Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest af Clearwire Wimaxx

Produkttest af Clearwire Wimaxx

Mobilsiden.dk har testet Wimaxx fra Clearwire, og indtrykket er positivt. Installeringen er så nemt som at klø sig i nakken. I brug er produktet i top, men det er prisen desværre også.

Clearwire Wimaxx er nærmest idiotsikret: Ledninger og kabler kan kun passe ét sted - nemlig det rigtige.
Clearwire Wimaxx er nærmest idiotsikret: Ledninger og kabler kan kun passe ét sted - nemlig det rigtige.

Wimax er navnet på en teknologi som kort fortalt giver mulighed for hurtigt internet gennem luften. Wimax minder en del som Wifi – i folkemunde kaldet trådløst netværk, som de fleste efterhånden kender til.

Den mest markante forskel på et trådløst netværk og Wimax ligger i, at det trådløse netværk tilbyder en rækkevidde på cirka 100 meter, mens Wimax til sammenligning skulle kunne klare helt op til ti kilometer.

Installation på få minutter

Indrømmet: Jeg er ikke den store tekniknørd, når det handler om computere og andet hardware dertil. Derfor var jeg noget betænkelig ved selv at skulle sætte Wimaxx fra Clearwire i gang.

På min hjemmeadresse bruger jeg til daglig en bredbåndsforbindelse med et almindeligt trådløst netværk, og jeg husker tydeligt, hvordan min kæreste længe baksede med diverse manualer og indstillinger, da det skulle sættes op. Selv havde jeg givet op, længe før vi rigtig var gået i gang.

Derfor var jeg intet mindre end målløs, da jeg åbnede æsken fra Clearwire med Wimaxx boksen i. Til min store overraskelse opdagede jeg hurtigt, at boksen var idiotsikret: De medfølgende ledninger og kabler kunne kun passe ét sted, nemlig det rigtige. Så man skal virkelig have ti tommelfingre fordelt på to venstre hænder for at tage fejl af noget.

Selve tilslutningen af Wimax til computeren tog mig noget i retning af ti minutter, og brugermanualen kan formuleres i tre korte sætninger: Boksen stilles i vindueskarmen, der sættes strøm til boksen og sidst men ikke mindst sættes netstikket i computeren. Længere er den faktisk ikke.

Som det formodentligt fremgår, er jeg dybt imponeret over, at internet kan være så enkelt og nemt som Wimaxx. Og nu hvor jeg har set med mine egne øjne, hvor nemt det kan gøres, bliver jeg en smule arrig over, at andre udbydere ikke følger det gode eksempel. Hvorfor skal det være så besværligt, når det åbenbart kan være så nemt?

I alt fald har Clearwire nu vist, at man godt kan producere brugervenlige internetløsninger, som ikke kræver af brugeren, at han har en teknisk uddannelse, hvis han selv har lyst til at sætte det op.

To megabit koster 699 kroner om måneden. Så Wimaxx hører ikke ligefrem til i den billige ende af prisbarometeret for internet løsninger.
To megabit koster 699 kroner om måneden. Så Wimaxx hører ikke ligefrem til i den billige ende af prisbarometeret for internet løsninger.

Solidt produkt

Ligesom andre forbindelser kommer Wimaxx med forskellige hastigheder, så man kan købe det, der passer til ens forbrug. På Mobilsiden.dk har vi testet den hurtigste hastighed på to Megabit ned og 512 Kbps op.

Vores overordnede opfattelse af Wimaxx produktet er positivt. Det er en fornøjelse at surfe på nettet med en høj hastighed. Også download går som en leg med Wimaxx, selvom det ikke er altid, at forbindelsen sniger sig helt op på de lovede to Megabit. Så på det område adskiller Wimaxx sig ikke fra så mange andre internetløsninger.

Desuden kan det give anledning til undren, at to megabit er den højeste hastighed, Clearwire kan levere. I dag er det nemlig ikke ualmindeligt, at bredbåndsselskaber leverer forbindelser op til 10 megabit i de største danske byer. Men løsningen fra Clearwire er stadig forholdsvis ny, så det er ikke utænkeligt, at selskabet med tiden også vil kunne tilbyde højere hastigheder.

Dyrt men godt

En to megabit forbindelse hos Clearwire koster 699 kroner om måneden. Hertil kommer engangsbeløbet på 999 kroner for selve boksen. Selvom man slipper med en sølle krone i oprettelse, hører Wimaxx derfor ikke ligefrem til i den billige ende af prisbarometeret for internet løsninger.

Men på den anden side findes der mange mennesker, som gerne vil betale noget ekstra for at slippe for besværlige aftaler med teknikere og i stedet få en løsning, som de selv har mulighed for at sætte op, når det passer dem. Og med Wimaxx kan det nærmest ikke gå galt.

Jeg kunne forestille mig, at Wimaxx ville være ideelt til travle karrieremennesker, som ikke har tid til at sidde hjemme en hel dag og vente på, at en tekniker dukker op engang mellem klokken 8 og 16.

Jeg er også ret sikker på, at Wimaxx ville gøre glæde hos mennesker som mine egne forældre, som først inden for de seneste år har opdaget internettets muligheder og derfor ikke har den store tekniske snilde. Med deres forbrug ville en forbindelse med to megabit naturligvis være for meget. I stedet ville en hastighed på 512 kbps være ideelt for dem, og så er vi nede på 249 kroner om måneden.

Med de priser, som Clearwire udbyder i dag, tror jeg til gengæld ikke, at produktet fanger studerende som mig selv. Godt nok er jeg dybt imponeret over den nemme installation, og jeg er også rigtig tilfreds med forbindelsen. Der er kun et minus – nemlig prisen. Og for et ungt menneske på SU er produktet ganske enkelt for dyrt.

I skrivende stund er det kun mennesker med bopæl i dele af Århus, Odense og København, der kan benytte Wimaxx. På www.clearwire.dk kan du se, om der er dækning på din adresse. Her kan du også finde alle relevante priser for de forskellige hastigheder – både til privatpersoner og virksomheder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies