Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Qtek 8310 - en klassisk Windows-mobil med WLAN

Qtek 8310 - en klassisk Windows-mobil med WLAN

Det er en dejlig telefon. Skærmen er rigtig flot. Det fornemmes virkelig der er noget spændende ’under køleren’ på Qtek 8310 når man får den i hånden.

Et kæmpe plus fra starten er, at telefonens software (Windows Mobile 5, smartphone edition) er på dansk. Der er desuden dansk T9 ordbog, som i øvrigt fungerer aldeles fremragende.

Tasterne er virkelig fede – hvis ikke ens fingre er lige så store som mine – jeg kom tit til at ramme to på en gang. Jeg er dog sikker på, at hvis man kan undgå dette, så kan telefonen gå hen og sætte ny hastighedsrekord i sms-skrivning – netop på grund af de gode taster.

Skærmen er flot og tydelig. Størrelsen på telefonen er rimelig perfekt; Ikke for stort eller for lille. Hukommelsen er ganske rimelig (64 MB Rom og 64 MB DDR SDRAM). Desuden understøttes MiniSD-kort. Dermed kan du få rigelig plads til f.eks. lydfiler, som medieafspilleren understøtter i formaterne mp3, wma, wav og amr.

Telefonsamtalerne virkede også stort set uden problemer. Dog kan Windows Mobile styresystemet nogle gange virke langsomt. I smartphone-udgaven kører det dog bedre, end tilfældet var i Qtek 9000, jeg testede tidligere på ugen. I Qtek 8310 vil jeg vurdere hastigheden som under middel – det er dog til og leve med.

Indbygget trådløst netværk (WLAN)

Qtek 8310 giver mulighed for tilslutning til tilgængelige trådløse netværk. Absolut en kæmpe fordel. Endda mit eget krypterede net kunne jeg komme på uden problemer. Med trådløst net direkte i telefonen kan du for eksempel koble dig på hotspots – evt. hos McDonald’s. Desværre havde jeg ikke lige en hotspot-kode da jeg testede med en burger i munden. :-)

WLAN er genialt og klart en feature jeg tror vi fremover vil se i stort set alle nye telefoner - nøjagtig ligesom det er en selvfølgelighed at en telefon i dag understøtter MMS.

Bluetooth testen

Et headset som understøtter Bluetooth gør det lettere og mere behageligt at benytte en telefon. Ingen ledninger er den store fordel. Men!!! Denne telefon egner sig kun til Bluetooth hvis det er dig som ringer op.

Jeg testede med et Bluetooth headset fra Motorola (HS 801). Fem opkaldsforsøg TIL Qtek 8310 gav kun støj da jeg besvarede opkaldet på headsettet. Hvis jeg, mens det støjende opkald var i øret, hentede opkaldet ned i telefonen – og derefter sendte det igen til headsettet, virkede det perfekt. Fem opkald FRA telefonen med headset fejlede dog ikke en eneste gang.

Desuden har jeg oplevet andre problemer – f.eks. ikke at kunne besvare et opkald på headsettet.

For god ordens skyld har jeg efterfølgende lavet samme test med en Sony Ericsson K750i – uden fejl overhovedet.

Kamera – rimeligt

Det indbyggede kamera fungerer som sådan et gør. Det vil sige, rimelig jævnt okay ved gode lysforhold. Videooptagelse virker også fint – men igen bedst med dagslys. Du kan her i artiklen se nogle billeder taget med telefonen.

Klik her for at se et videoklip optaget med Qtek 8310...

Konklusion

Qtek 8310 er et okay produkt – men kan ikke anbefales til professionel brug. Man kan sagtens forelske sig i de åbne muligheder for at tilpasse telefonen ved at installere egne programmer, samt designet og den gode skærm.

Jeg må dog påpege at produktet bruger rimelig meget strøm – hvilket vil sige opladning hver dag. Desuden undrer det mig at der ikke er FM-radio.

HOT
- Dansk software, T9 ordbog (dansk)
- Trådløst netværk (WLAN)
- God skræm og gode taster

NOT
- Reagerer en smule langsomt
- Bluetooth virker ikke optimalt
- Kun kamera på 1,3 megapixel

Mere Qtek
- Flere specifikationer... klik her!
- Aktuelle priser... klik her!
- Anmeldelse af Qtek 8300... klik her!
- Anmeldelse af Qtek 9000.. klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies