Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest af Nokia 6270

Produkttest af Nokia 6270

Nokia har med 6270 lanceret endnu en mobil med slider-design. På trods af spændende funktioner præsenteret på en ny version af Series-40 platform, savner vi charme og personlighed i denne lidt klodsede Nokia-model.

Nokia 6270 er endnu et forsøg fra den finske mobilgigant på at præsentere en mobil i det populære slider-design. Overordnet set synes jeg mobilen mangler charme, og det lugter lidt for meget af, at Nokia har set sig nødsaget til at lancere endnu en slider-mobil for at følge med konkurrenterne.

Slider – Nokia har stadig lang vej

Designet på Nokia 6270 udstråler luksuriøst og elegance, men når man holder den i hånden, virker den lidt stor og klodset – og det til trods for, at tastaturet er gemt ved hjælp af telefonens sliderfunktion.

Når man tænker på, at mobilen er i samme serie som den lille og ekstremt populære 6230i, kan det undre, at mobilen er så stor og har en vægt på 125 gram.

Det første jeg testede, da jeg fik 6270 i hånden, var sliderfunktionen, idet vi ikke var helt tilfredse med sliderfunktionen i Nokia 6111. Det var som om modellen manglede en form for stødabsorberende fjeder.

Det virker som om, at Nokia har løst dette problem i 6270: En fjeder tager taktisk af for stød, når man slider telefonen op.

Til min skuffelse er sliderfunktionen ikke gennemført af den grund. Det første jeg bemærkede, da jeg afprøvede funktionen, var en svag knasende lyd ved åbning og lukning. Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro, at jeg havde haft mobilen med ved stranden, og at der havde sat sig lidt sand imellem mobilens bund og top.

Jeg undrer mig lidt over, at en mobilgigant som Nokia, der er kendt for kvalitet, ikke har lavet en bedre sliderfunktion i denne mobil. Vi ved, at de kan. Se blot på luksus-mobilen 8800, hvor sliderfunktionen er bygget op ved dobbeltsikret fjedremekanismer og kuglelejere af rustfrit stål.

Mellemklasse-mobil

Nokia 6270 er hvad man kan kalde en mellemklasse-mobil på indholdssiden – med lidt krydderi på toppen.

Mobilen understøtter ikke 3G-teknologien, som storebroderen Nokia 6280 gør. I stedet for har 6270 EDGE, som er en videreudvikling af GPRS-teknologien.

6270 er udstyret med et to megapixel digital kamera, hvilket er den højeste opløsning der findes på det danske marked pt. Kameraet er dog uden autofokus, hvilket kan bevirke, at billedernes skarphed forringes.

På trods af manglende autofokus kan kameraet sagtens bruges til billeder for sjov, og kamerafunktionen er nem at gå til. Samtidig er det en fordel, at mobilen skal holdes horisontalt for at tage billeder. Det giver større stabilitet i fotograferingen, at man kan bruge begge hænder som på et almindeligt kamera.

FM-radio er et must i dagens mobiler, og på dette punkt er 6270 med på beatet. Med den i hånden skal man derfor ikke undvære nyhederne på vej til arbejde.

Upåklagelig brugervenlighed

Nokia 6270 har ikke platformen Series-60 indbygget, i stedet for ligger den seneste version af Serie-40 på mobilen. Kort fortalt er forskellen på disse to operativsystemer, at udvidelsesmulighederne i Series-40 er begrænset til Java-programmer, hvor der er noget mere bevægelsesfrihed hos Series-60.

Platformen som ligger i 6270 virker til gengæld noget hurtigere end de kendte Series-60. Det er klart en positiv ting, da den lange load-time godt kunne irriterer lidt.

Som vi har nævnt ved de fleste produkttests af Nokia modeller, er der intet at udsætte på menustrukturen. Ved 6270 er der endda en ny menuvisnings-mulighed – ’Fanemenu’. Denne feature fungerer rigtig godt og giver endnu bedre overblik.

Det ydre fejler heller ikke noget. Det er en fornøjelse at se, hvor skarpe og klare skærmene er blevet på størstedelen af de nyeste mobiltelefoner på markedet. Skærmen på 6270 er ingen undtagelse, og derfor kan man præsentere sine billeder på fornemmeste vis.

6270 er udstyret med rigtig gode taster med en perfekt størrelse, som er et must for at hurtigt at kunne skrive mange og korrekte beskeder.

Du kan jo teste din egen hurtighed ved at indtaste sætningen: “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.”

Denne sætning blev brugt ved det for nylig afsluttede verdensmesterskab i SMS-skrivning. Vinderen brugte kun 43,24 sekunder, og det var uden brug af intelligent ordbog. Jeg undlader at notere mit rekordforsøg.

Konklusion

Overordnet set er 6270 er OK mobil med en række spændende funktioner præsenteret på en overordentlig brugervenlig måde. Men jeg savner lidt personlighed og charme for at mobilen skal gå rent ind.

Hot: Gode taster, klar skærm, serie 40-platform (3rd version).

Not: Lidt for stor og klodset, underlig lyd ved slide, understøtter ikke 3G.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies