Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest: 5500 sport - kanon sportsmobil fra Nokia

Produkttest: 5500 sport - kanon sportsmobil fra Nokia

Fedt design og lækre sportsprogrammer er kodeordene for Nokia 5500 Sport. Mobilen er intet mindre end den perfekte makker, når der skal ydes.

Nokia 5500
Nokia 5500

Cool sportsdesign

Nokia 5500 er Nokias nyeste svar på en sportsmobil. Der er ingen tvivl om, at 5500 er noget smartere og tidssvarende at se på end forgængeren 5140i.

Den nye model er både lille og kompakt. Sportsprogrammerne er pakket ind i et rigtig fedt design med lige linjer. Disse brydes kun af en lille bugning indad på midten, som tilføjer noget frækt og sporty til det klassiske design.

5500 er en robust mobil, der er lavet til den aktive forbruger. Modellen er både støv vand og stødafvisende. Det skyldes et stel, der er udarbejdet i materialerne rustfrit stål og hård plast kombineret med enkelte detaljer i gummi, som giver den nødvendige affjedring.

Designmæssigt er 5500 altså noget helt andet end forgængeren 5140i. Den er meget mindre gummi-agtig og noget mere sofistikeret, selvom der stadig er lagt vægt på at fremstille en robust mobil, der skal kunne holde til lidt af hvert.

Brugervenligheden kan blive bedre

Menuen i 5500 er helt i orden, hvilket ikke er noget nyt i Nokia-regi. Til gengæld er selve strukturen knap så overskuelig, som den plejer at være i Nokia-mobiler.

Når telefonen ringer, skal man vælge, hvad man vil stille op med opkaldet. Det samme gælder, når der skal lægges på. For en hidsigprop som mig er dette lige en tand for irriterende. Jeg savner mildest talt min røde og grønne knap for ”svar” og ”læg på”. Det skal dog nævnes, at irritationsmomentet er størst, første gang telefonen ringer. Når man først har fanget ideen, er det knap så frustrerende.

Efter endt test er der en venlig bruger, der har gjort mig opmærksom på, at modellen rent faktisk har det, der svarer til mine elskede røde og grønne knapper. Disse er placeret lige over "c" og menutasten. De er dog ikke ret nemme at se - eksempelvis har jeg ikke opdaget dem i de 14 dage, jeg har rendt rundt med mobilen. Men til Nokias forsvar kan man sige, at det jo aldrig skader at læse sin brugervejledning, inden man tager sin telefon i brug.

Tasterne er lidt skuffende. De er ganske enkelt for hårde og træge. Især den nederste linje af taster sætter fingerkræfterne på en prøve.

Nokia 5500 er frem for alt en sportsmobil, og derfor har jeg også testet den som en sådan. Derfor var det på med løbetøjet og af sted med mobilen på slæb.

Med til modellen følger en holder i plast, som kan sættes fast i bukselinningen. I den sidder mobilen rigtig godt fast, og man behøver ikke frygte for, at den falder ud.

Lige så smart, som ideen med holderen er, lige så kikset er den, når man får den sat fast. For den er langt fra diskret, skulle jeg hilse og sige. Placerer man den foran, under sin tynde T-shirt, ligner den et større monstrum af en murbrokker, man har valgt at placere på sin mave. Knap så feminint og ganske enkelt for pinligt – især når man i forvejen ikke ligefrem er professionel løber. Placerer man i stedet holderen i siden, er den til direkte gene – for der skal armene jo ligesom være.

Men testes skulle mobilen jo, så med måtte den. Men for mit vedkommende blev det altså i hånden, sammen med min nøgle.

Kanon sportsmobil

Jeg var meget spændt på at teste sportsprogrammet i 5500. I menuen praler modellen med at kunne alt lige fra måling af kalorier til tidtagning og måling af kilometer. Sidstnævnte har jeg altid savnet – det findes nemlig ikke engang på mit ret så dyre pulsur.

Jeg tog telefonen med på min vante rute, som jeg ved hjælp af hovedregning havde målt til 4,5 kilometer. En fin tur langs stranden, som jeg lige kan overkomme. Det var derfor med undren og lidt skepsis, at jeg, efter min første tur med mobilen, kunne konstatere, at den mente, jeg havde løbet 6,5 kilometer.

Dagen efter løb jeg præcis den samme tur – igen med mobilen i hånden. Og jeg må nok indrømme, at jeg blev positivt overrasket over mobilens præcision. Præcis 6,5 kilometer ligesom sidst. Under selve turen prøvede jeg at fange mobilen i at være upræcis. Jeg talte mine skridt, som jeg i løbetempo formodede, ville ligge på lige omkring en meter per styk. 100 skridt måtte derfor betyde 100 meter på mobilens tæller. Og sørme, om det ikke også holdt stik.

Konklusionen er, at sportsprogrammerne på 5500 fungerer som en drøm. Jeg har ganske enkelt ikke kunne fange den i nogen fejl. Og så elsker jeg den kun endnu mere, fordi den har omstøbt mine 4,5 kilometer til 6,5.

Udover programmet ”kvikstart”, hvor man løber, mens mobilen tager tid samt tæller kalorier og kilometer, er der programmet ”test”. Her kan man måle sin udholdenhed i en Coopertest ved at gå eller løbe så langt man kan på 12 minutter. I den forbindelse bør det nævnes, at telefonen også tilbyder test til hård cykeltræning.

Alle dine sportsresultater bliver automatisk gemt i dagbogen, som hører til. På den måde kan du se, hvornår du sidst har trænet og sammenligne dine resultater, hvilket kan være rigtig rart, hvis man løber meget.

Andre godter

Selvom 5500 er en sportsmobil, er der også andet i godteposen. Eksempelvis er der kameraet på 2 megapixel og Mp3-afspilleren, der giver musik på løbeturen. Modellen har også FM-radio og en tekst-til-tale funktion, der kan få mobilen til at læse dine SMS beskeder højt. Det kan være en fordel på farten, hvor man kan være nødt til at have øjnene fokuseret andetsteds.

Modellen har 64 megabyte intern hukommelse, der kan udvides med op til 1 gigabyte.

Konklusion

Nokia 5500 sport er en helt kanon sportsmobil. Sportsprogrammerne fungerer optimalt, og mobilen er derfor den perfekte makker, når der skal ydes. Det eneste, der mangler, i sportsdelen, er en ordentlig og mere diskret holder til løbeturen.

Mobilens design er fedt og tidssvarende. Materialerne er lækre, og den lille runding i selve formen føjer noget frækt og sporty til det kompakte og klassiske.

Menuerne er i top, men selve strukturen og logikken er knap så vellykket, som det vi plejer at se fra Nokia. Det kræver en lille tilvænning. Også tasterne er lidt skuffende. De er træge og hårde, især på den nederste linje.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies