Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest: Qtek 8300

Produkttest: Qtek 8300

Det er svært at få armene ned over Qtek 8300, som er en lækker Windows-baseret smartphone med blandt andet integreret trådløst netværk, en lækker skærm og medieafspiller. Hele herligheden er pakket ind i et rigtigt fedt design.

Den taiwanske mobilproducent HTC (High Tech Computer) er mest af alt kendt for sine virkelig lækre og yderst funktionsdygtige kommunikatorer. For nogle måneder siden præsenterede producenten fire nye mobiler, som i Danmark lanceres under navnet Qtek.

I denne test kan du læse om Qtek 8300, som udmærker sig med et fedt design og nogle højst interessante funktioner samt en lækker brugergrænseflade.

Og som den opmærksomme læser måske kan fornemme, var mine forventninger meget store til denne mobil fra Qtek. Og første gang jeg fik mobilen i hånden, kunne jeg mærke, at denne mobiltelefon vil stå som noget skelsættende.

Elegant design

Der er ikke nogen fancy skydeklap for hverken tastaturet eller kameralinsen. Der er her tale om et traditionel bar-format. Men det skal man ikke holde imod Qtek 8300.

Designet på Qtek 8300 giver en fornemmelse af total dedikation og forkælelse fra designerholdets side. Med dets afrundede hjørner, det store display samt de grå knapper, der næsten går i et med farven på kabinettet, virker det som om, der virkelig er kælet for designet.

Mobilens dimensioner er noget nær perfekte. Den ligger godt i hånden, og den har en tilpas buksestørrelse.

Dog vejer den lidt meget, men med de funktioner, som gemmer sig under hjelmen in mente, kan man let leve med en vægt på 106 gram.

Brugervenlige Microsoft

Qtek 8300 kommer med styresystemet Windows Mobile 5.0 Smartphone Edition. Det er den nyeste version fra software virksomheden Microsoft. Det er vigtigt at bemærke, at softwaren pt. ikke findes i en dansk version.

Og som det er yderst velkendt blandt PC’er er brugervenligheden i en klasse for sig. Startbilledet indeholder i toppen en menubjælke med de mest benyttet funktioner. Under den er der gjort plads til internetfunktioner, som blandt MSN Messenger og adgang til mail.

Resten af den imponerende TFT skærm benyttes til de seneste aftaler i din kalender, hvilken profil der er aktiv (normal, lydløs etc.), og indkommende beskeder.

Jeg synes virkelig, at producenter der har set fidusen i at benytte startsiden til noget fornuftigt, har fat i noget af det helt rigtige.

Ikke nok med at jeg kan se mine kommende aftaler på startsiden af Qtek 8300, jeg kan tilmed også nemt og hurtigt skifte profiler, som nok er den mest benyttede funktioner efter SMS.

Window-baserede mobiltelefoner er et stort hit i nogle kredse og kendskabet til disse telefoner er da også for opadgående. Og jeg er mere end sikker på, at den nye smartphone 8300 fra Qtek vil være med til at udbrede budskabet yderligere.

Som sagt er operativsystemet i Qtek 8300 meget brugervenligt, men de forskellige taster, der pryder telefonen giver begrebet en ekstra dimension.

Mobilen har rent faktisk en ”hjem” eller vis ”skrivebord” tast. Det er rart når man kommer langt ned i strukturen og gerne vil tilbage til start. Desuden har mobilen medie-taster, så du uden videre kan lytte til musik. En reel ”Explorer” knap er der da også blevet plads til.

Tasterne på mobilen virker umiddelbart meget gode – ikke for træge men heller ikke for bløde. Men som i så mange andre tests af mobiltelefoner, kunne jeg personligt godt ønske mig nogle lidt større taster.

Skærmen er det sidste punkt jeg havde på min liste, og jeg må sige at det nok til dato er noget af det vildeste jeg har set. Den har et utroligt rent og ultra skarpt billede, som gør det til en stor fornøjelse at navigere rundt i menuerne. Den 2,2” store TFT skærm har da også en opløsning på 240 x 320 pixels.

Spændende funktioner

Denne GSM Qaud-band mobil er bestemt en af forgangsmobilerne, når det kommer til funktionaliteter. Og samtidig iklædt et så vellykket operativsystem, som Windows Mobile 5.0 er.

Idet mobilen understøtter de fire GSM netværk, kan den stort set bruges over hele verden, hvilket i grunden ikke er så brugbart for størstedelen. Men for et fåtal er denne mulighed en kærkommen feature, som kan gøre livet lidt nemmere, hvis man rejser meget.

Hvis vi vender os mod indholdssiden af denne flot indpakkede mobiltelefon, er det første, der springer en i øjnene, at Qtek 8300 har integreret WLAN. Til min store glæde er det nu muligt for mig at koble mig på mit universitets trådløse netværk, når jeg ind imellem mine kurser skal tjekke mails og chatte med venner via MSN.

Og det er bestemt ikke raket-teknologi at koble sig til et trådløst netværk via Qtek 8300. Som på en anden Windows computer søges der automatiske efter netværket, hvorefter du blot skal acceptere et af de fundne netværk – og så er du på internettet. Nemmere kan det næsten ikke blive. Og så koster det dig ikke engang ekstra, idet du jo benytter dit eget, bibliotekets eller dit studies netværk.

Den indbyggede medieafspiller kan aktiveres på fronten, hvor taster som play/pause, forward og rewind har fået faste pladser. Derved kan du, med et let tryk, lytte til dine favoritnumre. Det medfølgende headset giver en udmærket oplevelse af lyden, men er absolut ikke i verdensklasse.

Mobilen har dog kun en intern hukommelse på 64MB, men der er mulighed for at udvidelse.

Desuden kan Qtek 8300 blandt andet skilte med funktioner som et 1,3 megapixel kamera, EDGE, GPRS og tilslutningsmuligheden Bluetooth.

Konklusion

HOT: integreret WLAN (trådløst netværk), lækker skærm, Windows Mobile 5.0

NOT: software ikke på dansk, for lidt hukommelse

Pris: omkring 4.000 kroner uden tilskud

Et halleluja skal lyde for denne lækre Qtek smartphone. Det har været en sand fornøjelse at teste mobilen, og jeg er ikke sen til at give den lige omkring topkarakterer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies