Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Note 3 - endnu engang overbevisende (mobiltest)

Samsung Galaxy Note 3 - endnu engang overbevisende (mobiltest)

TEST: Note 3 er mere end en stor skærm. Denne smartphone er virkelig smart, faktisk en elektronisk schweizerkniv uden sidestykke, der fejer konkurrenterne væk.

Samsung Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Note 3.

Store smartphones, såkaldte phablets, ryster mange på hovedet af. Størrelsen er for de fleste skræmmende, men den har også tilhængere. Samsung har solgt over 40 millioner styks af Galaxy Note 1 og 2 på verdensplan. Så selvom jeg ikke personligt er i målgruppen erkender jeg, at andre har stor glæde af denne produkttype.

Selvom både Sony og HTC har storskærms-produkter på hylderne, er Samsung noget helt specielt. Den medfølgende stylus, udvider funktionaliteten til et interessant og uset niveau, og Galaxy Note er således meget mere, end blot en stor skærm.

Siden den første version i begyndelsen af 2012 har Note gennemgået en række udviklingstrin, hvor funktionerne er forfinet så meget, at vi reelt står med en elektronisk schweizerkniv uden sidestykke.

Galaxy Note 3 er telefonen du køber, hvis du har et særligt behov, for en avanceret mobil løsning.

Som de andre Notes

Samsung følger deres kendte designlinje, og Note 3 ligner fortsat både de tidligere Notes, samt Galaxy S4. En lille nyskabelse på designet er det dog blevet til. Selvom telefonen er skabt i plastik, har bagsiden et læderagtigt udseende, med hvad der ligner en lædersyning langs kanten.

Men du skal ikke lade dig narre, for det er fortsat plastik hele vejen igennem. Den hvide udgave af telefonen føles som plastik, mens den sorte rent faktisk har en læderfølelse, selvom det blot er plastik.

Alt i alt er der tale om et velkendt design der virker.

Vægten er 168 gram, en smule mindre end forgængerens 179 gram. De samlede mål er lidt mindre, til trods for, at skærmen er vokset fra 5,5 til 5,7 tommer. I tråd med tiden formindskes design, mens skærmstørrelsen forøges.

Ud over en højere PPI er Super AMOLED skærmen nu med Full HD opløsning på 1080 x 1920 pixels, og skærmkvaliteten er ualmindelig flot, selvom Samsung har tradition for overdreven farvebrug. Heldigvis kan dette manuelt nedjusteres via menuen.

Samsung Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Note 3.

Særdeles kraftig hardware

Galaxy Note 2 var kraftig men Note 3 har uden sammenligning noget mere power i maven. Vi taler om 4G LTE i Cat4, hvilket giver download-hastigheder på op til 150 mbit/s og 50 mbit/s, i hvert fald teoretisk.

Quad-core 2.3 GHz processoren med Adreno 330 GPU gør et godt job, og på den rå benchmarkmåling med Antutu kommer Samsung Galaxy Note 3 ud med en score på 36.500. Altså en af de kraftigste Android-telefoner på markedet.

I dagligt brug er der ingen lag eller pauser, og interfacet kører hurtigt og effektivt. Samsung har ellers nærmest overlæsset systemet med funktioner, og alligevel er det ikke gået ud over performance.

Samsung Galaxy Note 3 er testet med Android 4.3.

Mange muligheder for tilpasninger

Brugerfladen er som på andre Samsung-telefoner TouchWiz systemet. Kender du en af de tidligere modeller, vil du hurtigt føle dig hjemme og bekendt med de generelle funktioner.

Note 3 er som Samsungs topprodukter, et væld af muligheder for individuel brugertilpasning. Der er kommet nye flotte baggrunde, og alle funktionsgenvejene kommer til syne, ved at trække ned i topgardinet med to fingre. Du kan gå direkte til funktionen, ved at holde kortvarigt på ikonet, en yderst tidsbesparende funktion når indstillingerne skal justeres.

På Galaxy S4 gjorde Samsung et stort nummer ud af nye funktioner som Luftvisning, Smart-skærm og Smart-rul. Disse er stadig en del af mulighederne i systemet, men i marketingsammenhæng er de på Noe 3 tonet kraftigt ned, og mange af dem, er slet ikke aktiveret fra starten.

Note 3 har lidt samme udfordring som mange andre telefoner, at toplinjen er et vælg af informationsgrafik om alt muligt, her kunne det ønskes, at nogen en dag ryddede op i disse, eller at brugeren kunne vælge hvilke der skal være synlige.

I menuen kan app-genvejene vises alfabetisk, i listeform eller ud fra din egen opbygning. I denne redigeringstilstand kan programmerne fjernes blot ved at trække dem op på ”Afinstaller” i toppen, ligesom det også er muligt, at få detaljerede informationer om den enkelte applikation.

På forsideskærmen kan oprettes mapper til apps, men det kræver dog at mappen oprettes, før der kan komme noget i det. Du kan ikke blot trække to ikoner oven på hinanden, for at danne en mappe.

En række af de indbyggede widgets kan justeres i størrelsen, så de passer bedre ind, og fylder mere eller mindre.

Hvis tastaturet er for stort til, at du kan nå fra side til side med fingeren ved enhåndsbetjening, kan det gøres mindre og flyde ovenpå, eller formindskes og sidestilles til enten højre eller venstre side.

Standard-tastaturet er dog i sig selv godt og yderst velfungerende, men det er underligt at grafiske smileys omdanner beskeden til en MMS, noget jeg aldrig før er stødt på i en smartphone. Normalt er det blot den enkelte telefon, der omsætter tegn til grafik, uden fra en standard tekstbesked.

Samsung Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Note 3.

Avancerede note-funktioner

Hvis du synes de foregående Note-telefoner var avancerede, så er det intet imod hvad du finder i Note 3. Når først stylus-pennen trækkes ud, åbnes et væld af muligheder. Stylus hedder i Samsungs sprog ”S Pen”.

Du kan både omsætte skrevne kragetærer til læsbar tekst, og klippe tekstuddrag fra websites, og indsætte det som almindelig tekst i SMS-beskeder, blot ved træk og slip. Ting der skal huskes kan organiseres og gemmes i skarpbogen.

Man kommer hurtigt i gang med notatfunktionerne. Det kræver blot at holde S Pen en lille smule over skærmen, og klikke på den knap, der er placeret på siden. Air Command (Luft –kommando) popper her frem, og fra viften kan vælges en række muligheder, der omfatter brug af pen.

Noget af de mest overbevisende er, at et skrevet telefonnummer, eller adresse, kan danne grundlag for opkald eller opslag i kort. Denne funktion kaldes Action Memo (Handlingsnotat). Prøv f.eks. at skrive ”Vestergade” og oplev hvor effektivt adressen kan genkendes, og vises i kort-programmet.

Skarpbogen er et andet anvendeligt værktøj. Hvis du har et uddrag på eksempelvis en website du vil gemme, kan der tegnes en ramme omkring det, hvorefter det lægges i skrapbogen, som er en selvstændig applikation. Skarpbog er et super godt koncept, der er meget mere end blot et klassisk screenshot.

Selve screenshot-funktionen findes der stadig, og S Pen kan her benyttes til at skrive på skærmen, hvorefter udklippet kan deles.

En nyskabelse er Pen Window (Pennevindue), er en mystisk størrelse. Tegn en ramme og placer en funktion i den. Der kan tegnes flere rammer, og lægges flere funktioner op side om side. Lommeregner, opkald og kontakter, kan altså være aktive på skærmen på én gang. Idéen er interessant, men jeg har lidt svært ved at se, hvordan det skal bruges i praksis.

Vil du noget mere avanceret, kan der faktisk også skabes Powerpoints direkte på Note 3, og SMS’erne kan skrives med håndskrift, hvorefter den genkendes af systemet.

Den kraftige processor gør internetsurf til en stor fornøjelse. Alt sker lynende hurtigt, og browseren indeholder endda små interessante funktioner, som at tekstområder kan forstørres blot ved at holde fingeren en smule over skærmen på området. Samsung har også lavet en flot grafisk håndering af flere browservinduer, og den indeholder også adgang til privatbrowsing. 

Browseren har desværre ikke text reflow, hvor teksten på et zoomet område tilpasses skærmbredden, så her må du nøjes med det zoom der gives ved at dobbeltklikke på teksten, eller leve med at scrolle fra side til side.

Hvis du mere ind i detaljerne omkring disse ting i Note 3, så se vores web-TV indslag, hvor vi gennemgår mange af dem punkt for punkt.

Galaxy Note 3 har 3G, 4G LTE og naturligvis adgang til Wi-Fi, inklusive den nye AC-standard, hvilket Note 2 ikke havde.

Irriterede S Pen stylus

De avancerede Note-funktioner hele årsagen til, at købe Note 3. Men det er også her, at du skal investere en del tid i at lære dem at kende, ellers får du ganske simpelt ikke den fylde udnyttelse af produktet.

Selvom S Pen har mange muligheder er der små problemer. Præcis som på Note 2 følger stregen man tegner, ikke pennen helt. Stregen tegnes altid efter pennen, noget der kan forvirre gevaldigt. Jeg håber Samsung på et tidspunkt får løst dette, så der kan blive tale om en realtime oplevelse.

Derimod er det smart at stylus bor inde i produktet, så den altid er med. Hvis du forlægger betjeningspinden, gør telefonen opmærksom på det – en smart detalje.

S Pen glider i øvrigt smertefrit hen over skærmen, og er ganske let både at tegne og skrive med, om end det kræver en del øvelse, at blive rigtig dygtig til det. Uanset hvad er der tale om en plastikspids på en glasplade, hvilket aldrig vil give samme oplevelse, som traditionel blyant og papir.

Samsung Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Note 3.

Godt kamera med mange funktioner

Samsung introducerede med Galaxy S4 en bunke nye kamerafunktioner, og disse er ført med over på Galaxy Note 3. Det betyder blandt andet mulighed for at tage billeder med både hoved- og frontkameraet på én gang, og optage HD-video samt skyde fotos mens der optages.

Kameraet har også billedestabilisator, HDR og en masse andre spændende muligheder.

Dertil kommer at kameraet på 13 megapixels tager nogle virkelig flotte billeder, der bestemt er en topmodel værdig. Front kameraet er i øvrigt på 2 megapixels, og med mulighed for videooptagelse i Full HD (30 fps).

Selvom der er virkelige mange funktioner, er det ikke nødvendigt at benytte dem, da billeder i autofunktionen i det store hele bliver rigtigt gode. Men der er nok at lege med, endda en golf-funktion har set dagens lys.

Videooptageren understøtter Full HD i 4K (Ultra HD) 3840 x 2160 pixels i 16:9 format, så du kan lave optagelser og få glæde af det, på et 4K TV i hjemmet, hvis du har et sådant. Der er også lydzoom hvor mikrofonen vil fokusere lyden på det område, der er zoomet ind på. Den høje opløsning understøtter dog ikke dobbeltkamera-brug, eller at der kan tages snapshots mens optageren kører. Videostabiliserings-funktioner virker heller ikke i denne tilstand, og hvert klip er begrænset til 5 minutters optagelse.

Samsungs videofunktion giver mulighed for, mens optagelsen kører, at re-fokusere på et nyt område, blot ved at klikke på udvalgt punkt på skærmen. Denne detalje findes i flere smartphones, men underligt nok ikke i Nokias kameratopmodel Lumia 1020.

Galleriet kan udover lokale billeder på enheden, også vise indhold fra Dropbox, hvilket bestemt kan være meget nyttigt. Der kan desuden skrives bag på billederne med håndskrift, skrives oven på billederne, samt laves foretage redigeringer direkte på skærmen.

Videoklips kan som på de tidligere topmodeller afspilles i et vindue oven på brugerinterfacet, så der kan besvares mails og beskeder, mens der ses film.

Der er ingen tvivl om, at Samsung har noget af de mest avancerede på kamerafronten, hvis man da ser bort fra Nokia Lumia 1020.

Også god til det basale

Basale funktioner som opkald og SMS-beskeder er ikke et problem for Samsung Galaxy Note 3, der både har god lydkvalitet, samt helt stabile forbindelser via Bluetooth og trådløst netværk. Det er i hvert fald ikke noget, der har givet problemer i testperioden.

Den store skærm giver mulighed for at have tallene fremme på tastaturet hele tiden, så de er let tilgængelige.

Telefonen er ganske udmærket at sende beskeder fra, hvilket også gælder mails, der understøtter alle de kendte konti samt mulighed for visning af mails i tråde.

Vores testmodel havde 32 GB indbygget hukommelse, der kunne udvides med yderligere 64 GB via microSD kort. Batteriet er på 3.200 mAh, og giver uden problemer strøm nok til en hel arbejdsdag. Mange vil nok også synes om, at batteriet kan tages ud, blot ved at pille bagbeklædningen af telefonen.

Rimelig god batteritid

Det lader til, at der efterhånden er ved at ske noget positivt på batterioplevelsen i smartphone-verdenen, hvilket også slår igennem på Galaxy Note 3.

Batteriet er næsten umuligt at køre træt ved ”almindeligt brug”, men det er klart, at hvis alle de mange muligheden enheden byder på udnyttes, så tærer det lidt på strømmen.

Jeg har ikke oplevet at køre tør på en arbejdsdag, så Samsung klarer sig på dette punkt ganske fint, men husk på, at dette er meget individuelt og ikke mindst, afhængig af lysstyrke og mange andre ting.

Jeg vil beskrive det sådan, at jeg med Note 3 ikke har skulle løbe af stikkontakt til stikkontakt.

Hemmelig magasinfunktion

HTC har fået ros for deres nyhedsliste Blinkfeed, der på HTC One udgør hele forsiden. Det vil Samsung ikke stå tilbage for, og har indarbejdet en Samsung-fiseret Flipboard version i TouchWiz brugerfladen. Slide op fra bunden af skærmen, hvorefter en lækkert designet nyhedsliste kommer frem.

Der er forskellige muligheder for indstillinger af hvilket indhold der vises, men umiddelbart lader den ikke at integrere sig med ens almindelige Flipboard-konto.

Funktionen er interessant, men HTC Blinkfeed er bedre udført.

Stort tilbehørsprogram

Der findes en lang række tilbehørsmuligheder til Samsung Galaxy Note 3. På coverdelen er det smart, at et originalt Samsung-cover kommer med en ny bagside, så man altså ikke forøger tykkelsen, ved at have to bagsider.

Jeg har anvendt en type med lukket front, men med plads til kreditkort inden i klappen der åbner. Der fås også en med vindue i, så de basale funktioner kan benyttes, uden at aktivere hele skærmen. For begge typer gælder det, at mens der tales kan coveret lukkes, så man ikke står og bøvler med et halvåbent beskytteleses-cover – trods alt er telefonen rigeligt stor i sig selv.

Dertil kommer naturligvis Samsung Galaxy Gear, det nye smartwatch. Det kan du læse mere om, i dens egen test.

Test: Samsung Galaxy Gear – smartwatch i første-gear

Note 3 har mange sensorer og forbindelsesmuligheder. GPS og Glonass finder lynhurtigt ens position i Google Maps, der funktioner godt på den store skærm. Dertil kommer IR LED til fjernbetjening, NFC, Bluetooth 4.0 (LE) samt barometer, temperatur og fugtigsmåler. Men du finder også bevægelsessensorer, lysføler og mange andre.

Galaxy Note 3 er på alle måder en top-spec-smartphone.

Samsung Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Note 3.

Konklusion: Er den så alt det?

Samsung slog ud med armene da de i starten af 2013 præsenterede Galaxy S4, der for midt vedkommende skuffede på flere punkter. Armbevægelserne var lidt mindre med Note 3, og den mere ydmyge tilgang klæder den koreanske virksomhed.

Samsung Galaxy Note 3 er markedets bedste og mest avancerede storskærms-smartphone. Mens konkurrenterne har store skærme, for at have store skærme, har Samsung bare SÅ meget mere. Og med Galaxy Note 3 giver en stor skærm for alvor mening, når man har behovet.

Note 3 er en phablet smartphone der skal kan anvendes hver eneste dag, som et ualmindeligt effektivt arbejdsredskab, og når alt kommer til alt, er den rimelig kompakt, specielt når du tænker på, hvad du egentlig har med dig af muligheder.

Værsgo’ Samsung. Her er for anden gang i træk 6 ud af 6 stjerner jer på Galaxy Note.

Gid I en dag også vil lave en tablet, der fungerer lige så godt, og ikke mindst lave en Galaxy S5, der følger samme stil.

Hvad er din bedømmelse?

Samsung Galaxy Note 3 - billigste pris fra 1897kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 12-12-2013 12:25:17

Det mest irriterende er alle de tillægsprogrammer som telefonen fyldes med, og som man ikke kan afinstallere uden problemer.

Programmer jeg slet ikke har brug for eller vil bruge fylder til ingen verdens nytte for mig og mange andre.
Vi vil hellere selv bestemme og betale for de programmer vi ha behov for i stedet.

Har man brug for nogle af de andre programmer kan man jo bare downloade dem enten hos producenten eller via Google.

Det mindst man kunne gøre var at give muligheden for at afinstallere disse programmer.

Lidt ligesom EU har krævet af Microsoft, at de ikke må integrere Internet Explorer i deres styresystem, så andre producenter holdes ude.

- Nå ja, så er der også et problem med alle de tilladelser som programmerne kræver for overhovedet at virke eller blive installeret.
Det er alt for mange og høje krav der stilles i den forbindelse.
- Krav der i mange tilfælde er helt unødvendige!

5 0
Frederik 01-11-2013 09:02:23

Jeg synes bare at touchwiz ser for barnligt ud og så ærgrer jeg mig fortsat over den lidt billige plastikfølelse men har af telefonen ligesom andre samsung telefoner. Jeg synes Xperia Z Ultra er et langt bedre alternativ.

0 1
JonasNB 01-11-2013 19:04:21

Fordelen ved android er jo at man kan tilpasse alt. Hvis der er noget i styresystemet man ikke synes om kan man jo bare ændre det.

Kan slet ikke forstå man kan overveje Z Ultra imod Note 3. Uden S-Pen mister man alt det smarte. Desuden er Note 3 langt mere lækker i hånden. Hvis du overvejer en af dem, synes jeg du skal tage ned i en butik og se dem ved siden af hinanden.

Note 3 er den første android telefon jeg har oplevet der føles som et premium produkt. Ligesom iPhone. Godt Samsung ikke valgte at bruge "rigtig" læder på bagsiden, det ville blive grimt med tiden og mange dyreaktivister ville komme efter dem. Hvis man ønsker læder alligevel kan bagsiden jo udskiftes.

3 0
Frederik 02-11-2013 07:03:43

Du er ikke klar over at man bare bruger enden af en blyant eller pen og så ved telefonen automatisk at man gerne vil lave en note eller skitse? Til sammenligning virker en plastik s-pen helt gammeldags og billig. Men god fornøjelse med 'læder' look telefonen i plastik ;-)

0 6
wunderbar 04-11-2013 10:40:41

Du er ikke klar over, hvad s pen er, gør du?
Du skal altså sætte dig lidt ind i tingene, hvis du vil kritisere et produkt. S-pen er af den trykfølsomme, interaktive slags, som WACOM og Samsung har arbejdet sammen om at udvikle til Galaxy Note produktlinien. Den er meget præcis, har imponerende håndskriftsgenkendelse, og den har en knap, der har mange nyttige funktioner indbygget. Men du skal jo ikke tage mine ord for god. Læs et par anmeldelser, der ligger på nettet ;-)

S pen er den mest avancerede smartphone digitizer pen på markedet, så jeg forstår ikke hvad du mener med, at den er helt gammeldags???

Selvfølgelig kan du bare bruge en blyant på Note eller enhver anden smartphone, men så har du ligesom mistet pointen med det hele. ;-)

Det er helt fint, at du synes xperia z ultra et meget bedre produkt, men du skal lige have facts på plads, hvis du vil tages seriøst. ;-)

3 0
Frederik 04-11-2013 11:04:54

Du er vidst ikke klar over at jeg selv har ejet en Note, er du? Jeg tror jeg brugte den S-pen i alt ti gange imens jeg havde den note og det var de fleste gange bare for at demonstrere den over for venner og bekendte og jeg vil vædde med at de fleste købere stort set ikke bruger pennen, derfor er den irrelevant i de fleste tilfælde, specielt når man tænker på at Z Ultra fortsat tilbyder mulighed for at du kan tegne med en pen på skærmen og tage noter. De ekstra funktioner som s-pen tilbyder tror jeg ikke der er ret mange der udnytter. Men igen, hver sin smag. Nyd din plastik telefon som du gav tæt ved 5000kr for

1 3
RA 06-11-2013 12:06:57

Til Frederik. Der er temmelig meget der tyder på du ikke har haft tålmodighed til at lære at bruge S pen. Man skal jo sætte sig ind i tingene og bruge penne 10 gange og så give op er ikke grund nok til at komme med - en negativ - vurdering.
Hvor meget vil du væde ? Hvordan kan du vurdere et produkt på en formening om hvad du mener andre måske bruger deres mobil til.
Jeg synes din holdning er sølle og bære præg af, at du bare må vær negativ.

3 0
wunderbar 04-11-2013 15:24:35

Hvs du har haft en Note, forstår jeg slet ikke, hvorfor du prøver at sætte et lighedstegn mellem spen og en blyant.. Eller jo, jeg ved godt hvorfor du gør det her, men du får altså ikke din telefon til at se bedre ud, ved at rakke ned på andre telefoner.

Det eneste reelle negative du kan sige om Note 3, er åbenbart, at den er lavet af plastik, men som du sikkert også ved, har plastik sine fordele og ulemper, ligesom glas har sine fordele og ulemper.

Som sagt, er det fint, at du er glad for din telefon, men du behøver ikke bruge en nedladende tone.

2 0
JonasNB 04-11-2013 12:18:46

Frederik, fordi du ikke kan finde ud at bruge S-Pen siger nok mere om dig. Der er nok en grund til at stort set alle anmeldere i verden giver Note 3 topkarakter.

Air Command er genial når man bruger den som business telefon. På denne måde kan man hurtigt tage et notat, skive ovenpå billedet (f.eks. en app). Derudover kan man hurtigt få en lommeregner frem i stedet for at skulle skifte imellem faner.

Der er også en anden ekstrem god feature, jeg ikke havde tænkt så meget på før jeg fik telefonen. Muligheden for at holde S-Pen over f.eks. en sms. Lidt ligesom ved en PC, når man holder musen over noget. En feature der er svær at undvære, når man først har prøvet det. Ved sms får man en lille boks frem, hvor man hurtigt kan læses sms'en.
Denne funktion kan bruge i rigtig mange facetter.

Vil du ikke fortælle mig hvordan du kan gøre disse features på en Z Ultra? Jeg har ikke noget imod den model, men jeg har ikke forstået kan disse ting?

PS: Jeg håber du mener du har prøvet en Note 3, og ikke bare en Note. Der er kæmpe forskel på modellerne. Jeg var ikke vildt imponeret over Note 1 og 2. Håber ikke du kommenterer på en telefon du aldrig har prøvet...

2 0
02-11-2013 15:36:48

Jeg vil meget gerne se et klip med en der bruger en almindelig blyant på en kapacitiv touch-skærm...

1 0
Frederik 03-11-2013 07:50:22

Du kan jo passende starte med at se John Gs anmeldelse herinde ;-)

1 0
05-11-2013 19:32:18

Sorry min fejl. Vidste ski ikke at skærmene i dag kunne reagere på så lidt. Men som de andre skriver, så er der jo immervæk noget mere funktionalitet i S-pen :-)

1 0
wunderbar 01-11-2013 10:01:23

Jeg synes ikke, der er nogen billig plastikfølelse over den. Jeg kan godt lide den læder agtig bagcover, og simpel deisgn, hvor skærmen nærmest fylder hele forsiden. Jeg har nu haft den i 2 uger og elsker dens størrelse, design, displayet, spen, ja alt ved den! Nok den bedste smartphone, jeg nogensinde har haft.

Xperia Z Ultra er ALT for tung (212g!) og stor. Den har heller ikke nogle særlige phablet funktionaliteter.. men ja, hver sin smag.

Jeg forstår iøvrigt ikke folk, der siger at touchwiz ser barnligt ud. Er det de få ikoner, som Samsung selv tegner, der ser barnlige ud? Er det vejr widget, baggrundsbillede, eller..? For widget og baggrundsbilledet kan man skfite ud, og app ikoner ser ens ud uanset hvilken model man har.

3 0
Frederik 02-11-2013 07:02:00

Jeg synes i den grad der er billig plastikfølelse over dem. Min SGS3s bagcover 'knirkede' og gav sig lige fra dag 1. Der skal mere end plastik med læder 'feel' til at redde den.

Desuden gør vægten på Z Ultra at den ikke føles som en fætter BR tlf. Og hvad skal man med en stylus når man kan bruge enhver pen til at skrive noter og lave skitser med? Desuden er Z Ultra vandtæt. Endnu noget der beviser at byggekvaliteten på Sony'en er langt bedre. Men hver sin smag ja ;-)

1 1
John 31-10-2013 12:40:11

Men sætternissen er godt nok tideligt ude, og han har haft travlt :)

0 0
JonasNB 31-10-2013 12:31:20

Dere er kun en ting jeg synes ikke har været optimalt mht. Note 3. De originale covers er ikke blevet lanceret i Danmark endnu. De har været svære at få fat i. De skulle komme de næste uger, men synes det er en skam, de ikke er lanceret samtidig med telefonen. Jeg leder efter det grå S-View med indbygget opladning. Har ikke været muligt at finde endnu. (ikke engang i Samsung Store i Kastrup Lufthavn)

1 0
Sven A. 01-11-2013 08:04:51

Har du prøvet ebay?

0 0
JonasNB 01-11-2013 18:54:21

Kan ikke finde den i grå med trådløs der heller.

0 0
JonasNB 31-10-2013 11:59:18

Har haft den siden udgivelse. Bedste telefon jeg har haft til dato. Skiftede fra iPhone 5, og Note 3 er niveauer over. Var lidt bange for den mindede om Galaxy S3, som jeg også har haft. Den er hedigvis meget bedre på alle facetter. Telefonen er specielt vedegnet som Business telefon. Brugere den meget når jeg er ude. Min iPad har også været mindre i brug siden jeg fik den.

Jeg er også begyndt at se serier på Note 3 istedet for iPad, selvom skræmen er mindre er den mere lækker at se på. Kontraster og opløsning er helt i top.

2 0
JonasNB 31-10-2013 12:00:38

Beklager et par tastefejl :)

0 2
Om brug af cookies