derudover kan man vælge mellem en række akrobatiske øvelser, som spin, slalom, tap og hop.

Specielt hop gør Sumo ekstra sjov, da der ikke skal meget barnlig tankegang til at udtænke forhindringsbaner, hvor Sumo kan hoppe op på borde og stole, balancere på en rampe og hoppe ned igen.

Da min datter og jeg fandt ud af de forskellige manøvre der kunne udføres, gik der ikke lang tid før stuen var omdannet til en stor forhindringsbane.

Det er dog ikke helt så let som det lyder, da det virkelig kræver noget øvelse at styre det lille hidsige bæst.

Jumping Sumo kræver også noget plads for at få rigtig meget sjov ud af den. Indendørs er den sjov, men tager man den udendørs, hvor der er rigeligt med plads, får man ekstra meget sjov ud af det lille dyr.

Hjulene kan indstilles i to positioner, en bredstående og en smal. Der kan hurtigt skiftes mellem de to indstillinger, der hver har sine fordele og udfordringer. Den bredstående er et godt begynderstadie, der gør enheden en lille smule mere styrbar end den smalle, der gør Sumo endnu mere hidsig, men også nemmere at komme omkring med.

Streaming af video og foto

Frontkamera i Jumping Sumo kan streame signalet til styreenheden, så piloten kan manøvrerer enheden, selvom den kører rundt om et hjørne eller under et bord.

Videosignalet kan livestreames eller gemme på en ekstern lagerenhed. Det kræver dog en micro-USB nøgle at gemme optaget video. USB-nøglen tilkobles enhedens USB-port, som også anvendes til at oplade Sumo. USB-nøglen er ikke inkluderet og dermed en ekstraudgift du skal tage højde for, hvis du vil kunne gemme video og foto.

Rækkevidden på videosignalet, når der livestreames, er stærkt begrænset. Billedet begynder hurtigt at hakke eller hænge, hvis Sumo kører rundt om bare et til to hjørner eller ind bag en tyk væg.

Batteritid

Batterilevetiden er på pakken opgivet til 20 minutter, hvilket jeg aldrig har kunne opnår. Allerhøjest 12-14 minutter er det lykkedes at presse ud af Sumo. Enheden kræver ikke helt så meget batteri, hvis man nøjes med at køre rundt, men starter man på de akrobatiske øvelser og mange hop, bliver batterilevetiden hurtigt reduceret.

Batteriniveauet kan hele tiden aflæses på styreenheden, hvilket er godt, så man kan advare ungerne om, at ”nu er det snart slut”.

Opladningen foregår via USB-porten og opladetiden er opgivet til 90 minutter. Min oplevelse er dog, at efter blot en halv times opladning er der påfyldt omkring 65-75 procent strøm.

Konklusion

Jumping Sumo koster omtrent 1.300 kroner, og for dem er der basis for mange timers underholdning. Det er dog et minus, at enheden kun kører 12-14 minutter inden den igen skal hænge i opladeren.

Det er også lidt ærgerligt, at der kræves ekstraudstyr for at gemme videooptagelser. Det havde været smartere, hvis video kunne gemmes direkte på styreenheden, altså i den interne hukommelse på brugerens smartphone eller tablet.

Det skal dog siges, at jeg har haft meget sjov med Jumping Sumo. Det samme gælder også den øvrige del af familien, der aktivt har deltaget i udfærdigelsen af denne test.

Jumping Sumo får 4 ud af 6 stjerner.

Min datter på 7 år har lavet sin egen lille test af Jumping Sumo, som du her kan se:

Mere om tematikken

Tematikken er fortsat aktuel. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 19/10/2014 fulgte vi op med en artikel der tunede ind på Overblik: iPhone 6 test, Apples nye ipads og nye produkter fra Google – Du kan læse den her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..