Samsung F330 (produkttest)

F330 er en ny musik mobil fra Samsung. Desværre har den op til flere små irritationsmomenter, blandt andet knap så god batteritid.

Samsung F330 (produkttest)

Samsung F330 er en lille mobil med stort musikpotentiale. Der er lagt stor vægt på, at lave en fiks telefon med lækkert design og knaldgod lyd.

Telefonen vejer 98 gram, altså meget tæt på den magiske grænse på 100 gram. Men den føles hverken stor eller klodset, når man står med den i hånden. Skærmen er på 2,1 tommer og utrolig klar – medmindre solen skinner direkte på skærmen, men det er jo en akilleshæl på de fleste skærmtyper.

F330 kommer i farven "icy white", denne farve kombineret med en lille sort kant rundt om telefonen og en sølv front, giver et meget stilrent look.

Navigering i menuer

Samsung F330 er en slide-telefon, hvilket betyder, at tastaturet skubbes ud under telefonen, når det skal bruges. Et problem der tidligere har været med disse modeller, er den øverste række af knapper, kan være svære at ramme pga. bunden af telefonen. Dette problem lider F330 ikke af, der er en millimeters penge fra telefonens bund ned til knapperne, hvilket er ganske udmærket.

Knapperne er tilpas store, jeg har ingen problemer med at ramme tasterne, og jeg forventer heller ikke det vil være et problem, hvis man har lidt større fingre.

Når telefonen lukkes foregår betjeningen ved hjælp af en række berøringsfølsomme taster og en enkelt trykfølsom tast (enter / play, pause). De trykfølsomme taster er meget følsomme syntes jeg, jeg har haft lidt svært ved at vænne mig til dem, men efter en uges tid eller to gik det væsentlig bedre, så det er nok bare en vane sag.

Den eneste knap, som ikke er berøringsfølsom, er som sagt enter eller play knappen. I starten mente jeg, det var en smule mærkeligt, at der kun var en enkelt knap, som ikke var berøringsfølsom, dog tror jeg, det er fordi, hvis den midterste knap også er berøringsfølsom, vil det give anledning til at man mange gange vil komme til at trykke forkert, hvis man lader hånden glide over.

Betjeningen som den er lavet nu, fungerer utrolig intuitivt. Dog reagerer enheden en gang imellem en smule langsomt i menuerne.

Musik-delen

Samsung har tidligere fået hjælp fra Bang og Olufsen, hvad angår deres mobilproduktion, dette er også tilfældet med F330.

Enheden er udstyret med en musik chipudviklet af B&O, dette burde være et kvalitets-stempel på den indbyggede musikafspiller – og er det også. Mp3-afspilleren gør sit arbejde rigtig godt, og giver brugeren en herlig musik oplevelse.

Radioen er jeg ikke så imponeret over. Den spiller ganske udmærket, men en gang imellem falder signalet ud i ½ sekund. Der er ikke tale om mangel på signal, idet radioen ikke skratter, som normalt under ringe signalforhold. Desuden falder andre mobilradioer ikke ud på de samme geografiske steder. Jeg endte desværre med at blive godt og grundigt træt af radioen.

Det medfølgende headset tilsluttes en 3,5 millimeter adapter, som gør det muligt at benytte sit eget headset, såfremt man ønsker dette. Jeg benyttede dog det medfølgende, som har ganske udmærket lyd.

F330 har ikke så meget intern plads (20 MB) men der kan smides et MicroSD kort i siden til at lagre ens musik. Der medfølger ikke ekstra hukommelse i salgspakken.

Opsamling

Selv om der er lagt vægt på design og musik, så indeholder telefonen også et kamera på to megapixel med autofokus og et sekundært VGA kamera til videoopkald. F330 er også blevet udstyret med HSDPA (3,6 Mbps) så folk med trang til hurtige forbindelser på telefonen også kan få deres lyst stillet her.

To ting jeg bed fast i ved denne telefon, er antallet af tegn i noterne og batteritiden.

Jeg bruger notefunktionen rigtig meget på mine andre telefoner, alt fra indkøbslister, adresser osv. Desværre opdagede jeg, at der kun kan være 100 tegn i en note, nogen kan måske argumentere for at noter ikke behøver være særlig lange, men 100 tegn er vitterligt heller ikke særlig meget.

Batteritiden er utrolig skuffende. Den ene dag kan jeg lade den fuldt op, dagen efter er den fuldkommen tom for batteri. Hvis jeg nu konstant hørte musik eller spillede spil på enheden, så kunne jeg forstå det, men radioen kører ikke meget mere end et par timer på en dag. På den anden side må det åbenbart kræve noget strøm, at holde skærmen i live, samt supplere de trykfølsomme taster.

Konklusion

Mit forhold til denne telefon er en anelse ambivalent. På den ene side syntes jeg, at navigeringen og designet er knaldgodt, telefonen er ikke så stor og ligger godt i hånden og i lommen, men på den anden side blev jeg grundigt træt af radioen (som jeg bruger mere end mp3-afspilleren) og batteritiden.

Min bedømmelse må blive på 3½ stjerne ud af 6. Jeg ville egentlig gerne kunne give den nogle flere stjerner, men den har nogle irritationsmomenter, som jeg bare ikke kan ignorere.

Emnets videre forløb

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 25/3/2008 blev sagen bragt videre med sagen Sony Ericsson K660i (produkttest) – Næste artikel om temaet finder du her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.