Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Qtek 9100: Endelig en mobil/pda der virker!

Qtek 9100: Endelig en mobil/pda der virker!

Tidligere her på Mobilsiden.dk har vi anmeldt Qtek 9000 - en klap-op kommunikator med fuldt tastatur og stor farveskærm. Konklusionen blev at produktet var for langsomt og manglede dansk software og tastatur. Nu er Qtek 9100 i butikkerne – og den klarer sig langt bedre i vores test.

Lad mig starte med at konstatere at Qtek 9100 ligner Qtek 9000 på en lang række punkter. Alligevel er der forskel. For eksempel har man fjernet 3G (umts) fra Qtek 9100. Jeg har endnu ikke opdaget hvad jeg har fået i stedet – måske en lavere pris. I skrivende stund koster 9100 godt 5.300 kroner mens Qtek 9000 ligger på 7.300 kroner. Og tro mig – den dyreste er ikke den bedste.

Qtek 9100 er en dejlig kommunikator. Der er fuldt tastatur som skubbes ud under bunden og gode store knapper at trykke på når telefonen skal besvares. Desuden er der placeret nogle genvejsknapper rundt om skærmen, blandt andet til indbakken.

Qtek - nu på dansk

Til min store glæde indeholder tastaturet de danske bogstaver æ, ø å og glæden vil ingen ende tage da jeg ser at softwaren (Windows Mobile 5) også er på dansk. Netop disse to ting har været store anklagepunkter da jeg testede Qtek 9000, som ikke har dette.

Ellers indeholder produktet alle de kendte ting fra Windows Mobile. Den kan spille musik og video, vise Excel, Word, Powerpoint og PDF-dokumenter, der er lommeregner, kamera og Internet Explorer plus en masse andet.

Det trådløse netværk (WLAN) har også fundet vej til enheden og naturligvis også Bluetooth. Lyden i Bluetooth-headsettet er ikke den bedste, men det virker.

Hastighed okay...

Jeg ved ikke hvad der præcist er ændret i Qtek 9100 frem for 9000’eren. Men jeg kan konstatere at 9100 ikke på samme måde har hastighedsproblemer i programmerne. Alt kører forholdsvis rimeligt. Det er ikke lykkedes mig at blive rigtig irriteret endnu – (det plejer at være et godt tegn). Hvis jeg skulle være mellem de to produkter vil det helt klar blive 9100 som vandt.

Fotodelen er på 1,3 megapixel. Kvaliteten er ’som sådan noget nu er’. Jeg har taget et par billeder med 9100’eren og et med et almindelig digital kamera – blot så du kan se forskellen.

Omkring synkronisering med kalender, kontakter m.v., så fungerer det i bedste Microsoft-stil, helt perfekt.

Konklusion

Qtek 9100 er et godt produkt hvis du ønsker stor skærm og tastatur og en computer i lommen. Efter min vurdering er den langt bedre end 9000-modellen. Som nævnt har den ikke 3G – hvilket jeg personligt ikke savnede

HOT:
- Dansk software og tastatur
- Trådløst netværk (WLAN)

NOT:
- 1.3 megapixel kamera
- Lyd på Bluetooth headset kunne være en smule bedre

Mere Qtek 9100

- Flere specifikationer... klik her!
- Aktuelle priser... klik her!
- Anmeldelse af Qtek 8300... klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies