Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Corby Pro (mobiltest)

Samsung Corby Pro (mobiltest)

Mobiltest: Fornuftigt QWERTY-tastatur, godkendt touch-skærm, 3,2 megapixels-kamera og genveje til Facebook og Twitter. Vi har kigget nærmere på Pro-udgaven af Samsung Corby.

Samsung Corby Pro er designet med bløde kanter. Fronten er sort, mens der er tre forskellige farver at vælge imellem med hensyn til bagcoveret: Sort, hvid eller hvid med mønster. De følger alle tre med i pakken.

Det er dog et rødt QWERTY-tastatur, der kommer til syne, når man skyder 2,8"-skærmen til side.

Slide-mekanismen virker solid, og man har generelt et godt greb om telefonen. Da der er tale om en slide-telefon, skal man ikke forvente en slank model. Corby Pro er 15,7 mm tyk og vejer 135 gram.

Fornuftigt tastatur

Samsung Corby Pro har et godt tastatur. Tasterne har en god størrelse, og de har en ganske lille forhøjning, som gør det nemt at minimere antallet af fejltryk. Forhøjningen er ikke lige så stor som på eksempelvis Nokia N900, men det er nok til at give en rigtig god skrivefornemmelse. Det er absolut godkendt på det punkt.

Ved første øjekast kan man dog undre sig over, at punktum og komma ikke har egne taster. Umiddelbart kræver det altså to tryk at skrive et punktum eller et komma, som er placeret på henholdsvis Ø- og Å-tasten. Man kan dog spare et tryk ved blot at holde tasten nede - på den måde kan man skrive tegn og tal med et enkelt tryk.

Det kommer dog hurtigt til at virke frustrerende med de små pauser ved hvert tegn. Undertegnede vendte i hvert fald hurtigt tilbage til 'to-tryk-metoden'.

Godkendt touch - uden at imponere

Touch-skærmen fungerer ganske fint. Det er ikke den bedste touch-oplevelse på markedet, men det er alligevel langt fra bunden af skalaen. Eksempelvis oplever man ikke problemer med, at telefonen tror, at man vælger et ikon, når man i virkeligheden ønsker at 'swipe' eller bladre, som vi ellers oplevede det på Samsung Jet.

Til gengæld skal man trykke godt ned på skærmen for at få den til at registrere, at man gerne vil bladre. De små, lette berøringer, som iPhonen for eksempel er blevet rost for, duer ikke på Corby Pro.

Styresystemet er Samsungs eget TouchWiz OS. Menuerne er lette at finde rundt i, og det hele glider godt.

De tre skriveborde - også kaldet hjemmeskærme - kan udstyres med diverse widgets. Det kan eksempelvis være musikafspilleren, radioen, kalenderen, Facebook, MySpace eller Twitter.

Skærmene bliver dog hurtigt fyldt ud, så man kan ikke have et væld af widgets liggende. I nogle tilfælde er de så store, at der kun kan være en enkelt pr. hjemmeskærm.

Internet

Samsung Corby Pro har både Wi-Fi og 3G-understøttelse. Browseren er den samme som i eksempelvis Samsung Jet og Samsung Blue Earth, og den kan vise både mobiltilpassede og almindelige hjemmesider.

Zoom-funktionen fungerer fint: Hold fingeren nede på skærmen et kort sekund og glid op for at zoome ind - ned for at zoome ud igen. Til gengæld lader browseren til at være lidt sløv i det.

Selv på en hurtig Wi-Fi-forbindelse skal man have lidt tålmodighed, før siderne er loadet helt. Det fungerer altså, men Corby Pro kan ikke betegnes som en dedikeret internet-enhed.

Kamera, hukommelse og Google Maps

Kameraet i Samsung Corby Pro skyder med 3,2 megapixels, og kvaliteten kan betegnes som gennemsnitlig. Det kan fint bruges til at fange de spontane øjeblikke, men det er ikke aktuelt at smide digitalkameraet ud. Der er ingen blitz eller fotolys.

FM-radioen og musikafspilleren kan begge betjenes via widgets på hjemmeskærmen, og det fungerer fint.

Man skal ikke forvente den lækreste designoplevelse, hvis man åbner selve applikationerne, men ikke desto mindre, så gør de det, de skal. WMA, MP3 og ACC er alle understøttet.

Corby Pro har desuden Bluetooth 2.1 og en indbygget GPS-chip, der kan benyttes til Google Maps.

Den interne hukommelse er 100 MB, og den kan udvides via et microSD-kort. I toppen kan man tilslutte sit eget headset via 3,5 mm standardstik.

Bedømmelse

Overordnet set er Samsung Corby Pro - også kaldet B5310 - en god og solid slide-mobil med et fornuftigt QWERTY-tastatur.

Der er alle de basale specifikationer, og den vil uden tvivl kunne appellere til de brugere, der ikke behøver en 'high end'-mobil, men stadig gerne vil kunne følge med på Facebook, læse de seneste nyheder og høre musik på farten.

Den vejledende pris er 2.600 kroner, men Corby Pro er set på nettet til omkring 2.200 kroner.

Vores umiddelbare vurdering er dog, at man kan få mere for pengene inden for denne prisklasse - eksempelvis HTC Tattoo. Så får man dog ikke et fysisk tastatur.

Vi lander på fire stjerner ud af seks mulige stjerner.


Samsung GT-B5310 CorbyPRO - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies