Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Beat DJ - ikke fremme på beatet! (produkttest)

Samsung Beat DJ - ikke fremme på beatet! (produkttest)

Denne musikmobil er sjov at lege med og anderledes at se på. Men helt fremme på beatet er den ikke.

Det første kig på Samsung's Beat DJ leder tankerne hen på sjov og spas.

Ikke alene har telefonen et lidt anderledes design, end man er vant til fra en mobiltelefon, den har også fået lydteknologien fra selveste Bang & Olufsen.

Men er den mest legetøj eller kvalitet? B&O signalerer i hvert fald det sidste.

Generelt: En touchmobil

Beat DJ er endnu en ny touch-mobil fra Samsung. Denne model fokuserer på musik, og er rent lir for dem, som altid har drømt om at være discjockey.

Den har en 2,8" AMOLED-skærm, bluetooth, email, radio med RDS, der er mulighed for geotagging af billeder, kameraet er med 3,2 megapixel og LED flash. Den eksterne hukommelse kan udvides med op til et 16 GB hukommelseskort.

Ligesom alle andre Samsung modeller har denne også to navne, foruden navnet Beat DJ kaldes den Samsung M7600.

Touchfunktionen er desværre på denne Samsung en blandet oplevelse.

Specielt design

Telefonens runde kanter giver den et meget specielt udseende. Det er en telefon, som på designet nok vil skille vandene - enten synes man den er utrolig smart, eller også synes man, den er lidt for underlig.

Samsung har forneden på telefonen lagt de tre taster der er, så de følger indramningen, og derfor næsten går i et med skærmen.

På siden er knappen, hvor man skruer op og ned for lyden, den knap der låser telefonen, og på den anden side sidder udløseren til kameraet.

Designet er funktionelt - også selvom Beat DJ ikke ligner alle andre.

Musikken den spiller

I Beat DJ programmet kan du lave din egen musik - eller lave remixes af det musik du har gemt på telefonen.

Når der trykkes på afspil, kommer sangen op i midten med en bar på en måde, der vel skal minde om en gammel vinyl-pladespiller. I hjørnet får du nogle alternativer, nemlig optagelse, filter og eksempler.

Du kan bl.a. tilføje lydeffekter, benytte filtre og meget andet. Ligesom du kan scratche ved at "trække" frem og tilbage på "pladen" der vises snurrende på skærmen. Ønsker du at optage dine remixes, er dette selvfølgelig også muligt.

Foruden at være et DJ "instrument" fungerer telefonen, også som en almindelig musikmobil, for dem der kan "nøjes" med ikke at have en finger med i spillet.

Lydkvaliteten i Beat DJ er virkelig god, og det er til at holde ud at afspille sange uden hovedtelefoner. Men lyden vinder klart terræn i hovedtelefonerne.

Absolut en godkendt musikfunktion, og DJ-lir er kommet frem i lyset.

Touchskærmen og internet

Personligt synes jeg, at skærmen måske er lidt for lille, i hvert fald til at rumme alt det Samsung gerne vil have den til. Pladsmanglen er specielt tydeligt i webbrowseren.

Man kan zoome ind og ud ved hjælp af volumenknapperne på siden af telefonen, og det gør, at man kan se på både mobiltilpassede og almindelige sider. Men skærmen føles stadig begrænset, fordi man har brug for plads til menuer osv. udover selve websiden, man ser på.

Kameraet fungerer - video halter

Kameraet på Beat DJ er på 3,2 megapixels, og er ganske funktionelt.

Billederne bliver også ganske ok, men derimod er videooptagelse ikke særlig god. Her er opløsningen simpelthen for lav.

Billederne kan ved et enkelt klik uploades til Flickr, Facebook o.m.a.

Beskeder og email

Sms-beskeder og email er ikke helt nemt på Beat DJ.

Touchfunktionen halter, og SMS-skrivning bliver besværligt, da man skal trykke hårdere end på andre touchmobiler. Dette problem er allerede kendt på andre Samsung-produkter som Jet, Pixon12 og altså nu på Beat DJ.

Konklusion: En sjov mobil

Samsung Beat DJ er en sjov gimmick, men det mærkes også tydeligt, at der er visse begrænsninger i denne telefon.

Jeg synes Beat DJ er mere legetøj, end det er en telefon.

Musikdelen fungerer, og den har rigtig god lyd. Dog vil jeg mene, at det vil irriterer mange i målgruppen, som efter min mening er teenagere, at telefonen er så besværlig at skrive beskeder på.

Sms-skrivning er noget af det, der bare skal fungere, og når en telefon driller så meget, og ikke "tager ved" første gang, så bliver det et for stort irritationsmoment.

Men musikdelen som er det primære, er lækkert og giver telefonen en stjerne ekstra. Og produktet ender derfor med 4 ud af 6 stjerner.


Samsung GT-M7600 Beat DJ - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies