Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Philips VOIP321: En kombineret Skype/DECT telefon (produkttest)

Philips VOIP321: En kombineret Skype/DECT telefon (produkttest)

Med Philips VOIP321 kan du skrotte den gamle fastnettelefon. Nu kan du bruge én telefon til både Skype og almindelige fastnet samtaler.

På Mobilsiden.dk har vi leget med en kombineret Skype/DECT telefon fra Philips.

Telefonen er certificeret af Skype, det vil sige at den er godkendt af Skype selv, og at softwaren til computeren er udviklet i samarbejde med Skype. Så man kan være sikker på, at det, man køber, virker.

Mest af alt ligner Philips-telefonen en ganske normal trådløs telefon, du køber til husstanden. Dog er der et usb kabel, som går fra baseenheden til din computer, så du kan komme i kontakt med dine kontakter på Skype.

Baseenheden er heldigvis ikke kombineret med opladeren til den trådløse telefon. Det vil sige, at du kan gemme baseenheden væk under skrivebordet, hvis du ikke vil have den til at stå fremme. På den anden side kræver det også, at du har to stik til at slutte strømmen til – også hvis de skal stå samme sted.

Hvordan virker det

Eftersom telefonen sluttes til både Skype og til det normale telefonnetværk, kunne man forestille sig, at det skabte noget karambolage. Men faktisk fungerer det helt som det skal. Man kan endda vælge en ringetone til hver type opkald.
Ringer farmor på fastnetlinien, kan man have én tone, og hvis kammeraten fra bornholm ringer via Skype, kan telefonen give en anden tone.

Lydkvaliteten kan vi ikke sætte nogen finger på - det spiller bare som det skal. Dog havde vi den sat op via en trådløs internetforbindelse på et tidspunkt, hvilket gav anledning til nogen skratten. Ifølge vores andre tests var den forringede lydkvalitet et resultat af den trådløse forbindelse. Hvis man benytter en direkte forbindelse imellem computeren og internettet, er lydkvaliteten aldeles fremragende.

På telefonen er der en decideret Skype knap som benyttes hvis man skal ringe op til en person på ens Skype kontakt liste. Dette fungerer fuldkommen perfekt. Telefonen synkroniserer automatisk med Skype så man nemt kan tilgå alle kontakter man måtte have liggende i sit Skype program.
Dog skal det nævnes at det ikke er helt ligetil at benytte SkypeOut funktionen med denne telefon. Hvis man skal ringe til en fastnet telefon eller en mobiltelefon (via SkypeOut), kræver det at nummeret ligger i kontakt listen. Man kan desværre ikke direkte indtaste et telefonnummer og ringe op til dette via SkypeOut.
Hvis man har et telefonnummer liggende på sin Skype kontakt liste, fungerer et dog upåklageligt.

Også bare en almindelig telefon

Hvis man ser bort fra Skype-knappen på telefonen, ligner den en ganske almindelig trådløs fastnettelefon – og fungerer ligeledes sådan.

Der er det, man forventer af en af nutidens trådløse telefoner. En telefonbog med plads til 50 navne og numre, en liste over mistede opkald og en søgetast på baseenheden så man altid vil kunne finde håndsættet.

Det eneste, der måske kan være lidt problematisk, er hvis man ikke har et telefonstik i nærheden af den pc, hvor telefonen skal tilkobles Skype.

Eftersom baseenheden jo både kan kobles til det normale telefonnet og til pc’en, kræver det, at begge stik er indenfor rimelig rækkevidde. De ledninger, der følger med, giver mulighed for at koble basen til begge stik, hvis der ikke er meget mere end tre meter imellem. Ellers skal man ud og købe forlængerledninger.

Konklusion

Bruger du Skype jævnligt? Hvis du kan svare ja til dette, så vil du garanteret finde nytte i denne telefon fra Philips. Den er udviklet med henblik på at give dig større frihed i hjemmet til at bruge Skype, og det er netop det, den giver dig.

Installationen er så enkel, som det kan gøres. Den medfølgende cd indsættes, og en grafisk guide fortæller dig, hvad du skal gøre. Når denne guide er gennemført, indsættes usb stikket, og der kan nu ringes op via Skype.

Så går du med tanker om at anskaffe dig en kombineret Skype/DECT telefon, kan Mobilsiden.dk godt anbefale Philips VOIP321.

Telefonen kan købes hos Skype for 596,-

Se flere specifikationer på telefonen her

Se flere VoIP produkter fra Philips her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies