Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest af Samsung D600

Produkttest af Samsung D600

Med et noget nært perfekt design, spækket med spændende funktioner præsenteret på en knivskarp skærm tegner D600 til at blive endnu en salgssucces for Samsung. Kun enkelte ridser i lakken forstyrrer det ellers så positive helhedsindtryk.

Hvorfor ikke udnytte en reel succes? Hvorfor ikke læne sig op ad en sand designperle? Det ville faktisk være mere underligt, hvis vi ikke vi så en efterfølger til Samsung D500.

Og den kom da også i afskygning af modellen D600, som for nylig er kåret som den officielle OL-telefon for de olympiske vinterlege i Torino, Italien i år.

Designperle

D600 har stort set beholdt det samme design, som gjorde forgængeren D500 meget populær. Et veludført design holdt i sort med afrundede hjørner i en lommevenlig størrelse.

En af forskellene er, at bagsiden på D600 er holdt i en matteret sort ligesom ved E730 - også fra Samsung. Bagsidens materiale betyder, at telefonen er skridsikker, hvilket blot yderligere understøtter den forkælelse, D600 har været underkastet i designfasen.

Der er virkelig stil over denne lille designperle fra Samsung. Vi taler her om en noget nær perfekt udførelse af et stykke designarbejde. D600 oser af elegance, og det er virkelig en telefon, man har lyst til at vise frem, hver gang en mulighed byder sig.

Det er ikke mange ting at udsætte på dette meget gennemførte design. Men hvis man skal pege på noget – og det er jo det jeg får mine penge for – er det placeringen af kameralinsen, som ikke er optimal.

På D500 var linsen godt gemt af vejen, når mobilen var lukket. Ved D600 har Samsung valgt at placere linsen på bagsiden af mobilen, og derved er den tilgængelig hele tiden. Og lad mig sige det med det samme – det er ikke en fordel. Både på grund af, at den er mere udsat, og fordi det faktisk er besværligt at tage billeder uden at få en fingerspids med i billedet.

Funktioner

At gentage en designsucces er forståeligt, men man må forvente, at en nyere model som D600 må indeholde forbedringer på indholdssiden. Og det kan afsløres med det samme, at dette også er tilfældet.

D600 er den første model fra Samsung, som kan byde på et integreret 2 megapixel digitalkamera. En pixelopløsning af denne størrelse kan blandt andet også findes i Sony Ericsson K750i og Nokia N90. Begge modeller, som anses for at være de bedste kamera-mobiler på markedet for tiden.

Men på trods af at D600 kan bryste sig af at have en pixelsopløsning af sammen kaliber som tidens bedste kameramobiler, virker kameraet i praksis ikke lige så godt. Søgeren virker langsom, og lukketiden er noget forsinket.

Et andet sted hvor kameraet i D600 ikke kan hamle op med de bedste kameramobiler, er i billedernes skarphed. D600 har ikke autofokus, hvilket bevirker, at billederne let bliver uskarpe. Det var da også en kamp, at få nogle nogenlunde skarpe billeder ud af dyret.

Det kan godt lykkes at få nogle ok billeder, men der skal en del skruen på kameraindstillingerne til, for at det bliver helt optimalt. Det er imidlertid en meget besværlig proces, hvor man skal igennem adskillige valgmuligheder, før kameraet står klar til at tage dine drømmebilleder.

På trods af enkelte mangler kan kameraet i D600 godt bruges til fritids- og for sjov billeder. Og hvorom alting er, er der sket en forbedring på dette område i forhold til forgængeren D500, som havde et digitalkamera på 1,3 megapixel.

D600 har også mulighed for at tage videoklip med en imponerende opløsning på helt op til 352 x 288 pixels, hvilket er en opløsning, der faktisk er langt højere end de fleste kameratelefoner, der findes på markedet i dag.

Og med en intern hukommelse på 81 MB er der da også rig mulighed for at optage og skyde løs. Og kommer man i pladsproblemer, kan den dynamiske hukommelse udvides.

En nyhed i mobilen er den indbyggede Picel-File-viewer, som giver mulighed for at vise data i forskellige formater. Det er for eksempel muligt at vise filer fra MS Office pakken samt PDF, TXT og HTML filer.
Med det medfølgende TV-Audio udgangskabel kan man let forstørre og vise et tilsendt dokument på skærmen eller endda TV’et.

Det er rigtigt fedt med TV-kablet, som både kan bruges til at vise billeder på TV’et og høre mobilens MP3-filer via stereoanlægget, ligesom der er muligt at spille telefonens Java-spil på TV-skærmen.

Til min store overraskelse har D600 ikke en indbygget FM-radio, hvilket nu om dage er standardudstyr i en mobil af denne kaliber. Til gengæld har mobilen en musikafspiller, hvor du kan nyde dine yndlings numre - tilmed igennem den indbyggede højtaler, som kan spille forbavsende højt.

Der er virkelig stil over denne lille designperle fra Samsung. Vi taler her om en noget nær perfekt udførelse af et stykke designarbejde.
Der er virkelig stil over denne lille designperle fra Samsung. Vi taler her om en noget nær perfekt udførelse af et stykke designarbejde.

Good vibrations – med små irritationer

Menustrukturen og ikonerne i mobilen er meget intuitive, og det varer derfor ikke længe, før diverse genveje ligger i fingrene, og man let kan finde telefonens funktioner.

Samtidig virker det ydre også meget behageligt og brugervenligt. Skydefunktionen, som åbenbarer telefonens tastatur, synes meget robust, og slider-bevægelsen minder mest om de der smarte skuffer, som kan skubbes i med legende lethed.
Hvis man sammenligner med eksempelvis Nokia 6111, som er Nokias nye bud på en slider-mobil, som kan være konkurrent til Samsungs D500 og D600, kan man godt mærke forskel. Hvor skydefunktionen på D600 har en lethed, halter Nokia 6111 gevaldigt og virker lidt som en billig løsning.

Tasterne på mobilen er nogle af de bedste, jeg har prøvet. De har en perfekt blødhed, og hvælvingen på de enkelte taster giver en god føling i forbindelse med blandt andet SMS skrivning.

På samme niveau ligger telefonens skærm. Den har en skarphed, der har fået de fleste til at måbe. QVGA skærmen har en knivskarp opløsning på 240 x 320, hvor du med stor fornøjelse kan se dine billeder eller videooptagelser.

Jeg har kun en ting at udsætte på skærmen. Det er ikke muligt at sætte den på standby tilstand. I stedet for går skærmen blot i sort, hvilket i forhold til designet er rigtigt sejt, da den således fader ud i resten af designet. Men jeg savner at kunne aktivere en form for standby tilstand, således man eksempelvis kan se uret uden at skulle aktivere telefonen.

Jeg savner også, at telefonen kan ringe og vibrere samtidig. Jeg synes en sådan mangel hører fortiden til. Jeg kan huske, at jeg første gang oplevede det på min Motorola V50 – og på det tidspunkt synes jeg, at det var meget mærkeligt, at telefonen ikke kunne ringe og vibrerer på samme tid.

Desuden har T9 ordbogen i D600 nogle mangler. Når man skriver beskeder, starter ordet ikke med stort efter et punktum. I det lange løb har jeg oplevet det som et irritationsmoment.

Det undrer mig, at Samsung ikke har rettet de småfejl, som umiddelbart virker overkommelige. For muligheden for at telefonen kan ringe og vibrere på samme tid og, at T9 ordbogen starter hvert ord efter et punktum med stort, er jo ikke noget nyt og revolutionerende.

Men i D600, hvor disse features ikke findes, overskygger sådanne småfejl helhedsindtrykket af brugervenligheden - og det er en skam, for overordnet set er brugervenligheden i D600 rigtig god.

Konklusion

D600 er en forbedret udgave af den populære D500. Men det er vel også en selvfølge, at der nødvendigvis måtte være flere og forbedrede funktioner i en nyere model. Jeg tror på, at D600 vil følge i forgængerens fodspor, som en rigtig populær model blandt det danske folk.

HOT: Fedt design, lækker skærm og tastatur, to megapixel kamera.

NOT: Ingen FM-radio, ingen auto-fokus, små mangler ved brugervenligheden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies