Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Qtek 8500 (Produkttest)

Qtek 8500 (Produkttest)

Qtek 8500 er lækkert design i høj kvalitet og fede funktioner.

Vil du kombinere design og funktionalitet er Qtek 8500 et godt valg. Det opdagede vi allerede på CeBIT messen da vi så den første gang.

Denne klapmobil kommer i en usædvanlig lækker udførelse. Den ligner lidt designhittet Razr V3 fra Motorola, bare smallere og lidt mere cool.

Forsiden er mat sort-metal-agtig, med lækker kontrast på knapper, display og kameralinse – deres skinnende overflade får Qtek 8500 til at se virkelig eksklusiv ud. I udklappet tilstand går de blanke flader igen på knapper samt rammen omkring displayet.

Kvaliteten i designet virker temmelig robust – den er med andre ord designet til og blive brugt. Tasterne har en god størrelse med god klikrespons. Afstanden mellem dem gør at du ikke rammer forkert.

Skærmene udvendig som indvendig skal have positive ord med på vejen. God kontrast, farver og lys gør den behagelig at se på og arbejde med.

Funktioner er fine men ikke voldsomme

Qtek 8500 kommer med en standard Windows Mobile 5.0 som styresystem. Det virker og giver ikke anledning til de store bemærkninger.

Der er adgang til alle de funktioner der forventes; Internet Explorer, sms, mms, kalender, kontakter osv. I lighed med andre Windows-baserede telefoner er der let synkronisering med Outlook, kalender osv.

Musicphone?

På salgspakken beskrives 8500 som ’Qtek 8500 Musicphone’. Og det er bestemt korrekt. Musikken afspilles med Windows Media Player.

Brugerfladen er velkendt men alligevel er det let at ’fare vild’ i dens menuer. Personligt synes jeg afspilleren mangler at blive forbedret på en række områder. Men okay – den kan spille musik og kan du nøjes med det vil du aldrig løbe i problemer. Vil du derimod have avanceret redigering af afspilningslister og editering af sanginfo m.v., så er denne afspiller desværre ikke i top.

Alligevel er afspilleren charmerende – men det er på grund af det fantastiske udvendige display og knapper. Det er virkelig noget som gør Qtek 8500 til noget særligt

Overførsel af sange til enheden sker let hvis du bruger Windows Media Player 10. Qtek 8500 understøttes nemlig som ’Sync enhed’. Det betyder at du direkte fra Windows Media Player 10 kan overføre sange og spillelister.

Lydkvaliteten i de medfølgende hovedtelefoner er nogenlunde. Men du skal godt nok have nogle store øregange hvis headsettet skal sidde behageligt. Umiddelbart medfølger der ingen adapter så eget headset kan bruges – men jeg håber det er noget forretningerne kan opdrive som tilbehør.

Kamera, 3G og EDGE

Qtek 8500 er ikke en kameramobil. Jo, der er kamera. Men 1,3 megapixel er virkelig i underkanten til noget brugbart. Dog må jeg indrømme jeg er pænt overrasket over kvaliteten af billederne – de er faktisk rimelige på trods af de manglende pixels.

Vil du på nettet sker det med EDGE – en overbygning på GPRS som kun Telia i Danmark understøtter. Har du ikke Telia må du nøjes med den gamle standard GPRS.
3G er desværre ikke kommet med i denne udgave. Men vi har jo lov at håbe, at producenten HTC, senere udsender en opdateret udgave med 2 megapixel kamera og 3G.

Navigation (gps)

Datakraften i Qtek 8500 er forrygende. Det betyder du uden problemer kan køre navigationssoftware. Da jeg fik tilsendt enheden havde Qtek-user.dk / Tele-online.dk installeret TomTom Mobile – jeg skal hilse og sige det virker godt! Skærmen er godt nok lidt lille – men det er kun en vanesag.

I øvrigt leverer Tele-online.dk TomTom Mobile på et hukommelseskort. Ret cool, da du bare skal smide kortet i, så er du kørende med det samme. Plug and drive – og det virker!

For god ordens skyld skal jeg lige nævne, at navigationssoftware og Bluetooth gps-antenne, ikke følger med Qtek 8500 som standard.

Konklusion

Med Qtek 8500 tror jeg vi vil se kvinder med en Qtek i hånden.

Designet vil med garanti kunne tiltale både kvinder og designbeviste mænd. De tidligere Qtek modeller vil jeg vurdere som forholdsvis maskuline – men med 8500 er Qtek gået fra ’teknik nørd’ til ’designer teknik’.

De bedste anbefalinger herfra…

Tak til Qtek-user.dk for venligt udlån!

HOT
- Lækkert design
- Lækkert design
- Cool funktioner

NOT
- 3G mangler
- Kamera kun 1,3 megapixel
- Dårligt headset


Qtek 8500 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies