Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Produkttest: Sony Ericsson W900i - et fejlskud

Produkttest: Sony Ericsson W900i - et fejlskud

Det positive ved W900i er 3G og intern hukommelse på 470 MB. Resten af produktet kan du glemme. W900i virker som en prototype. Den burde aldrig være sendt på markedet.

Vi har på Mobilsiden.dk været så glade for både K750i, W550i og W800i – at det næsten blev kvalmt og læse. Men! Der er altså tale om tre fantastiske mobiltelefoner. Nu har vi så set på W900i til en udsalgspris omkring 5.000 kroner. Hvis du har 5K, så giv dem til Røde Kors – for telefonen er simpelthen ikke pengene værd

Sony Ericsson W900i er en klods af de store. Den virker plastikagtig. Tastaturet kommer frem ved at dreje fronten en halv omgang, hvilket bestemt ikke hjælper på oplevelsen af produktet. Softwaren er den samme som findes i W550i og W800i dog med små modifikationer. Blandt andet er kameradelen forbedret med lysføler, således kameralyset automatisk tænder når det er nødvendigt. Desværre er radiomodtageren fjernet fra telefonen og placeret på ledningen som ekstern modtager. W900i understøtter 3G, derfor er disse funktioner også tilføjet i softwaren.

For at få et mere nuanceret billede af denne anmeldelse og for at sikre at det ikke er mig som har en dårlig dag, valgte jeg at låne telefonen til en af vore gæsteskribenter. Nedenstående er hendes oplevelser efter en uge med W900i.

Gæsteskribent Mette Birkeslund ser på Sony Ericsson W900i

Den nye Sony Ericsson W900i er i modsætning til de to mindre modeller W550i og W800i en 3G telefon. Telefonens design minder om lillebroren W550i'erens, men virker mere ustabilt i drejefunktionen af tastaturet.

For mig virker W900i som en telefon der endnu ikke er færdigudviklet, men er sendt ud for at Sony Ericsson kan komme ind og tage markedsandele på 3G-markedet.

Lydmæssigt, så er der ikke den store forskel, hvis jeg skal sammenligne med W550i modellen. Denne del er bestemt ok.

Det virker for mig mærkeligt, at man lancerer en mobil (en model som skal forestille at være storebror til W550i og W800i), og jeg var muligvis naiv, men ville jo tro at den så også kunne det samme eller mere end de andre modeller! Men jeg blev skuffet, da jeg fik telefonen pakket ud, og som noget af det første opdagede at der ikke er indbygget radio i telefonen, men den sidder i det medfølgende headset. Det er for mig et fejlskud fra Sony Ericssons side, at radioen ikke er integreret i mobilen. Dette er for mig at se at gå flere år tilbage i udviklingen, da det minder mere om det headset man kunne købe til modeller som f.eks. T68i og T310 - dog har dette en meget bedre lyd.

En anden ulempe ved denne mobil er, at tasterne sidder for tæt på hinanden. Jeg kommer let til at ramme forkert. Det skal lige siges at jeg ikke har specielt store fingre. Lillebroderen W550i'eren har små "skillevægge" så man ikke så nemt trykker forkert – en ting, der sagtens kunne være overført til W900i.

Den største fejl ved tasterne synes jeg er, at Sony Ericsson har valgt at sætte tænd/sluk knappen lige under # tasten. Det bevirker at når man har travlt med at skrive beskeder, så er det nemt at ramme forkert og altså få slukket telefonen.

Volume-knapperne sidder også vildt underligt. Nemlig på den del af mobilen, hvor tasterne sidder og ikke på den del, hvor skærmen sidder - for mig virker det irriterende. Når jeg skal skrue op eller ned for lyden, så skal jeg ikke længere placere mine fingre i nærheden af øret, men derimod føre dem ned mod mikrofonen. Efter at have haft telefonen i knap én uge er det endnu ikke blevet rutine at flytte fingrene nedad.

Telefonen fås i to farver - den nye hvide med de skrigende orange farver og så en helt sort!

Da jeg endnu ikke selv er hoppet med på 3G bølgen har jeg ikke det store behov for denne model. Hvis jeg stod og skulle vælge mellem modellerne W550i og W900i, så ville valget uden tvivl falde på lillebroderen, da jeg synes at W900i modellen er for stor og klodset til at have liggende i en bukselomme!

Der er også fordele ved telefonen (selv om de er svære at få øje på). En af fordelene er det indbyggede kamera med en opløsning på 2 megapixel. Med denne model har man mulighed for op til 8 x digital zoom, hvorimod, at den sidste model i Walkmanserien W800i modellen kun har mulighed for 4 x zoom.

Jeg synes så det er synd, at Sony Ericsson ikke har valgt at lave en beskyttelsesklap så man ikke ridser eller fedter linsen på det indbyggede kamera.

W900i har en indbygget hukommelse på 470 MB og med mulighed for at udvide hukommelsen med op til 2 GB, så der burde være rigelig plads til alle favoritnumrene. Til sammenligning har lillebroderen W550i hele 256 MB indbygget hukommelse, men så kan hukommelsen desværre heller ikke udvides. Ligeledes har den sidste Walkmanmodel W800i kun en indbygget hukommelse på 38 MB, og kan kun udvides op til 1 GB. Så det er for mig at se klart det største lyspunkt ved W900i'eren.

Det er svært at sige, hvem denne mobil henvender sig til.

/Mette Birkeslund – nu igen med sin gamle telefon (NOKIA 6230) i lommen/

Konklusion

Glem W900i. Køb noget andet i stedet!

Hvis Sony Ericsson skulle have skabt et salgshit mere i rækken af succeser, burde de blot have tilføjet 3G til W800i. Men for alt i verden skulle størrelsen på ingen måde være ændret. Havde man gjort dette, ville Sony Ericsson ikke blot have skabt endnu et genialt produkt, men med garanti også det bedste sælgende produkt i 2006. Som sidegevinst ville 3G-markedet sikkert have fået et rigtig stort kick fremad.

Hot
- Hukommelse på 470 MB (kan udvides op til 2 GB)
- 3G funktioner
- Lækkert headset med super lyd

Not
- Kæmpe stor og tyk
- Tasterne sidder dårligt
- Plastikagtig

Mere Sony Ericsson W900i

- Flere specifikationer... klik her!
- Aktuelle priser... klik her!
- Anmeldelse af Sony Ericsson W800i... klik her!
- Anmeldelse af Sony Ericsson W550i... klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies