Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest: Samsung E730 - When fantastic meets fantastic

Produkttest: Samsung E730 - When fantastic meets fantastic

Samsung er den absolut førende inden for produktion af klaptelefoner. Og der forbliver de. Læs en test af Samsung E730, der udmærker sig ved at have et gennemført og lækkert design, brugervenlig menustruktur og mange lækre funktioner, som blandt andet FM radio, 1,3 megapixel kamera og meget andet.

Samsung E730, som blev lanceret i forbindelse med filmen ”Fantastic Four” er efterfølgeren til E720, som vi testede her på Mobilsiden.dk i sidste uge. Man kan med rette kalde E730 for storbroderen, da Samsung i særdeleshed både har skruet op for charmen og mængden af funktionaliteter i denne kommende mobil-klassiker.

Udsøgt og charmerende
Samsung E730 er en lækker sag på 88 gram, der nok skal få omgivelserne til at fæstne sultne blikke på vidunderet. Det gummi-agtige cover giver telefonen et råt look og giver en fornemmelse af en solid og kraftfuld mobil. De stålblanke knapper på fronten af mobilen, som bruges til at aktivere og navigere enten den integrerede radio eller medieafspilleren, forstærker oplevelsen af helstøbt en mobiltelefon.

Jeg selv er altid meget påpasselig, når jeg får en klaptelefon i hånden. De fleste klaptelefoner virker meget skrøbelige, og jeg venter bare på den dag, hvor jeg kommer til at knække en af mine venners telefoner midt over.

Samsung E730 virker meget robust, og det skyldes ikke kun det gummi-agtige cover. Når telefonen er foldet ud, kan man, ved at vride telefonens ender lidt fra hinanden, mærke, at telefonen kan give sig yderligere. Det ser jeg som værende en meget positiv detalje, da telefonen derfor ikke virker så stiv i betrækket.

Men det skal lige siges, at jeg ikke vil anbefale dig at afprøve mobilens spændstighed på dette område derhjemme. For der er naturligvis grænser – selv for en robust mobil som E730.

Brugervenlighed i top
Menustrukturen i Samsung har ikke ændret sig meget i forhold til E720, hvilket er et klogt træk fra den koreanske mobilproducent. De farverige ikoner, der hver især illustrerer en funktioner, gør menuen meget indbydende.

De let hvælvede taster er virkelig en fornøjelse at bruge. Tasterne er, ligesom på E720 og for den sags skyld også E700, tilpas store, hvilket gør eksempelvis SMS-skrivning yderst behageligt. Tasterne virker overhovedet ikke træge eller hårde, hvilket jeg vægter meget høj i forbindelse med en telefons brugervenlighed.

En lille ting, som irriterer mig ved E730, er de adskillige indtastninger, jeg skal igennem for at få sendt en SMS. At skrive selve beskeden går som en leg med de fantastiske taster men at få sendt beskeden, synes jeg er lidt mere omfattende end godt er. Men man kan jo som sagt vænne sig til meget, og det er faktisk også tilfældet i forbindelse med E730. Jo flere SMS’er jeg sender fra telefonen, jo hurtigere går det og jo mindre bliver også min irritation.

Et væld af funktionaliteter
E730 er spækket med funktionaliteter. Telefonen har en lækker indvendig TFT skærm med en opløsning på 176 x 220 pixel, som understøtter 262.144 farver. Det giver et flot skærmbillede.

Desuden råder mobiltelefonen over et 1,3 megapixel kamera, som tager billeder med op til 1280 x 1024 pixel, Bluetooth, E-mailklient, Mp3-afspiller og meget mere.

Og da jeg kigger i telefonens menu, er jeg ved at få noget galt i halsen. Kan det passe, at Samsung har lagt en FM radio i E730? Sørme ja! Det er vel nok en glædelig overraskelse, for der er altså ikke noget som at høre nyhederne på cykelturen til arbejde eller studiet.

Til gengæld kan det godt mærkes, at Samsung er forholdsvis grøn, når det kommer til FM-radio. For det er ikke helt problemfrit at indstille de forskellige radiostationer, hvilket jeg aldrig har været udsat for på den destination, hvor jeg befinder mig.

En anden ting, jeg vil fremhæve, er telefonens kalenderfunktion. Egentlig skiller den sig ikke ud fra standarden i Samsung-mobilerne. Den eneste forskel er, at du har mulighed for at bruge kalenderen som skærmbillede, så du hele tiden kan følge med i dag og dato. På den måde bliver skærmen brugt til noget fornuftigt i stedet for de, ikke altid lige heldige, baggrundsbilleder, man kan få til sin mobiltelefon.

Skulle jeg give Samsung et godt råd – noget producenten kunne arbejde videre med i fremtiden – er det, at man skal kunne klikke sig ind i sin kalender direkte fra forsiden af skærmen. Og så ville det også være dejligt, hvis man kunne se dagens aftaler på skærmen, ligesom i mange smartphones.

Når det kommer til musikafspilleren, har jeg kun rosende ord til overs for E730. Lyden er ganske enkelt eminent – også gennem den indbyggede højtaler, som kan spille forbavsende højt. Og så har Samsung sørget for 96 MB dynamisk hukommelse til musikelskerne i stedet for de 80 MB, som i E720. Dog bør det nævnes, at hukommelsen ikke kan udvides.

En sjov detalje er de meget corny musiknumre, som ligger på mobilen. Et eksempel er nummeret ”Are you online”, som bedst kan karakteriseres som en Me and My lignende danceversion fra midt halvfemserne. Hvis det ikke lige er dig, overfører du selvfølgelig bare alle dine yndlingsnumre til den lækre musikmobil.

Endnu et fantastisk tiltag fra Samsungs er, den mulighed E730 giver for at tildele passwords til diverse mapper. Herved er du fri for, at uvedkommende bladrer igennem dine beskeder eller kigger på dine private billeder.

E730 fremfor E720
Overordnet er jeg meget begejstret for Samsung E730. Ud over det fede, afrundede og robuste design, som får tænderne til at løbe i vand, er telefonen udstyret med et væld af fede features.

Den integrerede musikafspiller har en perfekt lyd, og der er, med de 96 MB hukommelse, nok plads til de fleste menneskers behov.

Samsung E730 har lige en tand mere at byde på end E720 – både når det gælder design, funktioner og brugervenlighed.

Og prismæssigt er der ikke den store forskel. I skrivende stund koster E720 uden abonnement, ifølge Mobilpriser.dk, omkring 2400 kroner mens E730 kan fås for til lige over 2600 kroner.

Med E730 har Samsung skabt en klap-telefon, som nemt kan gå hen og blive et af Samsungs store flagskibe i fremtiden. Den robuste og stilrene mobil kan måske bedst karakteriseres som en D500 i klapformat. For de mange funktioner, det sorte, rå look og brugervenligheden, som gjorde D500 berømt, er i stor stil overført til den lille klap-perle af mobiltelefon, som jeg varmt kan anbefale.

Jeg siger tillykke til Samsung og kaster fem stjerner efter E730.Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies