Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest af Nokia 6060: Basismobil - Sådan skal det gøres

Produkttest af Nokia 6060: Basismobil - Sådan skal det gøres

6060 er Nokias bud på en basis-mobil, som skal deltage i kampen om at vinde de SMS og ringeglade danskeres gunst. Her på Mobilsiden.dk tror vi, at modellen vil få succes.

Producenterne nærmest spytter mobiltelefonerne ud i øjeblikket. Mange af dem har masser af funktioner som Mp3-afspilller, kamera og lignende. Men der er også den del af telefonerne, som henvender sig til den del af befolkningen, som ikke gider alle de mange funktioner – dem som bare vil have en fed mobil, som kan ringe og sende SMS.

Indtil nu har der været mange bud på sådanne telefoner – også kaldet basismobiler. Og vi må nok konstatere, at det ikke er alle modeller, der er lige vellykkede. Uden at nævne navne har vi set enkelte eksempler på telefoner, som designmæssigt på det nærmeste har lignet fortidslevn, hvilket egentlig virker lidt underligt. Man skulle alt andet lige tro, at det var nemmere at fremstille en flot design-mobil, hvis man ikke skulle tage højde for alle de nymoderne funktioner.

Flot basismobil

6060 er Nokias bud på en mobiltelefon, som skal deltage i kampen om at vinde de SMS og ringeglade danskeres gunst. Og det tror vi faktisk, den vil få succes med.

Designmæssigt ser Nokia 6060 eksklusiv ud. Den er holdt i et enkelt klapdesign, som ligner rustfrit stål på toppen og i bunden. I siderne er telefonen sort.

Mobilen er meget klassisk at se på uden en masse detaljer og dikkedarer. Alligevel er den moderne og en smule fræk med en lille antenne, som går i ét med designet.

Det er en fornøjelse at se en basis-mobil, hvor der er kælet for detaljen. Producenterne kan generelt have en tendens til at tro, at folk, som ikke gider alverdens funktioner, også er komplet ligeglade med, hvordan deres mobiltelefoner tager sig ud. Og det er langt fra rigtigt, hvilket Nokia heldigvis har forstået.

Mobiltelefonen er blevet en vigtig del af de fleste menneskers hverdag. Derfor vil vi også gerne have, at mobiltelefonen udstråler, hvem vi er. Og helt ærligt: Kender du nogle, som identificerer sig selv med en murbrokker?

Til gengæld kunne jeg nemt forestille mig, at mange mennesker ville føle glæde ved at hive 6060 frem ad tasken. Det er i alt fald sådan jeg selv har haft det, mens jeg har testet den.

Det eneste minus jeg har at udsætte på designet er, at telefonen virker en smule for aflang. Hvis der blev kortet en enkelt centimeter eller halvanden af længden, ville størrelsen være noget nær den samme som på Nokia 6101, som jeg størrelsesmæssigt finder helt perfekt.

Brugervenlighed

Selve menuen er nem at navigere i som sædvanligt. Det er dog lidt irriterende, at man skal bruge pilene for at komme ind i SMS beskeder. På de fleste Nokia-modeller plejer tre tryk på den samme knap at resultere i, at man står inde i ”skriv ny SMS”. Sådan er det ikke med 6060. Her skal man trykke to gange – gå en tak mod højre og vælge beskeder. Eftersom SMS er en af de vigtigste funktioner i en basis-mobil, finder jeg det underligt, at man fra Nokias side ikke har gjort det så enkelt som muligt at komme derind. I den forbindelse bør det nævnes, at telefonen selvfølgelig har en genvejstast, som gør processen noget nemmere. Men hvis man vælger at bruge ikonerne på skrivebordet, slipper man ikke for at tage pilene i brug.

Nokia 6060 har ingen udvendig skærm, hvilket kan være en smule irriterende. Det er rart lynhurtigt at kunne se klokken og om man har modtaget en SMS.

Det sidste har Nokia imidlertid fundet en rigtig genial løsning på. Nokia 6060 er nemlig udstyret med en lille aflang, rød lampe på fronten af telefonen. Lampen tilfører noget til det i forvejen frække design, men den har også en reel funktion: Når du har modtaget en SMS begynder den nemlig at lyse.

På den måde er man fri for at skulle åbne klappen, hvis man vil se, om man har fået en SMS, hvis man har været i skole eller nede og handle.

Tasterne er rigtig gode. De røde og grønne ”læg på” og ”svar” knapper er rigtig store, hvilket gør det nemt at ramme dem. Også de andre taster har en tilpas størrelse, som gør dem velegnede til SMS skrivning, der er en af telefonens vigtigste funktioner.

Ikke mange dikkedarer

Udover SMS og MMS har Nokia 6060 fine planlægningsmuligheder i form af kalender, noter, alarm og opgaveliste. Så selvom telefonen er spartansk, kan også de strukturerede danskere være med.

Desuden er basismobilen udstyret med en XHTML browser og giver samtidig mulighed for at tjekke sin mail.

Sidst men ikke mindst byder mobilen på et program, som Nokia har givet navnet udgiftsstyring. Det betyder kort og godt, at man kan indtaste dagens forbrug i telefonen og dermed holde styr på, hvor mange penge man har brugt.

Måske lyder det som en ret banal funktion, men den er faktisk slet ikke så dum endda. Før i tiden havde vi checkhæfter, og dem med dankort skrev deres forbrug ned i en lille tilhørende lommebog. Tager jeg fejl, når jeg siger, at det er de færreste i dag, der gider hive bog og kuglepen frem, hver gang de tager den ”på beløbet” i supermarkedet? Nej, vel. Der er det altså lidt nemmere at bruge mobilen. Den er alligevel altid lige ved hånden.

Overordnet set er Nokia 6060 en anbefalelsesværdig basismobil. Den er rigtig pæn at se på, og den indeholder de funktioner, man kan forvente sig af en sådan mobiltelefon. Som sædvanligt er Nokias brugervenlighed fin – dog med en enkelt svipser i kraft af den lidt for kringlede vej ind til telefonens kerne, som er SMS beskederne.

HOT: Fedt design, rødt lys når man modtager SMS, gode taster, udgiftsstyring

NOT: Lidt for langt design, kringlet vej ind til ”skriv SMS”, ingen udvendig skærm


Nokia 6060 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies