Plantronics Voyager B235 (produkttest)

TEST: Plantronics Voyager Legend UC B235 har virkelig god lyd, men også visse udfordringer.

Plantronics Voyager B235 (produkttest)

Gennem tiden har jeg anmeldt mange trådløse headsets, og har derigennem lært, at der er kæmpe forskel på lydkvaliteten på disse. Hvis man har et behov for at tale meget, kan det godt svare sig, at slippe lidt ekstra kroner, for også her hænger pris og kvalitet sammen.

Over et stykke tid har jeg nu anvendt Voyager Legend UC B235 fra Plantronics, en opdateret udgave af Voyager B230 fra slutningen af sommeren 2012.

Man kan sagtens se, at de to produkter er i familie, men selvom den nye udgave er forfinet og har bedre design (25 procent mindre end tidligere versioner), er det for kluntet til min smag, men jeg anerkender, at når teknikken får mere plads, bliver der også åbnet for en bedre lydoplevelse.

God lyd med støjreduktion

Boomstangen der udgår fra headsettets højtaler bringer mikrofonen tættere på talen fra ens mund, hvilket betyder mindre risiko for støj fra udefrakommende.

Lydkvaliteten hos den der modtager samtalen, er da også ganske fremragende, og den hjælpes på vej fra tre mikrofoner, der måler og reducerer støj fra omgivelserne. Efterfølgende bliver lyden processeret og optimeret.

Men hos den der har headsettet på, synes jeg der mangler lidt power i lyden. Egentlig er max-volumen fin nok, men jeg savner lige det ekstra overskud, der kunne bringe den helt i top.

Plantronics Voyager B235, headset
Plantronics Voyager B235 i bordlader.

Knap-kaos på headsettet

På siden sidder en besvar/læg på knap, hvor det kræves en smule øvelse, inden det ligger helt i fingrede hvor den er placeret. Powerknappen er en rigtig fysisk knap med to trin, hvilket fungerer virkelig godt. Desværre kan man i farten komme til at tage fejl af power og volumen.

Voyager B235 har en talesyntese indbygget, der orienterer om hvornår headsettet er tilkoblet mobilen samt om batteriniveauet. Med kommandoen ”Pair mode” kan headsettet sættes i parringstilstand, men oftest forstår syntesen ikke kommandoen, og en dag måtte jeg bruge over 10 forsøg, uden held.

Løsningen på problemet er, at holde besvar-knappen inde mens headsettet tændes. Jeg havde derimod ikke problemer med besvarkommandoen ”Answer”, der accepterer et indgående opkald, når telefonen ringer.

Lang taletid

Taletiden på en opladning er op til syv timer, og det er godkendt, hvilket det også er, at der kan parres op til to enheder på en gang.

Opladningen sker via et specielt magnetstik, der klikkes på Plantronics-headsettet. Dette fungerer som adapter til et USB-kabel. Der medfølger også et opladningsetui, der kan oplade headsettet, når det ligger og hviler. Også en lille bordlader er der blevet plads til.

Point til Plantronics for de mange ekstra gadgets i salgspakken, men jeg synes det er problematisk, at der ikke kan anvendes almindelig USB-opladning. Så er adapteren ikke med i bilen, er du chanceløs, hvis strømmen løber ud.

Du kan via en USB-adapter også forbinde Legend UC B235 til computeren og anvende det til f.eks. Skype. Under testen er det desværre ikke lykkedes mig, at få denne funktion til at virke.

Plantronics Voyager B235, headset
Plantronics Voyager B235 i opladeetui.

Konklusion: Godt med forbehold

Det har ikke været nær så problemfrit at bruge dette headset fremfor forgængeren.

Komforten er desværre ikke specielt god, og som anmeldelsen her beskriver, er der visse udfordringer undervejs. Men lyden kan man ikke sige mange negative ord omkring.

Sådan undgår du bøder for mobilsnak

Prisen er aktuelt omkring 1.600 kroner, altså en relativ høj pris.

Samlet set, ender min bedømmelse på tre ud af seks stjerner.

Plus / minus

Plus:

– Virkelig god lyd hos modparten i samtalen
– Lang batteritid med stemmeindikation af resttid
– Bordlader m.v. i salgspakken

 
Minus:

– Dårlig komfort
– Lyden mangler lidt ekstra power på headsettet
– Kun opladning med specialudstyr

Efterfølgende om sagen

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 28/3/2013 gik vi videre med en artikel der omhandler HTC One – den eneste ene (mobiltest) – Artiklen finder du her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .