Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest af Sony Ericsson J210i: Skuffende basismobil

Produkttest af Sony Ericsson J210i: Skuffende basismobil

Mobilsiden.dk har testet Sony Ericsson J210i, som er en billig basismobil til de SMS og MMS glade danskere. Desværre har mobiltelefonen nogle centrale mangler i form af træge taster og langsomt software, som kan give anledning til irritation.

Fint basisdesign

Designmæssigt er Sony Ericsson J210i indbegrebet af en helt almindelig mobiltelefon. Både den grålige farve og selve designet er ganske neutralt uden nogle dikkedarer.

Telefonen er lille og fiks, og den grå nuance kombineret med de stållignende taster giver telefonen et enkelt men tidssvarende udtryk.

Personligt er jeg mere til en opsigtsvækkende mobil med fede detaljer. Men lanceringen af J210i viser, at Sony Ericsson er klar over, at ikke alle er ligesom mig. Der findes faktisk også de mennesker, som gerne vil have en ganske ordinær mobiltelefon i en fornuftig størrelse til en fornuftig pris, som vel og mærke kan ringe og sende SMS. Og det er præcis den målgruppe Sony Ericsson rammer med J210i.

Skuffende brugervenlighed

Hvis det ikke var fordi, jeg kun havde J210i til låns, ville jeg ikke kunne garantere for dens skæbne. Jeg er bange for, at jeg kunne finde på at smide den ud af vinduet i bare arrigskab over tasterne, som er nogle af de ringeste, jeg har prøvet til dato. De er helt utrolig sløve og lystrer gennemsnitligt kun to ud af tre gange, hvilket er yderst trættende i længden.

Det samme gør sig gældende med telefonens femvejs joystick, som er lige så trægt som tasterne. Det skal mildest talt have et ordentligt vrid, hvis man skal have det til at makke ret.

Et andet irritationsmoment er telefonens software, som er meget langsomt. Det betyder, at telefonen har meget svært ved at følge med, når man eksempelvis skriver en SMS. Ofte skal jeg sidde og vente et par sekunder, for at se, om telefonen nu har skrevet det, jeg bad den om. For med de træge taster kan jeg heller ikke vide mig sikker på, om den har opfattet alle mine indtastninger.

Noget der virkelig undrer mig er, at menuen til tider er en smule ulogisk opbygget. For eksempelvis er det mig ubegribeligt, at der ikke findes en genvej til lydløs tilstand. De fleste telefoner i dag har mulighed for, at man, med et enkelt tryk på en eller to knapper, kan aktivere den lydløse tilstand. På den måde er man fri for at skulle hele vejen ind i menuen for at vælge profil. Men på det område er J210i ikke tidssvarende. Her må man vejen ind gennem menuen for at sætte mobilen på lydløs.

SMS og MMS er mobilens vigtigste funktioner

Funktionsmæssigt lever J210i til gengæld op til de behov, som målgruppen har. Telefonen er en billig basismobil til lige omkring 800 kroner, som man skal kunne ringe og sende SMS fra. Og det kan man, selvom SMS som nævnt kan være et projekt i sig selv.

Derudover byder telefonen på et par enkelte spil samt en organizer med kalender, alarm, stopur og regnemaskine, så man kan holde styr på sin dag.

Den eneste funktion, man kunne savne i en basismobil som J210i, er en FM-radio. For der er nu ikke noget som at vågne til nyhederne på vej til arbejde. Især savner jeg en FM-radio i modellen, fordi jeg er positivt overrasket over, at lyden, når man taler i telefonen, er overraskende god.

Konklusion

Det er rigtig fint, at Sony Ericsson har lavet en basis-mobil til dem, for hvem kamera og Mp3-afspiller er ganske unødvendigt. Og egentlig skal producenten også have ros for et klassisk og frem for alt almindeligt design, som på ingen måde er opsigtsvækkende. Det er der uden tvivl mange mennesker, der vil sætte pris på.

Men hvad jeg ikke forstår er, at Sony Ericsson er gået så meget på kompromis med kvalitet og brugervenlighed i denne telefon. SMS er en af de vigtigste funktioner mobilen byder på. Derfor kan man godt forvente, at mobilen er god til det formål, men det er desværre ikke tilfældet, da tasterne er alt for træge og dårlige.

J210i lugter lidt af, at Sony Ericsson har brugt en af deres gamle modeller som inspiration. Brugervenligheden kan slet ikke måle sig med den, som vi for eksempel har set i Walkman-mobilerne.

De fleste mennesker i Danmark kender Sony Ericsson for deres fede og gennemførte walkman-mobiler. Derfor er det ord som cool design, super brugervenlighed og fantastisk lyd man tænker på, når Sony Ericsson bliver nævnt. Og sådan skulle det jo helst forblive.

Derfor er det nødvendigt, at Sony Ericsson som minimum satser på at lancere brugervenlige og nemt tilgængelige mobiler, som alle er udstyret med nogle ordentlige taster. Også selvom nogle af mobilerne ikke koster halvt så meget som de store brands.

Konkurrencen om kunderne, som vil have billige basis-mobiler, bliver større og større. Og så sent som i denne uge lancerede Sony Ericsson tre nye basis-modeller, hvilket er et tydeligt tegn på, at producenten vil være med fremme i denne konkurrence.

Hvis dette skal lykkes for Sony Ericsson med succes, er det vigtigt, at producenten strammer op på et par områder. Vi ser frem til at se, om det allerede er tilfældet med de tre kommende modeller J220i, J230i og Z300.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies