Samsung C5212 – mobil to simkort (mobiltest)

TEST: To aktive simkort samtidigt og mulighed for at skifte imellem begge simkort, når det gælder opkald og sms. Det fungerer bedre end jeg havde forestillet mig.

Samsung C5212 – mobil to simkort (mobiltest)

Samsung C5212 har som udgangspunkt ikke nogle helt overvældende specifikationer, men dog er den alligevel bemærkelsesværdig.

Den udmærker sig nemlig ved ikke blot at kunne indeholde et aktivt simkort, men to.

Derudover er C5212 egentlig ganske kedelig, en almindelig candybar telefon med en række ganske normale og praktiske funktioner.

Dual-sim der virker

Før jeg modtog telefonen, vidste jeg ikke andet om den, end at den understøttede to simkort. Jeg må indrømme, at jeg regnede med at der var tale om en standby dual-sim telefon, altså en telefon hvor et simkort var aktivt af gangen, og man så kunne skifte imellem dem.

Dette viste sig imidlertid at være ganske forkert!

Begge sim-kort placeres i telefonen, og begge er aktive hele tiden. Man kan altså modtage opkald og sms’er på begge de telefonnumre, som er tilknyttet telefonen – hele tiden.

Som følge af dette, så sidder der altså to transcievere i telefonen, en til hvert simkort. I toppen af displayet finder man det obligatoriske ikon, som viser signalstyrken på netværket, men i dette tilfælde er der to ikoner, et til hvert sim-kort.

Når der sættes to simkort i telefonen, skal brugeren tage stilling til hvilket et der skal være standard. Standard sim-kortet benyttes som udgangspunkt, når du skal foretage opkald eller sende sms’er. Hvis du for eksempel indtaster et telefonnummer og blot klikker på opkaldsknappen, så benyttes standard kortet.

Dog har Samsung placeret en “simkort knap” på siden af telefonen, med denne kan du nemt og enkelt foretage opkald og sende sms’er fra det sekundære sim-kort, fuldkommen problemfrit.

Der skal ingen genstart eller andre krumspring til, indtast et telefonnummer, klik en enkelt gang på simkort knappen og du foretager opkaldet fra det sekundære simkort. Afsendelse af sms’er sker på samme måde, det er mildt sagt genialt.

Indgående opkald og sms’er fungerer ganske som man ellers er vant til, der er dog lige et ekstra element, telefonen anskueliggør nemlig hvilket simkort opkaldet eller sms’en er beregnet til

 I en sms vil der i toppen fremgå følgende tekst “Modtaget: SIM 2” såfremt den pågældende sms er sendt til nummeret som hører til simkort nummer to i telefonen.

Kompromis med størrelse og batteritid

Ideen med dual simkort er rigtig fin, og at det virker så fint, som det gør, er kun et plus. Men de folk som ønsker denne funktionalitet, går en del på kompromis med størrelsen og batteritiden.

Telefonen er en anelse voluminøs, men holder sig dog lige på den rigtige side af de 100 gram. Tykkelsen er lige knap 15 millimeter, højden 112 millimeter og bredden knap 50 millimeter, den er ikke forfærdelig stor, men det er lige på grænsen, når den ikke har større skærm for eksempel.

Dog skal man huske på, at to aktive simkort, kræver to seperate transceivere, dette kræver unægteligt noget plads. Et andet lille minus er batteritiden, jeg læste på wikipedia, at man mener at batteritiden typisk falder en trediedel, når begge simkort er aktive. (der er ingen kildeangivelse på denne udtalelse, så det skal måske tages med et gran salt).

Om det er helt sandt ved jeg ikke, men C5212 holder ikke frygtelig lang tid på en opladning, jeg måtte hive opladeren frem cirka hver anden dag, og den holdt kun lige omkring tre dage uden at jeg benyttede den specielt meget til noget som helst.

Lidt generelt om telefonen

Nu har jeg skrevet en del om dual-sim muligheden, og det er der en grund til, som nævnt i starten er der ikke særlig meget andet, som tiltrækker mig ved telefonen.

Kvaliteten af materialerne er ærlig talt tvivlsom, det føles ikke som om man står med en kvalitets telefon i hænderne. Den er udfærdiget i plastik, men positivt er det trods alt, at den ikke knirker på nogen måde, når man bruger den.

Tasterne har en fin størrelse, men desværre er den klik-lyd, der kommer, når man trykker på tasterne, rimelig irriterende (og nej, det er ikke tastaturtoner der er slået til), ingen telefoner er lydløse, men nogle mobiler har bare lidt flere mislyde end andre.

Skærmen er udmærket, den er 2,2 tommer stor, men opløsningen er blot på 176×220 pixels. På trods af at opløsningen ikke er helt i top, så ser displayet ganske fint ud.

Konklusion

Som allerede nævnt, så er der ikke nogen innovative ideer eller specielle funktioner i C5212 – lige ud over dual-sim funktionen.

Der er tale om en ganske ligetil candybar telefon med alle de gængse funktioner som alarm, kalender, browser og så videre.

Jeg blev dog en lille smule skuffet, da jeg erfarede at syv ud af de tilgængelige otte spil var prøveversioner, og at man ikke kunne spille dem i mere end et halvt minut cirka.

Men selvfølgelig skal der lægges vægt på dual-sim funktionen, det er naturligvis derfor man skal købe C5212. Dual-sim funktionen fungerer simpelthen fantastisk og den problemfri overgang imellem simkortene, når der skal foretages opkald eller sendes sms’er, er jeg ganske enkelt vild med.

Ydermere koster C5212 ikke specielt meget, den kan erhverves for lige under 1000 kroner uden abonnement. Man går selvfølgelig lidt på kompromis med batteritiden og størrelsen, og kvaliteten af materialerne føles også lidt billige, men skal man bruge en dual-sim telefon, vil jeg bestemt kunne anbefale Samsung C5212.

Jeg vil tildele Samsung C5212 fem ud af seks stjerner, det virker umiddelbart som lidt meget, idet jeg faktisk har en række forbehold over for telefonen, men jeg er så begejstret over hvor fornemt dual-sim funktionen fungerer, så jeg syntes ikke den fortjener mindre.

Jeg er ikke i tvivl om at Samsung C5212 kan levere varen til de folk som har behov for en dual-sim telefon.